Starity

OFFtopik

336 oldal 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. június 18. 17:32 #981
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Szándékosan sosem csináltam semmit. Engem spontán értek a balesetek. biggrin.gif Lásd bordatörés, ínszalagszakadás, kisebb ficamok.
2010. június 18. 17:36 #982
- törölt felhasználó -    
ejjnye, valaki visszafújta ide a felhőket? mert már megint szakad mad.gif
2010. június 18. 17:37 #983
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:29)
Volt nekem egy enyhén szólva is idegbeteg testépítő barátom, ő is ilyen tárgyakat csapkodós volt mint mi. Viszont egyszer a zuhany alatt állt és elvették a vizét, idegességében belekönyökölt a falba...Viszont a csempe betört és a darabok még az inait meg az izmát is szétvágták....Ott fejezte be a sportot. Mindig ez jár a fejemben amikor ilyenre vetemednék _nevet.gif/ mellow.gif

Jah, de a rugdosás nem szándékos volt laugh.gif
Ez elég durva... ohmy.gif Ha dühös vagyok, nem rambózom, mert tudom, vagyok olyan szerencsétlen, hogy nagyon rosszul is elsülhet.
Inkább maradok a tárgyak hajigálásánál vagy az ordítozásnál. biggrin.gif
2010. június 18. 17:39 #984
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

StátuszSzerelem a köbön ^^
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1807
Csatolások: 113
Azonosító: 27708
Jaaa, azt hittem idegességedben rúgtál bele. Bocsi meghajolo.gif
Én sajnos a csapkodó fajta vagyok, ha elpattan az a bizonyos húr smileeee.gif
2010. június 18. 17:39 #985
- törölt felhasználó -    
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:24)
Köszönöm szépen, nőnemű életadóm is hasonlót mondott meghajolo.gif 
Amúgy szeretted? Szerintem gyönyörű nyelv, bár nekem a Szláv nyelvek alapból tetszenek. Tanultam is egy darabig, folytatni szeretném majd.
Bödőcs a Showder Klub-ban azt mondta, hogy a Szláv nyelvket részegek találták ki, mert ha még józanul is ejted ki a szavakat, akkor is úgy hangzik, mintha részeg lennél _nevet.gif

Mindig is szerettem nyelvet tanulni, és emlékszem, hogy 10 éves koromban már alig vártam, hogy elkezdjem tanulni az oroszt. Néhány kifejezést már akkor is tudtam. Nekem nem volt semmi bajom vele, bár a névszóragozást soha nem tudtam megtanulni néhány eset kivételével. A szláv nyelvek közül szerintem is az orosz és a lengyel a legszebbek. És bár meglepő, a nyelvészek szerint a szláv nyelvek állnak a legközelebb — nyelvtanilag és bizonyos szempontok alapján hangtanilag is — az indoeurópai alapnyelvhez.
2010. június 18. 17:47 #986
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Szóval ti így adjátok ki a feszültséget ha idegesek vagytok? biggrin.gif
Én legtöbbször veszekedek, idegességemben minden kiesik a kezemből, vagy szerencsétlenkedek. biggrin.gif
2010. június 18. 17:48 #987
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

El Mexican: Ez ritka szerintem. Az általam megkérdezettek többnyire mind azt mondták, hogy nagyon nem szerették. Legalábbis akinek még kötelező volt, az ezt mondta.
Hát, én nem tudtam sokat néhány száz szó, alap ragozások. Viszont ezekre magamtól jöttem rá, hú mire rájöttem az ige ragozásra....
Lengyel is valóban szép, de nekem az Orosz mellett a Bolgár tetszik a legjobban. Ami meg nem szláv nyelv abból talán a héber. Nem tudom miért, de annyira tetszik a kiejtése. Mondjuk az (szvsz) nagyon közel áll az Arabhoz, ami viszont nem tetszik...Ez a felviszem a hangsúlyt szó elején eléggé érdekes megoldás _nevet.gif
2010. június 18. 17:52 #988
- törölt felhasználó -    
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 17:48)
El Mexican: Ez ritka szerintem. Az általam megkérdezettek többnyire mind azt mondták, hogy nagyon nem szerették. Legalábbis akinek még kötelező volt, az ezt mondta.
Hát, én nem tudtam sokat néhány száz szó, alap ragozások. Viszont ezekre magamtól jöttem rá, hú mire rájöttem az ige ragozásra....
Lengyel is valóban szép, de nekem az Orosz mellett a Bolgár tetszik a legjobban. Ami meg nem szláv nyelv abból talán a héber. Nem tudom miért, de annyira tetszik a kiejtése. Mondjuk az (szvsz) nagyon közel áll az Arabhoz, ami viszont nem tetszik...Ez a felviszem a hangsúlyt szó elején eléggé érdekes megoldás _nevet.gif

Nekem az igeragozás ment nagyon könnyen. Bár az oroszban nincs belőle sok, a spanyolban rengeteg, de a spanyolban meg névszóragozás nincs, a személyes névmás kivételével.

A héber és az arab elég közeli rokonok. Az arám pedig pont olyan, mintha a kettő keveréke lenne. Az óhéber még jobban hasonlított az arabra, mint a mai, a mai héber már eléggé erős európai (francia, német) hatástól érintett, azért is olyan európaias a hangzása.
2010. június 18. 18:00 #989
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

YouTube-on egyre több nyelvekkel foglalkozó videó van. Nagyon szeretem őket nézni/hallgatni. Sok érdekességet meg lehet tudni. Te idődbe azért még nem volt ilyen egyszerű a dolog.

Volt a családban egy nyelvzsenink, nagyon sok nyelven beszélt és a többségét magától tanulta meg. Még a rendszerváltás idején dolgozott valamilyen követségen talán és járta az országokat.

Érdekes is a nyelvészet, csak szerintem utazni is kell hozzá, úgy az igazi smileeee.gif
2010. június 18. 18:09 #990
- törölt felhasználó -    
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:00)
YouTube-on egyre több nyelvekkel foglalkozó videó van. Nagyon szeretem őket nézni/hallgatni. Sok érdekességet meg lehet tudni. Te idődbe azért még nem volt ilyen egyszerű a dolog.
Volt a családban egy nyelvzsenink, nagyon sok nyelven beszélt és a többségét magától tanulta meg. Még a rendszerváltás idején dolgozott valamilyen követségen talán és járta az országokat. 
Érdekes is a nyelvészet, csak szerintem utazni is kell hozzá, úgy az igazi smileeee.gif

A nyelvészek utaznak is elég sokat. Nekem csak hobbim, de nem szeretném, hogy több legyen, ugyanis én csak addig szeretek valamit csinálni, amíg nem kötelező. De tényleg érdekes. Engem akkor kezdett el igazán foglalkoztatni a téma, amikor középiskolás koromban elkezdtem felfedezni a hasonlóságokat először a spanyol és az orosz, majd az angol és a spanyol között. Elkezdtem gondolkodni, hogy ez hogy lehet, hiszen az egyik szláv nyelv, a másik germán, a harmadik meg újlatin, mégsem lehetnek véletlenek a hasonlóságok. Akkor jött képbe, hogy ezek csak kisebb csoportok egy nagy nyelvcsaládon belül, amit indoeurópainak hívnak. És valamikor i. e. 7000 környékén a mai germánok, szlávok, kelták, latinok, görögök és indoirániak egyetlen közös nyelvet beszéltek, de mivel írni még nem tudtak, csak a mai nyelvek összehasonlításával lehet egy rekonstruálni (érdekességképpen, már vannak rekonstruált indoeurópai szövegek is). Szóval a hasonlóság nem véletlen.
2010. június 18. 18:15 #991
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

Na, én azért közel sem tudok ilyeneket, de érdekes/elgondolkodtató amit írsz. Megkérdezhetem, hogy te mit tanítasz az egyetemen?

Erről most eszembe jutottak a vallások, amiknél szintén fellelhető rengeteg hasonló, sőt néha talán egyforma momentum. Vallásokról is szívesen olvasgatok, érdekes téma az is, bár talán csak egy tősgyökeres ateistának laugh.gif
2010. június 18. 18:18 #992
- törölt felhasználó -    
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:15)
Megkérdezhetem, hogy te mit tanítasz az egyetemen?

Ezt inkább privátban írom meg. Amúgy semmi köze a nyelvekhez és a nyelvészethez. laugh.gif
2010. június 18. 18:19 #993
Christo
Christo

A nyelvekkel meg a tube-os videókkal kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy néztem ilyen multilanguage videókat rajzfilmekről.

Pl:

Nagyon érdekes hallgatni és jó látni a magyar változatnál a kommentek között, hogy sokaknak tetszik a magyar nyelv. beer.gif
2010. június 18. 18:21 #994
- törölt felhasználó -    
Rengeteg nyelven van hangmintám (beszéd), a legérdekesebb a maja. Kicsit olyan, mintha csehül beszélnének kínai akcentussal. _nevet.gif
2010. június 18. 18:23 #995
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

Idézet (El Mexicano @ 2010.06.18. 18:18)
Ezt inkább privátban írom meg. Amúgy semmi köze a nyelvekhez és a nyelvészethez. laugh.gif

Ha majd lesz egy perced szívesen elolvasnám mivel is foglalkozol meghajolo.gif Viszont, ha nagyon nem publikus akkor nem erőltetem smileeee.gif

Christo: Én is néztem ezeket, valóban érdekesek (a kommentek is). Belegondolva amúgy, én biztos, hogy nem választanám a magyar nyelvet, ha külföldi lennék. Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok laugh.gif
2010. június 18. 18:26 #996
Christo
Christo

Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:23)

Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok laugh.gif

Hú, ne is mondd... én mindig jó voltam nyelvtanból, a szabályokat nem is nagyon kellett tanulnom, mert valahogy egyértelműnek tűnt minden, de azért vannak dolgok a nyelvünkben, amik magasak... rohog.gif
2010. június 18. 18:36 #997
- törölt felhasználó -    
Ez viszont igazi latin, restituált kiejtéssel. Kb. így beszélhettek az ókori rómában. http://www.sendspace.com/file/mfdbec

Én a spanyol alapján majdnem tökéletesen értem. Persze meg kellett tanulnom hozzá nagyjából az esetvégződéseket.
2010. június 18. 18:37 #998
DinAa
DinAa

StátuszAz a dolgunk, hogy megbékéljünk a múlttal és tanuljunk belőle.
Hozzászólás: 630
Csatolások: 13
Azonosító: 126246
Idézet (PuMiToO @ 2010.06.18. 18:23)
Ha majd lesz egy perced szívesen elolvasnám mivel is foglalkozol meghajolo.gif Viszont, ha nagyon nem publikus akkor nem erőltetem smileeee.gif 
Christo: Én is néztem ezeket, valóban érdekesek (a kommentek is). Belegondolva amúgy, én biztos, hogy nem választanám a magyar nyelvet, ha külföldi lennék. Néha engem is megkavar, pedig én magyar vagyok laugh.gif

az nálam is de pedig mindig kitűnő voltam nyelvtanból... de amit mindig rosszul mondok az a "bevallta" laugh.gif biggrin.gif
2010. június 18. 19:03 #999
- törölt felhasználó -    
Egy gyönyörű, időtlen szám:
http://www.sendspace.com/file/heruj4

Mostanában ilyen zenét hallgatok. De szerintem ez még a fiatalabbaknak is bejöhet.
2010. június 18. 19:08 #1000
PuMiToO
PuMiToO
A Notórius Fórumozó

Ahogy felcsendült az első dallam máris az ugrott be, hogy milyen jó filmzene lenne.
Nem az én világom, de nem rossz. Meghallgatok én mindent stílustól függetlenül. Nálam ma csak színdarabok szóltak laugh.gif Képzelt riport, Padlás, Rómeó és Júlia. Rómeóról jut eszembe, francia nyelvről mi a véleményed El Mexicano? Én sose tudtam hová tenni...Tetszik is meg nem is. Hallgatni szeretem, de hogy tanuljam is? Soha...
336 oldal 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!