Starity

Latin zene

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. június 10. 10:08 #41
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Nekem is ez a két album az örök kedvenc Thalíától... smileeee.gif

Gloria Estefant nagyon szeretem, nekem megvan az összes szólóalbuma. (a válogatások nincsenek, csak egy Greatest Hits) + A Miami Sound Machine-os lemezei. Nekem elég sok angol nyelvű dala is tetszik, de azzal egyetértek, hogy spanyolul fényévekkel jobb!

Idézet (El Mexicano @ 2010.06.10. 10:06)
Egyébként szerintem az Amor a la Mexicana volt karriere legjobb albuma, ami felülmúlthatlan, az Arrasando nálam a 2. helyen van, utána az összes többi. Ez a kettő voltak az igazán latin zenei albumok, a többi már vegyes.
Mit szóltok Gloria Estefanhoz? Nekem csak a két spanyol nyelvű albuma (Mi tierra és Abriendo puertas) van meg, az angol számai nem tetszenek.

2010. június 10. 10:09 #42
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.10. 10:01)
De milyen hülyeség volt már a barátnőm részéről megvenni 2x ugyanazt a CD-t, csak más kiadásban

Ó, hát a nagy fanatikus rajongók csak azért képesek megvenni kétszer ugyanazt a CD-t — ugyanazokkal a számokkal —, ha más kép van a borítóján.
2010. június 10. 10:11 #43
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

De pont az a lényeg, hogy a barátnőm nem volt fanatikus rajongó. Vagyis volt, de Natalia Oreiroé. Aztán már Őt sem szereti, áttért az amerikai sztárocskákra. Legalábbis ha emlékeim nem csalnak. biggrin.gif

Idézet (El Mexicano @ 2010.06.10. 10:09)
Ó, hát a nagy fanatikus rajongók csak azért képesek megvenni kétszer ugyanazt a CD-t — ugyanazokkal a számokkal —, ha más kép van a borítóján.

2010. június 10. 10:17 #44
- törölt felhasználó -    
Gloria Estefan Európába az 1992-es Mi tierra ('Az én földem') című számával robbant be, amellyel Grammy-díjat is nyert. Azelőtt nem nagyon lehetett hallani róla. Az Abriendo puertas ('Kapukat nyitogatva') még jobb, azon csak gyors, vidám dalok vannak (egy kivételével), mert az igazából karácsonyi album.
2010. június 10. 10:24 #45
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

smileeee.gif Majd teszek be a Gloria Estefan lemez-kollekciómról is egy képet. Sőt, mindegyikről teszek fel. biggrin.gif
Én egyébként a legtöbb albumát potom pénzekért szereztem be. Volt, amelyik csak 100 (!!!) forint volt és VADONATÚJ, fóliás. Meg persze vannak köztük használtak is, de kifogástalan állapotban vannak. 1-2 van, amit vadonatújként, kb. eredeti áron vásároltam, de az nagyon kevés tényleg.

Idézet (El Mexicano @ 2010.06.10. 10:17)
Gloria Estefan Európába az 1992-es Mi tierra ('Az én földem') című számával robbant be, amellyel Grammy-díjat is nyert. Azelőtt nem nagyon lehetett hallani róla. Az Abriendo puertas ('Kapukat nyitogatva') még jobb, azon csak gyors, vidám dalok vannak (egy kivételével), mert az igazából karácsonyi album.
2010. június 10. 14:42 #46
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
A latin rapet kedvelem, egyébként nem rajongok túlságosan a stílusért, de vannak azért olyan egyéb latin zenék, amik tetszenek. smileeee.gif
2010. június 10. 16:10 #47
- törölt felhasználó -    
Idézet (Necros @ 2010.06.10. 14:42)
A latin rapet kedvelem, egyébként nem rajongok túlságosan a stílusért, de vannak azért olyan egyéb latin zenék, amik tetszenek. smileeee.gif

A latin rap-dance pl. tud nagyon jó lenni (ismered az Arrasando c. számot?), az még nekem is bejön, de az ilyen Puerto Ricó-i "bunkórap"-et nem szeretem (reggaetón, Dady Yankee és hasonlók), nekem mindig analfabéta parasztok jutnak eszembe róla, akik még beszélni sem tudnak rendesen.
2010. június 10. 19:21 #48
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Na, íme többek között a Gloria Estefan CD-kollekcióm smileeee.gif :
2010. június 10. 19:22 #49
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Meg van még néhány, de azokat nem teszem be, mert nem igazán kapcsolódnak a tárgyhoz. smileeee.gif Egyébként ennyi CD-m van:
2010. június 10. 19:29 #50
- törölt felhasználó -    
Latin Zene = Gipsy Kings Azt hiszem, ők aztán, igazán, odavágósan, még az itt említett 3 előadót is lekörözik! Gloria Estefan Congája is felejthetetlen persze, Ricky Martin Mariája is örökzöld, de ide sorolnám a Salsa c. film zenéit is, az én kedvencem a Margarita belőle. Thaliáról nem mondok semmit, hisz a két sorozata főcímdalán kívül semmit nem hallottam tőle, de nem is mozgat meg a csaj. És ha már latin zene, akkor ezek a régi számok, melyeknek közük is van hozzá szerintem.

2010. június 10. 19:33 #51
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Jó a Gipsy Kings is, én is szeretem (flamencoban utaznak, ha már stíluság), de Ők (is) eléggé elpoposodtak. sad.gif
Érdekesség, nem tudom, ki mennyire tudja, hogy az együttes FRANCIA. biggrin.gif
[quote=CanDee Sweet,2010.06.10. 19:29~729576]Latin Zene = Gipsy Kings Azt hiszem, ők aztán, igazán, odavágósan, még az itt említett 3 előadót is lekörözik! Gloria Estefan Congája is felejthetetlen persze, Ricky Martin Mariája is örökzöld, de ide sorolnám a Salsa c. film zenéit is, az én kedvencem a Margarita belőle. Thaliáról nem mondok semmit, hisz a két sorozata főcímdalán kívül semmit nem hallottam tőle, de nem is mozgat meg a csaj. És ha már latin zene, akkor ezek a régi számok, melyeknek közük is van hozzá szerintem.quote]
2010. június 10. 19:40 #52
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.10. 19:33)
Jó a Gipsy Kings is, én is szeretem (flamencoban utaznak, ha már stíluság), de Ők (is) eléggé elpoposodtak.  sad.gif
Érdekesség, nem tudom, ki mennyire tudja, hogy az együttes FRANCIA.  biggrin.gif 

A régebbi számaikról beszéltem ,a mostaniakból nem hallottam egyet sem, leragadtam a régieknél, Bamboleo, Volare és Tango Flamenco. Kihagytam még a Fiestát, őket is nagyon csípom és lemaradt a "szól a muzsika" (Kaoma - Lambada) Meg ugye a La cancion del mariachi biggrin.gif

2010. június 10. 19:43 #53
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

A Fiestát én is kedvelem, meg is van az összes szólólemezük, bár engem bosszant, hogy csomó számot úgy adnak el, mintha saját lenne, aztán nem is, mert mindenféle külföldi együttesek, zenészek dalait vették át és csak írtak rá egy magyar szöveget. De ezt sehol nem tüntetik fel... mad.gif
Idézet (CanDee Sweet @ 2010.06.10. 19:40)
A régebbi számaikról beszéltem ,a mostaniakból nem hallottam egyet sem, leragadtam a régieknél, Bamboleo, Volare és Tango Flamenco. Kihagytam még a Fiestát, őket is nagyon csípom és lemaradt a "szól a muzsika" (Kaoma - Lambada)  Meg ugye a La cancion del mariachi biggrin.gif

2010. június 10. 20:03 #54
- törölt felhasználó -    
A Gipsy Kings megintcsak nem latin zene, hanem spanyol cigány popzene, egész pontosan flamenco-pop. Persze van közte latinos is, de alapvetően nem az. Az együttes két, katalán származású spanyol cigány család tagjai, a Reyes és a Baliardo testvérek. Azért is lett Gispy Kinsgs a nevük, mert a Reyes vezetéknév jelentése spanyolul 'király(ok)'. A főénekesük Nicolás Reyes. Andalúzul énekelnek, francia, olasz és cigány szavakkal keverve.

A flamenco pedig spanyolországi cigányok által a 18. században elterjesztett, arab hatásoktól is érintett folklór. Semmi köze a latin zenéhez.
2010. június 10. 20:09 #55
- törölt felhasználó -    
Idézet (CanDee Sweet @ 2010.06.10. 19:29)
Thaliáról nem mondok semmit, hisz a két sorozata főcímdalán kívül semmit nem hallottam tőle, de nem is mozgat meg a csaj.

Hát akkor úgy is mondhatjuk, hogy semmit nem hallottál tőle, mert az a két sorozatfőcímdal nulla, nem igazán hozza ki a hangját. tongue.gif
2010. június 10. 20:39 #56
bazsi888
bazsi888
visszatérő vendég

Státuszhttp://bonnie-tyler.blogspot.com/
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 163
Csatolások: 0
Azonosító: 128015
Ha már így belemélyedtünk a zenei stílusokba, megjegyezném, Thalía egy-két albumán kívül abszolút nem sok köze van a latin zenéhez. Eddigi dalainál többségben van a rock, pop-rock, dance, disco-pop.

Szép kis kollekciód van Veréb Zsuzsi tongue.gif Az én 100 darab kiadványomat is valahogy le kéne fotózgatnom, mert már csak panorámafényképre férne rá. tongue.gif
2010. június 10. 20:44 #57
- törölt felhasználó -    
Idézet (bazsi888 @ 2010.06.10. 20:39)
Ha már így belemélyedtünk a zenei stílusokba, megjegyezném, Thalía egy-két albumán kívül abszolút nem sok köze van a latin zenéhez. Eddigi dalainál többségben van a rock, pop-rock, dance, disco-pop.

Ugyanez igaz Gloria Estefanra is, mégis a latin zene királynőjének tartják. Szerintem itt nem az számít, hogy abszolút hány száma van és abból mennyi és milyen stílusú, hanem az, hogy miről ismert, mivel futott be. Thalíának eddig minden albumán van legalább két-három latin stílusú szám, még a nem kifejezetten latin zenei albumain is.
2010. június 10. 21:26 #58
- törölt felhasználó -    
Idézet (CanDee Sweet @ 2010.06.10. 19:40)

A szöveg kicsit hibás, amit leírtak (néha az eszem megáll, pedig anyanyelvűek írják le, csak nem veszik észre, hogy semmi értelme nincs):

A mujeres no me falta(n) ni el dinero, ni el amor (nem Las mujeres) = 'A nőkhöz nincs hiány a pénzemből, sem a szerelemből'.
Me gusta tocar guitarra, me gusta cantar el son (nem sol) = 'Szeretek gitározni, szeretem énekelni a sont' (és nem a "napot" szeretem énekelni, semmi értelme nincs).
2010. június 10. 21:34 #59
- törölt felhasználó -    
Ez még egy igazi latin szám, nekem nagyon tetszik:

Aracely Arámbula — Niña y mujer

2010. június 10. 21:49 #60
- törölt felhasználó -    
Ez is nagyon jó, ő az egyik leghíresebb spanyol énekes:

Raphael — Escándalo (sajnos a vége felé kicsit akadozik)

Julio Iglesias — Baila morena

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Thalía Thalía 399.