Mindenekelelőtt szeretnék egy eléggé elterjedt tévhitet eloszlatni. A latin zene nem attól válik azzá, hogy az előadója latin származású vagy spanyol nyelvű, illetve ezen a nyelven énekel. Így pl. Shakirának, Jennifer Lopeznek vagy Enrique Iglesiasnak — néhány daluktól/albumuktól eltekintve — halvány közük nincs a latin zenéhez, annak ellenére, hogy a legnagyobb latin sztárokként emlegetik őket (ami megintcsak érdekes, mivel Jennifer Lopez még spanyolul sem tud normálisan).
A latin zene fogalma alatt klasszikus értelemben az iberoamerikai országokban kialakult, afrikai hatásoktól érintett tánczenéket, tágabb értelemben az ilyen stíluselemekkel kevert popzenét értjük. Ismertebb képviselői Gloria Estefan, Ricky Martin, Thalía stb.
Sajnos ez a műfaj Magyarországon "száműzetésben" van és eléggé lenézik, pedig véleményem szerint zeneileg az egyik legigényesebb.
Várom a topikba a véleményeket és az érdeklődőket!
Latin zene
2010. június 09. 10:21
|
|
Mathiasvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.20. Hozzászólás: 116 Csatolások: 44 Azonosító: 123216 offline
|
Én Thalía által ismertem meg a latin zenét. Ahogy elkezdtem vele foglalkozni (lassan 11 éve) egyre több latin énekest ismertem meg. Enriquét soha nem szerettem, Shakirának a korái korszakát kedveltem. Jennifer Lopeznek szerintem az R&B áll nagyon jól, azt jól tudja csinálni. De őt valahogy nem szeretik Latin-Amerikában. Amikor nézegetem a slágerlistákat, vagy amikor Thalíára szavazok ott J.lo szinte soha sincs, nem is volt. Gloria meg rég nem hallatott magáról.
2010. június 09. 10:27
Idézet (Mathias @ 2010.06.09. 10:21)
Én Thalía által ismertem meg a latin zenét. Ahogy elkezdtem vele foglalkozni (lassan 11 éve) egyre több latin énekest ismertem meg. Enriquét soha nem szerettem, Shakirának a korái korszakát kedveltem. Jennifer Lopeznek szerintem az R&B áll nagyon jól, azt jól tudja csinálni. De őt valahogy nem szeretik Latin-Amerikában. Amikor nézegetem a slágerlistákat, vagy amikor Thalíára szavazok ott J.lo szinte soha sincs, nem is volt. Gloria meg rég nem hallatott magáról.
Nem szeretik persze, mivel Latin-Amerikában nem igazán menő az amerikai pop.
Enrique Iglesias pedig a közelébe sem jön az apjának, egy zenész ismerősöm szerint még hangja sincs, na ő volt az, akire azt mondta, hogy csak a stúdiótrükkökkel lehet kihozni belőle bármit is.
Hozzáadhattam volna Marc Anthonyt is, a képről jutott eszembe.
2010. június 09. 11:34
Én előszőr Ricky Martin által ismertem meg a latin zenét és szinte azonnal megszerettem és egyre többet kezdtem hallgatni Őt követte Thalia akinek csodálatos hangja van,és minden dalát szeretem. Gloria az egyetlen olyan az említettek között akit én nem ismerek,de majd utánanézek
2010. június 09. 11:42
Idézet (WhiteAngel @ 2010.06.09. 11:34)
Gloria az egyetlen olyan az említettek között akit én nem ismerek,de majd utánanézek 
Hidd el, hogy ismered őt is, legfeljebb nem tudtad eddig összekötni a zenét a nevével. Rendszeresen adják a rádiókban a számait, pl. Conga, Party Time, Mi tierra stb.
2010. június 09. 12:02
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.20. Hozzászólás: 116 Csatolások: 44 Azonosító: 123216 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.09. 11:42)
Hidd el, hogy ismered őt is, legfeljebb nem tudtad eddig összekötni a zenét a nevével. Rendszeresen adják a rádiókban a számait, pl. Conga, Party Time, Mi tierra stb.
Állítólag Thalía az esküvőjén elénekelte Gloriával közösen a Conga c. dalt. Biztos nagyon jó lehetett.
2010. június 09. 12:05
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Kipp-kopp, én is itt vagyok.
Én nagyon szeretem Thalíát, Gloria Estefant, Ricky Martint is. De Marc Anthonyval, Enriquével, Shakirával, Jenniferrel sincs problémám. (nem (csak) latin zenét játszanak, de szerethetők)
Juanes kimaradt a felsorolásból... Bár nem tudom, Ő talán már inkább elpoprockosult, nem?
Én nagyon szeretem Thalíát, Gloria Estefant, Ricky Martint is. De Marc Anthonyval, Enriquével, Shakirával, Jenniferrel sincs problémám. (nem (csak) latin zenét játszanak, de szerethetők)
Juanes kimaradt a felsorolásból... Bár nem tudom, Ő talán már inkább elpoprockosult, nem?
2010. június 09. 12:59
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.09. 12:05)
Ő sem kifejezetten latin zene 1-2 száma kivételével. Az az igazság, hogy nagyon sokan (sőt, a legtöbben) keverik a latin zene fogalmát a spanyol nyelvű poppal.
2010. június 09. 13:22
|
|
anetaHúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.28. Hozzászólás: 76 Csatolások: 9 Azonosító: 128290 offline
|
Nagyon szeretem a latin zenét annyira ritmusos. Nekem elsöre Gloria Estefan ugrott be, a 90es években nagy sztár volt (most is az bizonyára) nem az angol dalaira gondolok már akkor hallotam a spanyol dalait is. Aztán berobbant Ricky Martin majd Enrique, Jennifer - nekem mindegyik tetszik. Thalía igazi latinos albumait nagyon imádom. Egyébként Enrique apja Julio Iglésias csodálatosan énekel nagyon szép hangja van.
2010. június 09. 13:27
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
És az egyik videóklipjében főszerepel Thalía is...
Idézet (anetaH @ 2010.06.09. 13:22)
Egyébként Enrique apja Julio Iglésias csodálatosan énekel nagyon szép hangja van.
2010. június 09. 13:28
|
|
|
Sajnos Juanes első albuma nincs meg nekem, még nem hallottam, nem tudtam, mivel kezdte pontosan a pályáját. Amik viszont nekem megvannak, azok tényleg elég pop-rock stílusúak, ezért is voltam bizonytalan.
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.09. 12:59)
Ő sem kifejezetten latin zene 1-2 száma kivételével. Az az igazság, hogy nagyon sokan (sőt, a legtöbben) keverik a latin zene fogalmát a spanyol nyelvű poppal.
2010. június 09. 13:32
|
|
|
A Thalía véleményedet olvastam és szemet szúrt egy mondatod, amiben az áll, hogy neked minden CD-je megvan... TÉNYLEG???! Neked megvan a Thalía 1990, a Love és a Mundo de cristal is??? Piszok mázlista... Nekem csak 2 dupla válogatásalbumom van tőle, amin szerepel az összes dal erről a három lemezéről, kivéve a "Libertad de expresión"-t, pedig az kedvenc...
2010. június 09. 13:54
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.09. 13:28)
Sajnos Juanes első albuma nincs meg nekem, még nem hallottam, nem tudtam, mivel kezdte pontosan a pályáját. Amik viszont nekem megvannak, azok tényleg elég pop-rock stílusúak, ezért is voltam bizonytalan. 
Nekem megvan két album is Juanestől (a második csak számítógépen), de nem tetszik. Egyhangú az egész, ugyanaz a hangszerelés, eléggé szegényes stílus. Van egy-két gyorsabb száma, ami jó, a többi felejthető.
2010. június 09. 13:58
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.06.09. 13:27)
És az egyik videóklipjében főszerepel Thalía is... 
Igen, a dal/klip címe Baila morena. Thalía táncol benne végig. Viszont Thalía Amándote klipjében meg Julio Iglesias szerepel (kiszáll a limuzinból). Tényleg, róla van adatlap? Ha nem, csinálok majd. Első nagy kedvecem volt, amikor még más spanyol nyelvű énekesnek nem igazán volt híre nálunk.
2010. június 09. 14:00
|
|
|
Na mit gondolsz..? Hát persze, hogy nincs... Julio nem fér bele a kis tizenegypáréves kis csitrik rajongási, sőt, ismerettségi körébe sem... - Elkeserítő.
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.09. 13:58)
Igen, a dal/klip címe Baila morena. Thalía táncol benne végig. Viszont Thalía Amándote klipjében meg Julio Iglesias szerepel (kiszáll a limuzinból). Tényleg, róla van adatlap? Ha nem, csinálok majd. Első nagy kedvecem volt, amikor még más spanyol nyelvű énekesnek nem igazán volt híre nálunk.
2010. június 09. 15:20
|
|
|
Idézet (anetaH @ 2010.06.09. 13:22)
Nagyon szeretem a latin zenét annyira ritmusos. Nekem elsöre Gloria Estefan ugrott be, a 90es években nagy sztár volt (most is az bizonyára) nem az angol dalaira gondolok már akkor hallotam a spanyol dalait is. Aztán berobbant Ricky Martin majd Enrique, Jennifer - nekem mindegyik tetszik. Thalía igazi latinos albumait nagyon imádom. Egyébként Enrique apja Julio Iglésias csodálatosan énekel nagyon szép hangja van.
Énekelt is Thalíával duettet.
2010. június 09. 15:23
Idézet (Mathias @ 2010.06.09. 15:20)
Énekelt is Thalíával duettet. 
Hát igen, de az nem volt hivatalos duett. Csak egy fellépésen együtt énekeltek.
2010. június 09. 15:26
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.09. 15:23)
Hát igen, de az nem volt hivatalos duett. Csak egy fellépésen együtt énekeltek.
Legalább élő volt:D és Thalía meg jól szájon puszilta. Annyira édes volt, amikor zavarba jött utánna.
2010. június 09. 21:16
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.09. 18:09)
Ez megvan a YouTube-on?
Persze itt van: 7:17 kor van a puszi
http://www.youtube.com/watch?v=wyjPRthpzmA
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Meghalt Chuck Norris - 86 éves volt
Meghalt Chuck Norris - 86 éves volt
Sokak kedvence volt, a mémeket is uralta.
Miley Cyrus akarta Hannah Montana visszatérését
Miley Cyrus akarta Hannah Montana visszatérését
Ő szorgalmazta a dolgot.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.

1 felhasználónak tetszik: