Starity

Latin zene

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. június 12. 08:51 #81
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Köszi nagyon a véleményt! Azért voltam kíváncsi, mert sejtettem, hogy valami ilyesmit fogsz írni... Viszont erre én meglepő módon azt fogom válaszolni, hogy lehet, hogy kicsit "parasztosan" énekel David (Estopa - amúgy csináltam neki adatlapot itt a Starity-n biggrin.gif ), viszont érdekes módon nagyon jól értem a szöveget! smileeee.gif
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.11. 19:44)
Megnéztem mindkét videót.
A Tres delincuentes zenéje bejön, a szövegből nem sokat értek, mert nem spanyol, szóval nálam ez még az elmegy kategória.
Az Estopa sem az én stílusom, spanyol cigányzene. Bár az együttes a Wikipédia szerint katalán, de andalúz nyelvjárásban énekelnek. Annyira nem durván, de parasztos.

2010. június 12. 13:25 #82
anetaH
anetaH
új tag

Státuszéppen relaxálok
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 76
Csatolások: 9
Azonosító: 128290
Xtina spanyol CD-nek címe Mi reflejo és 2000ben adták ki, a Dirty albumon Infatuation a spanyol szám.

Nem említettuk Selenát sem aki igazi latin énekesnö volt.
2010. június 12. 14:36 #83
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Köszi. Én csak ezt a számot ismerem tőle spanyolul (Genio atrapado) : http://www.youtube.com/watch?v=DTV5J4UT2nY Ebben a videóban valaki összevágta az angol verzióval, így ilyen érdekes multikultis lett. tongue.gif A spanyol akkor is sokkal jobb szerintem. biggrin.gif
Idézet (anetaH @ 2010.06.12. 13:25)
Xtina spanyol CD-nek címe Mi reflejo és 2000ben adták ki, a Dirty albumon Infatuation a spanyol szám.
Nem említettuk Selenát sem aki igazi latin énekesnö volt.

2010. június 12. 22:32 #84
- törölt felhasználó -    
Örömmel jelentem, hogy most már van Julio Iglesiasnak is adatlapja. beer.gif
2010. június 14. 11:20 #85
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Ha esetleg valakit érdekel, akkor a következő EREDETI albumokat eladnám vagy elcserélném:

Candide (musical) - dupla lemez, angol nyelvű
KFT: A bábu visszavág
Carlos Santana: Latin spirit
Vicente Fernández: El tragedia del Vaquero

Ha valakit érdekel valami, nyugodtan "zaklasson". Köszönöm. biggrin.gif
2010. június 15. 09:08 #86
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.14. 11:20)
Vicente Fernández: El tragedia del Vaquero biggrin.gif

Nem La tragedia...? Elvileg nőnemű szó.

Bár a mexikóiaknál már semmin sem csodálkozom, mert a la Acropolis is náluk el Acropolis...
2010. június 15. 09:18 #87
- törölt felhasználó -    
Csak most szólok hozzá... unsure.gif

Na, én régebben szerettem Jennifer Lopez zenéjét, meg 1-2 Thalía számot is ismerek. Gloria Estefan-nak csak meg a "Conga" számát, mert egy időben agyvérzésig azt játszották a rádiók laugh.gif .

Enrique Iglesias szerintem egyike generációja eme képviselőjének, jobban is hallgatom, mint pl. az erősen marketingelt Ricky Martint.

Valamint van 1-2 német előadó, aki ilyen zenéket csinál.

Loona-t IMÁDOM!!! Minden dala = NYÁRI BOMBA SLÁÉGER!

a másik a már megszűnt Hot Banditoz volt, imádtam a kissé bugyuta dalaikat!

2010. június 15. 20:22 #88
- törölt felhasználó -    
Ez a Hot Banditoz, ahogy nézem, valami német együttes, de jók a számai. A németeknél eléggé népszerűek a latinpop-együttesek. És ahhoz képest, hogy németek, jól is énekelnek spanyolul.

A Veo, veo amúgy eredetileg Teresa Rabal dala (ő olyan Spanyolországban, mint nálunk Halász Judit).

Idézet (inspiredboy @ 2010.06.15. 09:18)
Csak most szólok hozzá...  unsure.gif 
Na, én régebben szerettem Jennifer Lopez zenéjét, meg 1-2 Thalía számot is ismerek. Gloria Estefan-nak csak meg a "Conga" számát, mert egy időben agyvérzésig azt játszották a rádiók  laugh.gif .
Enrique Iglesias szerintem egyike generációja eme képviselőjének, jobban is hallgatom, mint pl. az erősen marketingelt Ricky Martint.
Loona-t IMÁDOM!!! Minden dala = NYÁRI BOMBA SLÁÉGER!

a másik a már megszűnt Hot Banditoz volt, imádtam a kissé bugyuta dalaikat!

2010. június 16. 10:53 #89
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Na most megfogtál. Ha hazaértem, megnézem. Fejből írtam a címeket, lehet, hogy véletlenül elírtam. smileeee.gif

Idézet (El Mexicano @ 2010.06.15. 09:08)
Nem La tragedia...? Elvileg nőnemű szó.
Bár a mexikóiaknál már semmin sem csodálkozom, mert a la Acropolis is náluk el Acropolis...

2010. június 16. 10:55 #90
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

A Hot Banditoz-t én is ismerem, egy időben rogyásig hallgattam őket, csak aztán meguntam. De most megint kedvet kaptam hozzá. biggrin.gif

Idézet (inspiredboy @ 2010.06.15. 09:18)
Csak most szólok hozzá...  unsure.gif 
Na, én régebben szerettem Jennifer Lopez zenéjét, meg 1-2 Thalía számot is ismerek. Gloria Estefan-nak csak meg a "Conga" számát, mert egy időben agyvérzésig azt játszották a rádiók  laugh.gif .
Loona-t IMÁDOM!!! Minden dala = NYÁRI BOMBA SLÁÉGER! a másik a már megszűnt Hot Banditoz volt

2010. június 16. 10:58 #91
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Nekem Szólihoz lenne egy kérdésem. Kicsit off is, meg nem is. A napokban elég sok lemezeket áruló weboldalon szörföltem, és feltűnt, hogy sok helyen oda van írva, hogy: "Joglejárat miatt már nem kapható."

Ez eddig totál világos. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor, ha lejár a jog, és marad adott lemezből készleten, akkor azokkal mit csinálnak? Ha eladni már nem lehet - legalábbis legálisan elvileg nem - akkor? Csak mert van 1-2, ami jó lenne, ha meglenne, csak épp ugye joglejárat...
2010. június 16. 11:08 #92
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Pár évvel ezelőtt fedeztem fel magamnak Leyrét, teljesen véletlenül. Azóta sem hallottam felőle... Azt hiszem, hogy X-Faktor szereplő volt valahol és úgy "futott be" (már ha befutásnak lehet nevezni, hogy kiadott egy darab lemezt és azóta semmit nem hallani róla).

http://2.bp.blogspot.com/_nUKbIyDzTwY/SYTtnmrd96I/AAAAAAAAP1I/45bSijSF18I/s320/leyre-FrontBlog.jpg

01 Flamenco
02 Beso a beso
03 Es el amor
04 Tan sólo tuya
05 No juegues más con mi corazón
06 Prisionera de tu seducción
07 El canto de la lluvia
08 Atada a tu cuerpo
09 Vente ya
10 Extraños
11 Heridas en el corazón
12 Después del amor

Leyre: Leyre (2006)

Youtube-on 2 videóklipje fent van;

FLAMENCO

BESO A BESO

2010. június 16. 11:22 #93
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

A hétvégén voltunk cirkuszban a párommal. Többek között az egyik kötéltáncos mutatvány alatt egy nagyon jó kis pörgős, latin szám ment, mire a párom "beszólt", hogy ez most biztos nagyon tetszik. biggrin.gif tongue.gif És tényleg jó volt... Megkérdezte, kicsoda, én pedig arra tippeltem, hogy talán Chayenne (korábban még nem hallottam azt a dalt). És ha már így szóba került Chayenne, akkor íme tőle egy jó kis dal;

BOOM BOOM

Ha jól rémlik, Ő sincs fent a Starity-n... mellow.gif
2010. június 16. 11:30 #94
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Beteszem David Bisbalt is. Ő a spanyol Operación Triunfoval futott be, akárcsak Chenoa. Ráadásul egyazon szériában szerepeltek együtt és még össze is jöttek, jópár évig együtt is voltak... biggrin.gif cool.gif

BULERÍA

AVE MARÍA

Amúgy ha valaki majd videós kommentre reagál, szerintem törölje ki az előzményből a videókat, bőven elég 1x is a topikba és úgy jobban áttekinthető is lenne!
2010. június 16. 11:53 #95
- törölt felhasználó -    

"Könnyű" refrén rohog.gif , de nagyon fülbemászó!! Egyik kedvencem régről... cool.gif
2010. június 16. 14:00 #96
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.16. 10:58)
Nekem Szólihoz lenne egy kérdésem. Kicsit off is, meg nem is. A napokban elég sok lemezeket áruló weboldalon szörföltem, és feltűnt, hogy sok helyen oda van írva, hogy: "Joglejárat miatt már nem kapható."
Ez eddig totál világos. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor, ha lejár a jog, és marad adott lemezből készleten, akkor azokkal mit csinálnak? Ha eladni már nem lehet - legalábbis legálisan elvileg nem - akkor? Csak mert van 1-2, ami jó lenne, ha meglenne, csak épp ugye joglejárat...

Őszintén, én ilyenről eddig nem is hallottam. Nem is értem, mit takar. Ha egyszer egy lemezt valamikor kiadtak, akkor azt addig lehet kapni, amíg van belőle. Pl. az Al Bano & Romina Power 3CD-s válogatás, amit nemrég vettem, az is 1997-es, ha jól emlékszem. Nem vagyok jogász, de szerintem ez a kiírás baromság.
2010. június 16. 14:09 #97
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Köszi szépen a választ! smileeee.gif
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.16. 14:00)
Őszintén, én ilyenről eddig nem is hallottam. Nem is értem, mit takar. Ha egyszer egy lemezt valamikor kiadtak, akkor azt addig lehet kapni, amíg van belőle. Pl. az Al Bano & Romina Power 3CD-s válogatás, amit nemrég vettem, az is 1997-es, ha jól emlékszem. Nem vagyok jogász, de szerintem ez a kiírás baromság.

2010. június 17. 12:56 #98
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

SONIA Y SELENA : YO QUIERO BAILAR

KING AFRIKA : BOMBA

2010. június 17. 13:05 #99
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Aki ismeri és szereti a magyar Fiesta együttest, az felismeri a következőt..? ;

És nem Ők koppintották a Fiestától... dry.gif

A másik, ami meg kísértetiesen emlékeztet az "Hola mi amor" című számukra, annak meg ez az eredetije;

ROSANA: EL TALISMÁN

2010. június 17. 13:09 #100
- törölt felhasználó -    

Szintén egy "rádió-barát" dal, 2006-ból, M.A.M albuma még Franciaországba is kijutott, köszönhető az Uno, Dos, Trés.... sikerének.
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Thalía Thalía 399.