Árvíz 2010.06.06 - Arnót
2010. június 06. 17:05
Most már legalább tudom, hogy hol van Arnót.
A képek alapján ott nem is olyan vészes a helyzet, mint amit más településekről mutattak a tv-ben.
A képek alapján ott nem is olyan vészes a helyzet, mint amit más településekről mutattak a tv-ben.
2010. június 06. 18:54
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.06. 17:05)
Most már legalább tudom, hogy hol van Arnót.
A képeken azért tűnik kevésbé vészesnek a helyzet, mert ez Arnót bejárata Miskolc felől, és gyakorlatilag a legmesszebb van a Sajótól, és a Bódvától. Viszont a falu középső részén, valamint a Sajópálfala felé vezető úton több ház víz alatt van, a legalacsonyabb helyen is kb. 1 méteres vízben állnak a házak.
Viszont ide, ahonnan a képek készültek estére további emelkedést várnak, kb. 15cm-t emelkedhet még a víz.
Valamint napok óta a katonaság két Mil Mi–24-es helikoptere viszi a homokkal, zúzott kövekkel megtöltött zsákokat azokra a területekre, amelyek máshogy már nem megközelíthetők.
A kép forrása: MTI/H. Szabó Sándor
És egy kis magyarázat hozzá:
A település szemben Felsőzsolca, jobbra lenne Miskolc, balra lehet Arnótra eljutni. Nos, csak ennyi víz van mindenfelé. Ez az M30-as autópálya miskolci lehajtója. A kép bal alsó sarkában lenne a lehajtó a 3-as útra. Teljesen víz alatt, a pálya alatti körforgalom víz alatt. Ott kb. 2m a víz mélysége.
2010. június 06. 19:50
Idézet (joe_r @ 2010.06.06. 18:54)
A képeken azért tűnik kevésbé vészesnek a helyzet, mert ez Arnót bejárata Miskolc felől, és gyakorlatilag a legmesszebb van a Sajótól, és a Bódvától. Viszont a falu középső részén, valamint a Sajópálfala felé vezető úton több ház víz alatt van, a legalacsonyabb helyen is kb. 1 méteres vízben állnak a házak.
Viszont ide, ahonnan a képek készültek estére további emelkedést várnak, kb. 15cm-t emelkedhet még a víz.
Valamint napok óta a katonaság két Mil Mi–24-es helikoptere viszi a homokkal, zúzott kövekkel megtöltött zsákokat azokra a területekre, amelyek máshogy már nem megközelíthetők.
A település szemben Felsőzsolca, jobbra lenne Miskolc, balra lehet Arnótra eljutni. Nos, csak ennyi víz van mindenfelé. Ez az M30-as autópálya miskolci lehajtója. A kép bal alsó sarkában lenne a lehajtó a 3-as útra. Teljesen víz alatt, a pálya alatti körforgalom víz alatt. Ott kb. 2m a víz mélysége.
Így már tényleg máshogy fest a dolog.
2010. június 06. 21:18
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.06. 19:50)
Így már tényleg máshogy fest a dolog. 
Két videó:
1; Arnót. Az eleje az a körforgalom, ahol be lehet jutni a faluba, és a 10. másodperc környékén Arnót másik vége, ahol sokkal nagyobb a baj.
Arnót - Áradás
2; Felsőzsolca. Ehhez semmit nem tudok hozzáfűzni, sajnos magáért beszél a videó.
Felsőzsolca
Forrás: Boon.hu
2010. június 06. 21:39
Szerintem ilyen súlyos árvíz még nem volt Magyarországon. Sajnálom az ott élőket.
2010. június 07. 17:50
|
|
numberonefan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.22. Hozzászólás: 630 Csatolások: 178 Azonosító: 127836 offline
|
Nagyon rossz lehet, akinek összeesik a háza
és aki azt mondja h nem vészes, azt megnézném, akkor amikor az ő házába menne a víz... amúgy én szfvári vok és nálunk csontszáraz minden
és aki azt mondja h nem vészes, azt megnézném, akkor amikor az ő házába menne a víz... amúgy én szfvári vok és nálunk csontszáraz minden
2010. június 08. 12:17
Kb ilyenkor tudom áldani az eget, hogy a semmi közepén lakok...
2010. június 08. 14:58
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Jaj, ezek durva képek.
Milyen szörnyű dolog. Embereknek az életük benne van a házukban, erre a víz tönkretesz mindent.
Én is "szerencsésnek" mondhatom magam e téren. Nálunk folyó, vagy patak eléggé távol van. Viszont az utcánk pont két völgy közt nyugszik.
Remélem soha nem lesz baj. Mert a legcsendesebb utca, amit ismerek.
Én is "szerencsésnek" mondhatom magam e téren. Nálunk folyó, vagy patak eléggé távol van. Viszont az utcánk pont két völgy közt nyugszik.
2010. június 10. 11:20
|
jjj |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.20. Hozzászólás: 1938 Csatolások: 2614 Azonosító: 451 offline
|
Idézet (joe_r @ 2010.06.06. 18:54)
.
Nektek okozott közvetlen gondot az árvíz?
Én közvetlenül a miskolci Szinva patak mellett járok melóba. Az is durva volt.
( heli típusa 17-es, a 24-es a harci)
2010. június 10. 15:54
Idézet (numberonefan @ 2010.06.07. 17:50)
Nagyon rossz lehet, akinek összeesik a háza
Szerencsére ahol én lakok Győrben itt is száraz minden, de én is sajnálom azokat akik otthon nélkül maradtak
Ez az idei év ez nagyon megmutatta magát időjárásilag.
2010. június 10. 20:32
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
|
Idézet (jjj @ 2010.06.10. 11:20)
Nektek okozott közvetlen gondot az árvíz?
Nekünk közvetlen gondot szerencsére nem okozott. Annyi, hogy a 37-es képen ott a házunk, és annyira vagyunk a gáttól. De Arnót elején szerencsére ennyi volt.
A heli viszont 24-es, pontosabban mind a kettő, mert a végén már öt helikopter horta folyamatosan a zsákokat Ócsanáloshoz, de amiket én láttam az biztos, hogy 24-es volt.
2010. június 10. 20:36
|
|
xBlondiefashionista |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 09.11.14. Hozzászólás: 2713 Csatolások: 14045 Azonosító: 112254 offline
|
Idézet (joe_r @ 2010.06.06. 11:48)
Saját képek, egy fél órája készültek...
Úristen.
Pont mondta egy barátnőm, hogy valamelyik városban (nem emlékszem, melyik) az árvíz egy bolt cuccait vitte el... sodorta a tejet, meg ilyenek.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.

0 felhasználónak tetszik: