Igen, a kultúrával tisztában vagyok, és tiszteleben is tartom. Ezt le is írtam még anno az első hozzászólásomban. Nem vagyok velük lenéző, ha a szövegemből ez derült volna ki, csupán próbáltam némi változatosságot vinni a kommentbe
Újra hódítanak a telenovellák Magyarországon!
2010. július 20. 20:46
|
|
iamblankavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.22. Hozzászólás: 277 Csatolások: 0 Azonosító: 129771 offline
|
@El Mexicano Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak kultúrájáról, szokásairól, életéről. Divat is ezért lenézni a "déli népeket", mert mintha mi különbek lennénk. És igen, sokkal több történelem és kultúra van mögöttük, mint az amerikai szenny mögött, ha mégúgy gagyinak tűnnek, akkor is. Csak meg kellene érteni őket. Mert ezek legalább az ottani emberek életéről szólnak, az amerikai sorozatok meg semmiről, csak a pénzről.
Igen, a kultúrával tisztában vagyok, és tiszteleben is tartom. Ezt le is írtam még anno az első hozzászólásomban. Nem vagyok velük lenéző, ha a szövegemből ez derült volna ki, csupán próbáltam némi változatosságot vinni a kommentbe
2010. július 20. 20:50
Idézet (iamblanka @ 2010.07.20. 20:46)
@El Mexicano Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak kultúrájáról, szokásairól, életéről. Divat is ezért lenézni a "déli népeket", mert mintha mi különbek lennénk. És igen, sokkal több történelem és kultúra van mögöttük, mint az amerikai szenny mögött, ha mégúgy gagyinak tűnnek, akkor is. Csak meg kellene érteni őket. Mert ezek legalább az ottani emberek életéről szólnak, az amerikai sorozatok meg semmiről, csak a pénzről.
Nem is rád utaltam konkrétan, hanem általában arra, amit a magyarok csinálnak. Ami nem amerikai, az már rögtön le van húzva, le van nézve, jó már nem lehet, stb...
2010. július 20. 21:35
Az a szomorú, hogy az emberek annyira odáig vannak az amerikaiakért, pedig ahogy El Mexicano is írta, a latin népeknek sokkal érdekesebb a kultúrája, története. A magyarok nem értékelik őket, mindenki azon sír, milyen szerencsétlenek vagyunk, holott fogalmuk sincs róla, miket kell átélniük, mondjuk a Mexikóban élő szegényeknek. Itt azokat hívják szegénynek, akik egy fizetésből alig jönnek ki, ellentétben velük, akik máról a holnapra élnek. És igen sokat sírnak és szenvednek a novellákban. De meg van rá az okuk és mégis a legtöbbnek szép a vége. Míg a magyar és amerikai szappanban világba gyilkolásszák egymást az embereket, próbálják humorosnak beállítani magukat és mindezt a végtelenségig húzzák.
Egyébként, aki egynél több novellát látott, vagy belenézett néhányba tudhatja, hogy nem mindnek ugyanaz a története. Bennük van annyi kreativitás, hogy rengeteg különböző történetet tudnak kitalálni, amiben felmerülnek az egész nemzetre tartozó fontos kérdések, mint a homoszexualitás, a szegénység, a drogproblémák. Míg az amerikai sorozatok többnyire a következőkről szólnak: Adott mondjuk két rendőr, akik társak, ellenkező neműek és szépen lassan egymásba habarodnak (nagyon lassan!) de ahelyett, hogy bevallanák egymásnak, évadokon keresztül húzzák a témát, s mire végre összejönnek már nem érzik a szikrát, aztán újra egymásba szeretnek stb...
Persze minden ember más, másokat szeretünk, de sokan vannak még akik a telenovellákban látják meg a valóságot és mégsem fikázzák folyamatosan az amerikai szappant!
Egyébként, aki egynél több novellát látott, vagy belenézett néhányba tudhatja, hogy nem mindnek ugyanaz a története. Bennük van annyi kreativitás, hogy rengeteg különböző történetet tudnak kitalálni, amiben felmerülnek az egész nemzetre tartozó fontos kérdések, mint a homoszexualitás, a szegénység, a drogproblémák. Míg az amerikai sorozatok többnyire a következőkről szólnak: Adott mondjuk két rendőr, akik társak, ellenkező neműek és szépen lassan egymásba habarodnak (nagyon lassan!) de ahelyett, hogy bevallanák egymásnak, évadokon keresztül húzzák a témát, s mire végre összejönnek már nem érzik a szikrát, aztán újra egymásba szeretnek stb...
Persze minden ember más, másokat szeretünk, de sokan vannak még akik a telenovellákban látják meg a valóságot és mégsem fikázzák folyamatosan az amerikai szappant!
2010. július 20. 22:19
|
|
doomegyesivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.04. Hozzászólás: 250 Csatolások: 62 Azonosító: 124195 offline
|
Az ERDA és A MSED sorozatokat nagyon szeretem, de a többit nem igazán.
2010. július 20. 22:41
|
|
szavy |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.05.09. Hozzászólás: 36075 Csatolások: 1849422 Azonosító: 6038 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.20. 20:43)
Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak kultúrájáról, szokásairól, életéről. Divat is ezért lenézni a "déli népeket", mert mintha mi különbek lennénk. És igen, sokkal több történelem és kultúra van mögöttük, mint az amerikai szenny mögött, ha mégúgy gagyinak tűnnek, akkor is. Csak meg kellene érteni őket. Mert ezek legalább az ottani emberek életéről szólnak, az amerikai sorozatok meg semmiről, csak a pénzről.
Itt a fórumon pedig azért megy a leszólás, mert már valószínű, hogy mindenkinek a könyökén jönnek ki a spanyolok és a latin amerikaiak, és azok kultúrája, ugyanis mindenhol ilyen topikba botlik az ember a fórumon. Azzal nincs semmi baj, hogy te ezt szereted, ez érdekel, véded a csikánókat mintha az életed múlna rajta, de te is megérthetnéd, hogy mást meg nem ez érdekel, hanem az amerikai szenny, ahogy te mondod. Amit te ugyanúgy semmibe nézel (és mindenhol azzal jössz hogy az USA szar, Mexikó pedig a paradicsom), mint itt a topikba mások a szappanoperákat.
2010. július 20. 23:05
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.20. 20:43)
Csak meg kellene érteni őket. Mert ezek legalább az ottani emberek életéről szólnak.
Aha, jó kis életük lehet, hisz minden ilyen sorozatban kiderül, hogy a főszereplő huga valójában az anyja, annak az anyósa meg az adoptált gyermeke, aki a mostohafia az ikertestvérének aki szintén a fiúkat szereti.
Olyan mint a barátok közt, csak abban akadnak színházból odaszerződött színészek - ott meg a szolibaragadt szilikoncsöcsű modellek és szteroidokkal felpumpált csávók akik egymással kiabálnak valami ócska díszlet között aminek még a világítását szakképesítés nélkül egy 60-as izzóval is különbül megcsinálom. Ezt kéne megértenem?
Szinvonal. Ez az ami ezekből hiányzik.
Láttam én már jó mexikói, spanyol, francia és skandináv vagy kelet európai filmeket is - jók, sőt az elmúlt években egyre jobbak - a hollywoodi ötlettelen filmek közt mindíg felüdülés egy jó európai film. Nade ezek? Kabaré a négyzeten.
2010. július 20. 23:10
Gyűlölöm, mikor valaki azért nézi le a telenovellákat, mert szappanoperának tekintik. Ez TELENOVELLA! És a kettőnek az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz. Miért? Mert az a szappanopera, amit biztosra veszem, hogy a fórumozók és a kommentálók fele esténként a tévéhez tapadva néz: Barátok közt, Jóban rosszban. És az a probléma, hogy pont a szappanoperák megszállott rajongói nézik le Latin-Amerika műveit azért mert nincsenek tisztában a szavak jelentésével.
Egyébként ha nem tűnt volna fel, ez egy fórum, itt olyan témákat indítanak az emberek, amilyet akarnak. És bár sokaknak nehéz felfogni, hogy nem mindenkit érdekelnek a szappanoperák, a több száz évados sorozatok, képzeljétek, vannak akiket inkább érdekelnek a telenovellák és azok szereplői (és meggyőződésem, hogy sok latin ezerszer tehetségesebb, mint azok a "sztárok" akikért millióan rajonganak a világon, mert épp villantott, vagy playbackelt). Na ezért indítanak ezzel kapcsolatos témákat.
Egyébként ha nem tűnt volna fel, ez egy fórum, itt olyan témákat indítanak az emberek, amilyet akarnak. És bár sokaknak nehéz felfogni, hogy nem mindenkit érdekelnek a szappanoperák, a több száz évados sorozatok, képzeljétek, vannak akiket inkább érdekelnek a telenovellák és azok szereplői (és meggyőződésem, hogy sok latin ezerszer tehetségesebb, mint azok a "sztárok" akikért millióan rajonganak a világon, mert épp villantott, vagy playbackelt). Na ezért indítanak ezzel kapcsolatos témákat.
1 felhasználónak tetszik:
El Mexicano
2010. július 20. 23:14
|
|
ventura |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.07.12. Hozzászólás: 2363 Csatolások: 587 Azonosító: 7500 offline
|
Idézet (Esszy @ 2010.07.20. 23:10)
Öhöm, a világon talán a legjobban azt utálom mikor az ember keveri a szezont a fazonnal. Szappanopera? Annak mondhatjuk az amerikai sorozatokat, melyeket évtizedeken keresztül adnak a tévében, vagy magát a Barátok köztet és a Jóban rosszbant. De ez TELENOVELLA! Ezért sem értem azokat akik azért nézik le a telenovellákat, mert szappanoperának tartják holott pont az a szappan amit ők maguk néznek!
A telenovella vagy a szappanopera műfaji meghatározás, nem minőségi. Nem az a lényeg hogy minek hívod, mindenki tudja hogy miről van szó...
2010. július 20. 23:33
|
|
adamfanityúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.22. Hozzászólás: 21 Csatolások: 0 Azonosító: 127811 offline
|
jahj de jóh : D ahhw. imádom a sorozatokat : D
2010. július 21. 09:10
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Annyira felesleges ez a sárdobálás és egymáshoz hasonlítgatás. Ahogy az amerikai, úgy a latin-amerikai sorozatok között is vannak jobbak, vannak nagyon rosszak.
Mindegyikben szinte már csak az unalomig ismételgetés megy. Ugyanúgy az amerikai sorozatokban is csömöre van már az embernek a bizonyos kliséktől, mint a telenovellákban. A baj az, hogy az emberek már nem elég kreatívak, vagy csak kifogytak az ötletekből. Ma már általánossá vált, hogy újrafeldolgozunk, remakelünk mindent, mert újat már nem tudunk kitalálni. Sablonos sztorival dolgoznak, mert az ezer éve még nagyon sikeres volt... De ma már szupcsi kis techika áll rendelkezésre, csináljunk belőle látványosat, aminek amúgy a története egy nagy nulla, de legalább szép. Szép a táj, szépek a szereplők, vagy éppen szépek a trükkök. Vagy ez így együtt.
És tulajdonképpen mi nézők vagyunk a hülyék, hogy ugyanarra legtöbbször vevők vagyunk, holott a cucc ugyanaz, csak másba csomagolták...
Lényeg a lényeg, hogy minden műfajban vannak jobban sikerült darabok és vannak kevésbé jók. Valaki a krimiért rajong, valaki a romantikus vígjátékért. Ez így van jól. Ezen felesleges vitatkozni.
Ami pedig az európai filmeket illeti, azzal egyetértek, hogy azok jobbak tudnak lenni, mint az amerikai filmek, mert Európában még inkább vannak önállóan és kreatívan gondolkozó emberek. Akik nem ragaszkodnak Amerika majmolásához. Hiszen attól, hogy valami amerikai, az nem jelenti azt, hogy jó is.
Mindegyikben szinte már csak az unalomig ismételgetés megy. Ugyanúgy az amerikai sorozatokban is csömöre van már az embernek a bizonyos kliséktől, mint a telenovellákban. A baj az, hogy az emberek már nem elég kreatívak, vagy csak kifogytak az ötletekből. Ma már általánossá vált, hogy újrafeldolgozunk, remakelünk mindent, mert újat már nem tudunk kitalálni. Sablonos sztorival dolgoznak, mert az ezer éve még nagyon sikeres volt... De ma már szupcsi kis techika áll rendelkezésre, csináljunk belőle látványosat, aminek amúgy a története egy nagy nulla, de legalább szép. Szép a táj, szépek a szereplők, vagy éppen szépek a trükkök. Vagy ez így együtt.
És tulajdonképpen mi nézők vagyunk a hülyék, hogy ugyanarra legtöbbször vevők vagyunk, holott a cucc ugyanaz, csak másba csomagolták...
Lényeg a lényeg, hogy minden műfajban vannak jobban sikerült darabok és vannak kevésbé jók. Valaki a krimiért rajong, valaki a romantikus vígjátékért. Ez így van jól. Ezen felesleges vitatkozni.
Ami pedig az európai filmeket illeti, azzal egyetértek, hogy azok jobbak tudnak lenni, mint az amerikai filmek, mert Európában még inkább vannak önállóan és kreatívan gondolkozó emberek. Akik nem ragaszkodnak Amerika majmolásához. Hiszen attól, hogy valami amerikai, az nem jelenti azt, hogy jó is.
2010. július 21. 09:23
Idézet (ventura @ 2010.07.20. 23:14)
A telenovella vagy a szappanopera műfaji meghatározás, nem minőségi. Nem az a lényeg hogy minek hívod, mindenki tudja hogy miről van szó...
Pontosan az (lenne) a lényeg, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy miről beszélnek, és nincsenek. Ez a probléma. Mint ahogy sokan azt sem tudják, hogy Dél-Amerika nem egyenlő Latin-Amerikával (és Mexikó éppenséggel Észak-Amerika a javából), mert életükben nem néztek rá egy térképre. Ez pedig egyszerűen az emberek ostobaságára és előítéleteire vall.
2010. július 21. 15:34
|
|
pepe jeansúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.14. Hozzászólás: 72 Csatolások: 0 Azonosító: 129241 offline
|
nagyon jó
én tökre bírom az ilyen argentin meg mexikói stb sorozatokat xD az rtl klub meg a tv2 is már rég vetíttetek ugy h ideje volt
2010. július 21. 15:37
A kedvencem az Árva angyal. Maite nagyon jól alakítja a Marichuy karakterét. Emlékeztet kicsit Thalíara.
2010. július 27. 19:54
|
|
lokiscsajvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.05.07. Hozzászólás: 491 Csatolások: 2 Azonosító: 95317 offline
|
sose rajongta a telenovellákéért. ritka volt h megnéztem valaha is akár 1 részt.. most meg szinte függő lettem. Árva angyal ♥
Maite nagyon jól játssza a szerepet! és William nagyon helyes
Maite nagyon jól játssza a szerepet! és William nagyon helyes
Kapcsolódó sztárok
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
A fellépésén meglepő hangot adott ki egy rajongója.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.