OFFtopik
2010. június 18. 17:36
ejjnye, valaki visszafújta ide a felhőket? mert már megint szakad
2010. június 18. 17:37
|
|
Christo |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.11.23. Hozzászólás: 7844 Csatolások: 21645 Azonosító: 77830 offline
|
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:29)
Volt nekem egy enyhén szólva is idegbeteg testépítő barátom, ő is ilyen tárgyakat csapkodós volt mint mi. Viszont egyszer a zuhany alatt állt és elvették a vizét, idegességében belekönyökölt a falba...Viszont a csempe betört és a darabok még az inait meg az izmát is szétvágták....Ott fejezte be a sportot. Mindig ez jár a fejemben amikor ilyenre vetemednék
/ 
Jah, de a rugdosás nem szándékos volt
Ez elég durva...
Inkább maradok a tárgyak hajigálásánál vagy az ordítozásnál.
2010. június 18. 17:39
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:24)
Köszönöm szépen, nőnemű életadóm is hasonlót mondott
Amúgy szeretted? Szerintem gyönyörű nyelv, bár nekem a Szláv nyelvek alapból tetszenek. Tanultam is egy darabig, folytatni szeretném majd.
Bödőcs a Showder Klub-ban azt mondta, hogy a Szláv nyelvket részegek találták ki, mert ha még józanul is ejted ki a szavakat, akkor is úgy hangzik, mintha részeg lennél
Amúgy szeretted? Szerintem gyönyörű nyelv, bár nekem a Szláv nyelvek alapból tetszenek. Tanultam is egy darabig, folytatni szeretném majd.
Bödőcs a Showder Klub-ban azt mondta, hogy a Szláv nyelvket részegek találták ki, mert ha még józanul is ejted ki a szavakat, akkor is úgy hangzik, mintha részeg lennél
Mindig is szerettem nyelvet tanulni, és emlékszem, hogy 10 éves koromban már alig vártam, hogy elkezdjem tanulni az oroszt. Néhány kifejezést már akkor is tudtam. Nekem nem volt semmi bajom vele, bár a névszóragozást soha nem tudtam megtanulni néhány eset kivételével. A szláv nyelvek közül szerintem is az orosz és a lengyel a legszebbek. És bár meglepő, a nyelvészek szerint a szláv nyelvek állnak a legközelebb — nyelvtanilag és bizonyos szempontok alapján hangtanilag is — az indoeurópai alapnyelvhez.
2010. június 18. 17:47
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Szóval ti így adjátok ki a feszültséget ha idegesek vagytok?
Én legtöbbször veszekedek, idegességemben minden kiesik a kezemből, vagy szerencsétlenkedek.
Én legtöbbször veszekedek, idegességemben minden kiesik a kezemből, vagy szerencsétlenkedek.
2010. június 18. 17:48
|
|
PuMiToOA Notórius Fórumozó |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.23. Hozzászólás: 1807 Csatolások: 113 Azonosító: 27708 offline
|
El Mexican: Ez ritka szerintem. Az általam megkérdezettek többnyire mind azt mondták, hogy nagyon nem szerették. Legalábbis akinek még kötelező volt, az ezt mondta.
Hát, én nem tudtam sokat néhány száz szó, alap ragozások. Viszont ezekre magamtól jöttem rá, hú mire rájöttem az ige ragozásra....
Lengyel is valóban szép, de nekem az Orosz mellett a Bolgár tetszik a legjobban. Ami meg nem szláv nyelv abból talán a héber. Nem tudom miért, de annyira tetszik a kiejtése. Mondjuk az (szvsz) nagyon közel áll az Arabhoz, ami viszont nem tetszik...Ez a felviszem a hangsúlyt szó elején eléggé érdekes megoldás
Hát, én nem tudtam sokat néhány száz szó, alap ragozások. Viszont ezekre magamtól jöttem rá, hú mire rájöttem az ige ragozásra....
Lengyel is valóban szép, de nekem az Orosz mellett a Bolgár tetszik a legjobban. Ami meg nem szláv nyelv abból talán a héber. Nem tudom miért, de annyira tetszik a kiejtése. Mondjuk az (szvsz) nagyon közel áll az Arabhoz, ami viszont nem tetszik...Ez a felviszem a hangsúlyt szó elején eléggé érdekes megoldás
2010. június 18. 17:52
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:48)
El Mexican: Ez ritka szerintem. Az általam megkérdezettek többnyire mind azt mondták, hogy nagyon nem szerették. Legalábbis akinek még kötelező volt, az ezt mondta.
Nekem az igeragozás ment nagyon könnyen. Bár az oroszban nincs belőle sok, a spanyolban rengeteg, de a spanyolban meg névszóragozás nincs, a személyes névmás kivételével.
A héber és az arab elég közeli rokonok. Az arám pedig pont olyan, mintha a kettő keveréke lenne. Az óhéber még jobban hasonlított az arabra, mint a mai, a mai héber már eléggé erős európai (francia, német) hatástól érintett, azért is olyan európaias a hangzása.
2010. június 18. 18:00
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.23. Hozzászólás: 1807 Csatolások: 113 Azonosító: 27708 offline
|
YouTube-on egyre több nyelvekkel foglalkozó videó van. Nagyon szeretem őket nézni/hallgatni. Sok érdekességet meg lehet tudni. Te idődbe azért még nem volt ilyen egyszerű a dolog.
Volt a családban egy nyelvzsenink, nagyon sok nyelven beszélt és a többségét magától tanulta meg. Még a rendszerváltás idején dolgozott valamilyen követségen talán és járta az országokat.
Érdekes is a nyelvészet, csak szerintem utazni is kell hozzá, úgy az igazi
Volt a családban egy nyelvzsenink, nagyon sok nyelven beszélt és a többségét magától tanulta meg. Még a rendszerváltás idején dolgozott valamilyen követségen talán és járta az országokat.
2010. június 18. 18:09
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:00)
YouTube-on egyre több nyelvekkel foglalkozó videó van. Nagyon szeretem őket nézni/hallgatni. Sok érdekességet meg lehet tudni. Te idődbe azért még nem volt ilyen egyszerű a dolog.
A nyelvészek utaznak is elég sokat. Nekem csak hobbim, de nem szeretném, hogy több legyen, ugyanis én csak addig szeretek valamit csinálni, amíg nem kötelező. De tényleg érdekes. Engem akkor kezdett el igazán foglalkoztatni a téma, amikor középiskolás koromban elkezdtem felfedezni a hasonlóságokat először a spanyol és az orosz, majd az angol és a spanyol között. Elkezdtem gondolkodni, hogy ez hogy lehet, hiszen az egyik szláv nyelv, a másik germán, a harmadik meg újlatin, mégsem lehetnek véletlenek a hasonlóságok. Akkor jött képbe, hogy ezek csak kisebb csoportok egy nagy nyelvcsaládon belül, amit indoeurópainak hívnak. És valamikor i. e. 7000 környékén a mai germánok, szlávok, kelták, latinok, görögök és indoirániak egyetlen közös nyelvet beszéltek, de mivel írni még nem tudtak, csak a mai nyelvek összehasonlításával lehet egy rekonstruálni (érdekességképpen, már vannak rekonstruált indoeurópai szövegek is). Szóval a hasonlóság nem véletlen.
2010. június 18. 18:15
|
|
|
Na, én azért közel sem tudok ilyeneket, de érdekes/elgondolkodtató amit írsz. Megkérdezhetem, hogy te mit tanítasz az egyetemen?
Erről most eszembe jutottak a vallások, amiknél szintén fellelhető rengeteg hasonló, sőt néha talán egyforma momentum. Vallásokról is szívesen olvasgatok, érdekes téma az is, bár talán csak egy tősgyökeres ateistának
Erről most eszembe jutottak a vallások, amiknél szintén fellelhető rengeteg hasonló, sőt néha talán egyforma momentum. Vallásokról is szívesen olvasgatok, érdekes téma az is, bár talán csak egy tősgyökeres ateistának
2010. június 18. 18:18
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:15)
Megkérdezhetem, hogy te mit tanítasz az egyetemen?
Ezt inkább privátban írom meg. Amúgy semmi köze a nyelvekhez és a nyelvészethez.
2010. június 18. 18:19
|
|
Christo |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.11.23. Hozzászólás: 7844 Csatolások: 21645 Azonosító: 77830 offline
|
A nyelvekkel meg a tube-os videókkal kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy néztem ilyen multilanguage videókat rajzfilmekről.
Pl:
Nagyon érdekes hallgatni és jó látni a magyar változatnál a kommentek között, hogy sokaknak tetszik a magyar nyelv.
Pl:
Nagyon érdekes hallgatni és jó látni a magyar változatnál a kommentek között, hogy sokaknak tetszik a magyar nyelv.
2010. június 18. 18:21
Rengeteg nyelven van hangmintám (beszéd), a legérdekesebb a maja. Kicsit olyan, mintha csehül beszélnének kínai akcentussal.
2010. június 18. 18:23
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.18. 18:18)
Ezt inkább privátban írom meg. Amúgy semmi köze a nyelvekhez és a nyelvészethez. 
Ha majd lesz egy perced szívesen elolvasnám mivel is foglalkozol
Christo: Én is néztem ezeket, valóban érdekesek (a kommentek is). Belegondolva amúgy, én biztos, hogy nem választanám a magyar nyelvet, ha külföldi lennék. Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok
2010. június 18. 18:26
|
|
Christo |
|
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:23)
Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok
Hú, ne is mondd... én mindig jó voltam nyelvtanból, a szabályokat nem is nagyon kellett tanulnom, mert valahogy egyértelműnek tűnt minden, de azért vannak dolgok a nyelvünkben, amik magasak...
2010. június 18. 18:36
Ez viszont igazi latin, restituált kiejtéssel. Kb. így beszélhettek az ókori rómában. http://www.sendspace.com/file/mfdbec
Én a spanyol alapján majdnem tökéletesen értem. Persze meg kellett tanulnom hozzá nagyjából az esetvégződéseket.
Én a spanyol alapján majdnem tökéletesen értem. Persze meg kellett tanulnom hozzá nagyjából az esetvégződéseket.
2010. június 18. 18:37
|
|
DinAa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.02. Hozzászólás: 630 Csatolások: 13 Azonosító: 126246 offline
|
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:23)
Ha majd lesz egy perced szívesen elolvasnám mivel is foglalkozol
Viszont, ha nagyon nem publikus akkor nem erőltetem
Christo: Én is néztem ezeket, valóban érdekesek (a kommentek is). Belegondolva amúgy, én biztos, hogy nem választanám a magyar nyelvet, ha külföldi lennék. Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok
az nálam is de pedig mindig kitűnő voltam nyelvtanból... de amit mindig rosszul mondok az a "bevallta"
2010. június 18. 19:03
Egy gyönyörű, időtlen szám:
http://www.sendspace.com/file/heruj4
Mostanában ilyen zenét hallgatok. De szerintem ez még a fiatalabbaknak is bejöhet.
http://www.sendspace.com/file/heruj4
Mostanában ilyen zenét hallgatok. De szerintem ez még a fiatalabbaknak is bejöhet.
2010. június 18. 19:08
|
|
|
Ahogy felcsendült az első dallam máris az ugrott be, hogy milyen jó filmzene lenne.
Nem az én világom, de nem rossz. Meghallgatok én mindent stílustól függetlenül. Nálam ma csak színdarabok szóltak
Képzelt riport, Padlás, Rómeó és Júlia. Rómeóról jut eszembe, francia nyelvről mi a véleményed El Mexicano? Én sose tudtam hová tenni...Tetszik is meg nem is. Hallgatni szeretem, de hogy tanuljam is? Soha...
Nem az én világom, de nem rossz. Meghallgatok én mindent stílustól függetlenül. Nálam ma csak színdarabok szóltak
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.

0 felhasználónak tetszik: