Megírtam, talán picit hosszú, de hát Merchéről sokat tudok dumálni.
1. Mala mala 10/10
Még az album felvételek idején volt egy videó a munkálatokról, és az egyiken Merche gitározott egy dallamot. Már akkor mondtam, hogy imádni fogom azt a dalt, és igazam lett, mert ez volt a Mala mala. (:
2. Si te marchas 10/9
Amikor először hallottam a rádióban, nem voltam oda, de mára az egyik kedvencem lett. A szövege nagyon ütős.
3. No me das miedo 10/9
A kezdeti „nem rossz”-ból akkor lett kilences, mikor azt hittük, ez lesz a második single. Ez sokat dobott rajta. (:
4. La guapa 10/11!
Talán a legnagyobb kedvencem! Még nem jött ki az album, de Merche már járt tv-felvételekre, rádiókba, és legtöbb helyen ezt énekelte egy szál gitárral a kezében… és ennyi is bőven elég volt, hogy halálosan beleszeressek a dalba. (:
5. Dónde están los hombres? 10/7
Ezt szeretem a legkevésbé. Valahogy nem érzem a dallamát, túl erős nekem.
6. Es difícil 10/10
Ó, ez a legcsodálatosabb dal az Acordesről. Merche egy interjúban is mesélte, hogy az első felvétel került rá a lemezre, több nem is készült, mert már akkor annyira beleélte magát, hogy képtelen lett volna újra próbálkozni. Magas a sírásfaktor ennél a dalnál.
7. Qué hago yo 10/10
Édes, mosolygós kis dalocska, ahhoz képest, hogy milyen fájó témáról szól. Egyébként ezt is lehet a No puede serhez hasonlóan értelmezni, hiszen a lényege, hogy a lány beleszeret valakibe, akibe nem lenne szabad: „
Y conozco la razón, una simple explicación: soy una mujer.” Szóval az a probléma, hogy ő épp nő, tehát: vagy egy másik nőbe, vagy egy meleg férfiba szeretett bele. Olyan jók az ilyen dalok, ahol lehet bogózgatni, hogy vajon miről is szólnak! (:
8. Comerme el mundo 10/11!
Másik hatalmas kedvenc, a legoptimistább dal, amit mostanában hallottam, ezáltal meg szinte a himnuszomnak érzem. (: Egyébként a ritmusa ad egy kis retró-feelinget nekem, ami miatt még inkább szeretem.
9. Al principio del amor 10/9
Nekem sokakkal ellentétben ez is nagyon bejön, szerintem Merche a jelenlegi barátjával való megismerkedését írta le benne. (:
10. No puede ser 10/10
Klasszikus Merche-ballada, ami nagyon mély érzéseket tud előcsalni belőlem. Meg kihozni a sírást. (:
11. Todo no es rosa 10/9
Aranyos, hogy van egy ilyen teljesen eltérő stílus, engem a vadnyugatra emlékeztet a benne lévő fütyülés és csettintgetés. Dalszövegileg az egyik legjobb.
12. Quiero darte el cielo 10/10
Nagyon meghatott, mikor olvastam, hogy Merche a leendő kisbabájának írta ez a dalt, akinek az örökbefogadási eljárása már zajlik is. Remélem hamar magához is ölelheti a picit, és elénekelheti neki a dalt, mert annyi szeretet van benne.
13. Tu voz 10/9
Hangszerelésig kicsit mást vártam, de a szöveg, meg Merche hangja tudja überelni ezt a pici hibát.
14. Yo controlo 10/10
Ez is nagyon optimista szám, akárcsak a Comerme el mundo. Jó lehet hangosan beleénekelni annak a pasinak a képébe, aki eddig elnyomott, de most úgy döntesz, hogy vége, elég volt. (:
Átlag: 9.6
Nem mondom, hogy ez Merche legjobb albuma, mert az Auténtica felülmúlhatatlan, de nekem szorosan ott van utána az Acordes de mi diario. (:
Szerk.: ezt megcsinálhatnánk Malúnál is, nem? De akkor ott majd te kezded az értékelést.