Azok a zenészek, akik progresszív zenét játszanak, elutasítják a popzene korlátozásait, műveiket (melyek kifinomultsága gyakran a dzsesszel és a klasszikus zenével vetekszik) figyelmes hallgatásra szánják. Gyakran építenek zenéjükbe folk és világzenei elemeket is.
A progresszív zenére jellemző a dinamikus és virtuóz előadásmód. A rock,pop többi típusával ellentétben – amelyekre könnyű táncolni vagy háttérzenének jók – ezt a zenét a tudatos elmélyedésre hajlandó zenehallgatóknak szánják.
Hát akkor kezdjük ezzel:
Progresszív zene
2010. július 05. 22:32
|
|
FullerGyllenhaalic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.10.07. Hozzászólás: 7244 Csatolások: 3308 Azonosító: 40785 offline
|
Nem nagyon vagyok tisztában a zene irányzatokkal -általában ami megtetszik azt hallgatom- így nem is tudom mik tartoznak még a progresszív stílusba, de ez tetszik.
2010. július 06. 18:17
|
|
elba |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 816 Csatolások: 3210 Azonosító: 854 offline
|
Idézet (Fuller @ 2010.07.05. 22:32)
Nem nagyon vagyok tisztában a zene irányzatokkal -általában ami megtetszik azt hallgatom- így nem is tudom mik tartoznak még a progresszív stílusba, de ez tetszik. 
Az általános leírás mellett amit fent leírtam,én azokat az előadókat tartom progresszívnek,akik nem egy trendnek akarnak megfelelni,és a saját stílusukon belül bekategorizálhatatlanok.Például a TOOL-ról tudom,hogy rock zene,de azon belül??Nem metál,nem pop-rock,nem rock&roll,nem hard rock,és nem punk.Tehát progresszív.
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
2010. július 07. 21:40
|
|
FullerGyllenhaalic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.10.07. Hozzászólás: 7244 Csatolások: 3308 Azonosító: 40785 offline
|
Idézet (elba @ 2010.07.06. 18:17)
Az általános leírás mellett amit fent leírtam,én azokat az előadókat tartom progresszívnek,akik nem egy trendnek akarnak megfelelni,és a saját stílusukon belül bekategorizálhatatlanok.Például a TOOL-ról tudom,hogy rock zene,de azon belül??Nem metál,nem pop-rock,nem rock&roll,nem hard rock,és nem punk.Tehát progresszív.
Értelek. Bár én örülök, ha megtudom állapítani a fő stílust, nem hogy még kategorizáljam.
Ez a másik szám is tetszik, amit beraktál. Mutatsz még párat, amiket pl te szeretsz?
2010. július 07. 22:15
|
|
elba |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 816 Csatolások: 3210 Azonosító: 854 offline
|
Idézet (Fuller @ 2010.07.07. 21:40)
Értelek. Bár én örülök, ha megtudom állapítani a fő stílust, nem hogy még kategorizáljam.
Ez a másik szám is tetszik, amit beraktál. Mutatsz még párat, amiket pl te szeretsz?

Majd adagolom belétek
2010. július 07. 22:32
|
|
FullerGyllenhaalic |
|
Idézet (elba @ 2010.07.07. 22:15)
Majd adagolom belétek
,de ilyen gyorsan azért ne lépj át a belinkelt zenekarokon.A Tool-nak szinte minden száma zseniális,a The knife-nak is van pár jó száma, Forest families,Pass This On mindenképp. 
A The knifenak nem tetszenek azok a számai amiket írtál
2010. július 10. 09:36
|
|
elba |
|
Idézet (Fuller @ 2010.07.07. 22:32)
Az énekesük korábbi zenekara:
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Nagyon feltűnően jelent meg.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.