Starity

Fontos-e elolvasni a kötelező olvasmányokat?

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. július 30. 23:17 #81
Csilla19
Csilla19
*Crazy Girl*

Státuszáhh. szerelmes vagyok az uj Csabi & Tomi klippbe/számba ♥ ♥ ♥ :DDDD
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1094
Csatolások: 53
Azonosító: 123941
Hát nemtudom nekem az a vélemyénem, hogy nem nagyon ugyanis a mi sulinkban feladnak egy fejezetet és akkor, hogy azt ovassuk el mégegyszer és irjuk le a tartalmát meg végülis elhangzik az órán minden ami lesz a doliban olvasónaplót meg nem kell készítenünk. Az gri Csilalgokat se olvastam el tavaj azt 5-ös eltt a dolim
2010. július 31. 13:31 #82
Evie
Evie
visszatérő vendég

StátuszA magány újra mellém dől, cigifüst száll az erkélyről
Hozzászólás: 359
Csatolások: 39
Azonosító: 132189
Persze, hogy fontos, de amelyik túl vastag számomra, csak az első két, és az utolsó egy fejezetet olvasom el.Olvasónaplót pedig kimásolok a netről :) Mindig ezt csinálom :P
2010. július 31. 19:18 #83
Qiny
Qiny

StátuszMosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád....vagy hülyének néz.
Hozzászólás: 902
Csatolások: 338
Azonosító: 125906
Idézet (Csilla19 @ 2010.07.30. 23:17)
Hát nemtudom nekem az a vélemyénem, hogy nem nagyon ugyanis a mi sulinkban feladnak egy fejezetet és akkor, hogy azt ovassuk el mégegyszer és irjuk le a tartalmát meg végülis elhangzik az órán minden ami lesz a doliban olvasónaplót meg nem kell készítenünk. Az gri Csilalgokat se olvastam el tavaj azt 5-ös eltt a dolim

Na jó. Ezt a szöveget kezd el újra. Rájössz, hogy miért kell olvasni. Kérlek, mielőtt elküldöd a hozzászólást, olvasd el mit írtál.
A legtöbb gépen van hibajelző; javaslom, hogy állítsd be.
3 felhasználónak tetszik: Freeze, henifejű, Pocok2001
2010. július 31. 19:21 #84
Lyssi
Lyssi

StátuszhallucinációóÓ! :)
Hozzászólás: 697
Csatolások: 420
Azonosító: 130134
Szerintem nagyon nagyon fontos elolvasni a kötelezőket! Akinek meg nem ez a véleménye, az majd az életben lehet hogy bukik...
2 felhasználónak tetszik: Qiny, Pocok2001
2010. augusztus 02. 20:23 #85
Dargo9
Dargo9
anyád tag

StátuszDargo9 még nem állította be a státuszát és nem is fogja.
Hozzászólás: 3930
Csatolások: 51
Azonosító: 109540
Ezen már gondolkodtam jó sokat és arra jutottam, hogy nem minden esetben. Elvont (esetenként vacak) műveket el nem olvasni nem bűn. Ha olyan műveket adnának kötelező olvasmánynak amit a ami kor embereinek írtak, nem olyanokat amit még a nagymáméknak is el kellett olvasni, valószinűbb hogy az emberek jobban szeretnének olvasni, és nem a számítógép előtt zápítanák az agyukat. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor
2010. augusztus 03. 17:10 #86
Nikkibaba
Nikkibaba
új tag

StátuszIan Somerhalder ♥
Hozzászólás: 8
Csatolások: 36
Azonosító: 125236
Én (ha tanár lennék) azt csinálnám, hogy a gyerek bármilyen könyvet elolvashat, DE írjon róla egy minimum 3 oldalas összefoglalót. Számomra kínszenvedés volt néhány kötelező (Egri csillagoknak neki se kezdtem, mert az első 5 oldal után már off volt az agyam), és az a baj, hogy a gyerekeket ezek nem érdeklik, és így nem is figyelnek az egészre. Én is olvastam, olvastam, de az istennek se ragadt meg semmi a fejemben.Aztán a kezembe került néhány jó könyv, és a mai napig tudom, hogy miről szólnak.
Amúgy meg szerintem a kreativitás és az önállóság is fontos egy gyerek fejlődésénél, és erre ez a feladat, amit én adnék, kiváló. Kiválaszt egy könyvet... bármilyet, ami neki tetszik, aztán úgyis megjegyzi, hogy mi volt benne, és le is tudja írni...
3 felhasználónak tetszik: heartless, Encsy19, wannascream
2010. augusztus 07. 16:49 #87
Viktoriiaa
Viktoriiaa
obsessed with FOB and P!ATD ♥

StátuszWhen you say you love me, know I love you more... ♥
Hozzászólás: 1122
Csatolások: 1946
Azonosító: 88094
Szerintem nagyon is fontos. Mostanság a tiniknek nincs szókincsük, nem tudnak választékosan beszélni, fogalmazni. Ha véleményüket kell elmondani, akkor pedig vagy azt mondják nem tudom, vagy pedig "ööö-znek." (Tisztelet a kivételnek.) Nem mellesleg hozzátartozik az alapműveltséghez. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Pocok2001
2010. augusztus 07. 16:50 #88
Viktoriiaa
Viktoriiaa
obsessed with FOB and P!ATD ♥

StátuszWhen you say you love me, know I love you more... ♥
Hozzászólás: 1122
Csatolások: 1946
Azonosító: 88094

Nézd vissza az irományod! Pont ezért fontos elolvasni! wink.gif
2010. augusztus 07. 16:52 #89
csianon29
csianon29
Ŕ๏cкєя Č!cυ$

Státusz-nincs megadva-
Hozzászólás: 587
Csatolások: 50
Azonosító: 131824
szerintem nagyon fontos.Mert nekem el kellett volna olvasni az egri csillagokat még tavaly és nem olvastam el csak a 120. oldalig a 600 valamennyiből.és amikor írtunk belőle 2-es lett dry.gif "-.-..szóval szerintem fontos nagyon.
2010. augusztus 08. 09:13 #90
- törölt felhasználó -    
Annak ellenére, hogy nagyon szeretek olvasni, a kötelezőeket sosem olvastam el. Szeretek szabadon, magam által választott könyveket olvasni, nem olyat amit megszabnak, hogy na ezt olvasd el dry.gif !
3 felhasználónak tetszik: heartless, BunnyGirl, Beyla
2010. augusztus 13. 21:50 #91
Nóri97
Nóri97
új tag
Hozzászólás: 97
Csatolások: 3
Azonosító: 132088
én olvastam eddig mind1iket...mivel témazárót írunk belőle dry.gif..de amúgy is szeretek olvasni és így is úgy is elolvasnám ...múltkor elég gyengén sikerült a tz... sad.gif dry.gif
2010. augusztus 14. 17:31 #92
DisneyFan
DisneyFan
Hozzászólás: 5299
Csatolások: 17709
Azonosító: 129416
Őszintén? Nem tudom. Én szeretek olvasni, de nekem ezek a háziolvasmánynak feladott könyvek nagyon unalmasak mellow.gif
2010. augusztus 15. 12:03 #93
- törölt felhasználó -    
Hát, nézzétek... sose szerettem igazán olvasni, pláne azt, ami kötelező, és a kutyát nem érdekel, de ennek ellenére mindig mindent elolvastam, az osztály meg röhögött, hogy nem hogy elolvastam volna neten a tartalmát, és kész. Aztán mégis ők szívtak, mikor egy nagyon apró részletébe kérdeztek bele, én meg tudtam. Szóval 1-1 ilyen olvasmány nagyon nagy nyűg tud lenni, de jobb, ha elolvassa az ember, mert utána neki lesz könnyebb, és nem érhetnek kellemetlen meglepetések.
2 felhasználónak tetszik: Rocket, Pocok2001
2010. augusztus 15. 12:05 #94
Nana95
Nana95
Cián

Státusz^^
Hozzászólás: 812
Csatolások: 3
Azonosító: 132107
szerintem fontos elolvasni őket, ha az embert érdeklik a jegyei, és ki tudja? Lehet, hogy még jó is a könyv!
2010. augusztus 15. 12:11 #95
dijja
dijja
night elf™
Hozzászólás: 2384
Csatolások: 5685
Azonosító: 58643

Na ja...általánosban még nekem is ilyen könnyű dolgom volt rolleyes.gif

szerk.: nekem idén majd a Rómeó és Júliát kell elolvasnom, amitől előre rettegek unsure.gif mindenki azt mondja, hogy baromi unalmas meg minden...ajj blink.gif mad.gif
Viszont az Odüsszeiára kíváncsi vagyok...tavaly kicsit "belekóstoltunk" a görög mitológiába...nekem tetszett rolleyes.gif (Hádész birodalmáról írt fogalmazásomra ötöst kaptam laugh.gif )
2010. augusztus 15. 12:34 #96
- törölt felhasználó -    
Én eddig csak párat olvastam el de nekünk nem kötelező a tanárt se érdekli.
2010. augusztus 15. 12:45 #97
wannascream
wannascream
-
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Idézet (Hesztia @ 2010.07.30. 00:29)
Nem lehet, hogy azért nem érted, mert sosem fejlesztetted ezt a készségedet? Nekem sem magyarázta soha senki, hogy hogyan olvassak, értelmező kéziszótárt sem vettem magam mellé, csak olvastam, olvastam. És lőn, úgy gondolom, nincsenek szövegértési problémáim, felfogom, amit olvasok. Ezt is lehet gyakorolni.
Nem lenne egyszerűbb  átadni magadat az olvasás örömének, mint görcsölni azon, hogy az író miért részletez vmit hosszan? Nyilván célja van vele.

Amióta csak tudok olvasni(óvoda utolsó éve óta), imádok olvasni és rengeteg könyvet elolvastam már, de latinul nem tudok megtanulni, és sok kötelezőben latin szavak tömkelege van.
Az olvasás örömének akkor tudnám átadni magam, ha legalább érdekes lenne, és tényleg lenne értelme. De én nem hiszem, hogy az, hogy miközben lovaskocsin utazik, 5 oldalon keresztül meséli, hogy milyen szép az erdő, vagy hogy a nap hogyan néz ki, amikor semmi különöset nem ír benne. Köszönöm szépen, egyedül is el tudok képzelni egy csomó fát egymás mellett/mögött, illetve egy narancssárga korongot.
2010. augusztus 16. 20:25 #98
Fanni00
Fanni00

Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
Hozzászólás: 4116
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
hát.. szerintem fontos.. például már csak miatt is h bővül a szókincsünk..
bár pl. most az utolsó kötelező olvasmányt nem olvastam el hanem a netről néztem meg.. és olyan kérdéseket tett bele szándékosan a tanító ami a neten nincsen rajta.. szal mindenki megszívta.. blink.gif
de pl. az Egri csillagokat énsem olvastam mert a tanító aki akkor tanította szerinte ezek feleslegesek (kötelező olvasmányok) dehát..
meghát olyan kötelező olvasmányokat kellene adni ami érdekli is egy kicsit a fiatalokat..
2015. január 04. 14:12 #99
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
Idézet (wannascream @ 2010.08.15. 12:45)
Az olvasás örömének akkor tudnám átadni magam, ha legalább érdekes lenne, és tényleg lenne értelme. De én nem hiszem, hogy az, hogy miközben lovaskocsin utazik, 5 oldalon keresztül meséli, hogy milyen szép az erdő, vagy hogy a nap hogyan néz ki, amikor semmi különöset nem ír benne. Köszönöm szépen, egyedül is el tudok képzelni egy csomó fát egymás mellett/mögött, illetve egy narancssárga korongot.

Ez az, nekem is az a bajom, hogy mi a bánatos reteknek tesz ki oldalakat az, hogy hogy néz ki egy ki@&#szott vízesés vagy mittoménmi. Biztos az oldalak után fizették az írót, más értelmes magyarázatot nem találok erre. Szerintem mindenki el tud képzelni egy vízesést/házat/erdőt vagy akármit, nem kell tíz oldalon a nagy büdös semmit részletezni, kösz.
2015. január 04. 14:24 #100
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
A verselemzésről pedig: Én mindig is hülye voltam a humán tantárgyakhoz, érettségin is úgy bullshittoltam a versösszehasonlításnál, mint Simon ebben a videóban 1:10 és 1:27 közt (és mindössze két oldalas lett). 60-ból 58 pontom lett, true story biggrin.gif
A próbaérettségiim is mind 90% fölött voltak (kivéve az első, az hármas lett), sőt egyszer sikerült egy 100%-osat is írnom ugyanezzel a pulling-stuff-out-of-my-ass technikával, másfél oldalon biggrin.gif Suck on that, irodalom! tongue.gif
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!