Fontos-e elolvasni a kötelező olvasmányokat?
2010. július 30. 23:17
|
|
Csilla19*Crazy Girl* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.01. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 53 Azonosító: 123941 offline
|
Hát nemtudom nekem az a vélemyénem, hogy nem nagyon ugyanis a mi sulinkban feladnak egy fejezetet és akkor, hogy azt ovassuk el mégegyszer és irjuk le a tartalmát meg végülis elhangzik az órán minden ami lesz a doliban olvasónaplót meg nem kell készítenünk. Az gri Csilalgokat se olvastam el tavaj azt 5-ös eltt a dolim
2010. július 31. 13:31
|
|
Evievisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.29. Hozzászólás: 359 Csatolások: 39 Azonosító: 132189 offline
|
Persze, hogy fontos, de amelyik túl vastag számomra, csak az első két, és az utolsó egy fejezetet olvasom el.Olvasónaplót pedig kimásolok a netről :) Mindig ezt csinálom :P
2010. július 31. 19:18
|
|
Qiny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 902 Csatolások: 338 Azonosító: 125906 offline
|
Idézet (Csilla19 @ 2010.07.30. 23:17)
Hát nemtudom nekem az a vélemyénem, hogy nem nagyon ugyanis a mi sulinkban feladnak egy fejezetet és akkor, hogy azt ovassuk el mégegyszer és irjuk le a tartalmát meg végülis elhangzik az órán minden ami lesz a doliban olvasónaplót meg nem kell készítenünk. Az gri Csilalgokat se olvastam el tavaj azt 5-ös eltt a dolim
Na jó. Ezt a szöveget kezd el újra. Rájössz, hogy miért kell olvasni. Kérlek, mielőtt elküldöd a hozzászólást, olvasd el mit írtál.
A legtöbb gépen van hibajelző; javaslom, hogy állítsd be.
2010. augusztus 02. 20:23
|
|
Dargo9anyád tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.10.07. Hozzászólás: 3930 Csatolások: 51 Azonosító: 109540 offline
|
Ezen már gondolkodtam jó sokat és arra jutottam, hogy nem minden esetben. Elvont (esetenként vacak) műveket el nem olvasni nem bűn. Ha olyan műveket adnának kötelező olvasmánynak amit a ami kor embereinek írtak, nem olyanokat amit még a nagymáméknak is el kellett olvasni, valószinűbb hogy az emberek jobban szeretnének olvasni, és nem a számítógép előtt zápítanák az agyukat.
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
2010. augusztus 03. 17:10
|
|
Nikkibabaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.16. Hozzászólás: 8 Csatolások: 36 Azonosító: 125236 offline
|
Én (ha tanár lennék) azt csinálnám, hogy a gyerek bármilyen könyvet elolvashat, DE írjon róla egy minimum 3 oldalas összefoglalót. Számomra kínszenvedés volt néhány kötelező (Egri csillagoknak neki se kezdtem, mert az első 5 oldal után már off volt az agyam), és az a baj, hogy a gyerekeket ezek nem érdeklik, és így nem is figyelnek az egészre. Én is olvastam, olvastam, de az istennek se ragadt meg semmi a fejemben.Aztán a kezembe került néhány jó könyv, és a mai napig tudom, hogy miről szólnak.
Amúgy meg szerintem a kreativitás és az önállóság is fontos egy gyerek fejlődésénél, és erre ez a feladat, amit én adnék, kiváló. Kiválaszt egy könyvet... bármilyet, ami neki tetszik, aztán úgyis megjegyzi, hogy mi volt benne, és le is tudja írni...
Amúgy meg szerintem a kreativitás és az önállóság is fontos egy gyerek fejlődésénél, és erre ez a feladat, amit én adnék, kiváló. Kiválaszt egy könyvet... bármilyet, ami neki tetszik, aztán úgyis megjegyzi, hogy mi volt benne, és le is tudja írni...
2010. augusztus 07. 16:49
|
|
Viktoriiaaobsessed with FOB and P!ATD ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.02.22. Hozzászólás: 1122 Csatolások: 1946 Azonosító: 88094 offline
|
Szerintem nagyon is fontos. Mostanság a tiniknek nincs szókincsük, nem tudnak választékosan beszélni, fogalmazni. Ha véleményüket kell elmondani, akkor pedig vagy azt mondják nem tudom, vagy pedig "ööö-znek." (Tisztelet a kivételnek.) Nem mellesleg hozzátartozik az alapműveltséghez.
Pocok2001
2010. augusztus 07. 16:50
|
|
Viktoriiaaobsessed with FOB and P!ATD ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.02.22. Hozzászólás: 1122 Csatolások: 1946 Azonosító: 88094 offline
|
Nézd vissza az irományod! Pont ezért fontos elolvasni!
Bátor Ventillátor
2010. augusztus 07. 16:52
|
|
csianon29Ŕ๏cкєя Č!cυ$ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 587 Csatolások: 50 Azonosító: 131824 offline
|
szerintem nagyon fontos.Mert nekem el kellett volna olvasni az egri csillagokat még tavaly és nem olvastam el csak a 120. oldalig a 600 valamennyiből.és amikor írtunk belőle 2-es lett
"-.-..szóval szerintem fontos nagyon.
2010. augusztus 13. 21:50
|
|
Nóri97új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.27. Hozzászólás: 97 Csatolások: 3 Azonosító: 132088 offline
|
én olvastam eddig mind1iket...mivel témazárót írunk belőle
..de amúgy is szeretek olvasni és így is úgy is elolvasnám ...múltkor elég gyengén sikerült a tz...
Pocok2001
2010. augusztus 15. 12:03
Hát, nézzétek... sose szerettem igazán olvasni, pláne azt, ami kötelező, és a kutyát nem érdekel, de ennek ellenére mindig mindent elolvastam, az osztály meg röhögött, hogy nem hogy elolvastam volna neten a tartalmát, és kész. Aztán mégis ők szívtak, mikor egy nagyon apró részletébe kérdeztek bele, én meg tudtam. Szóval 1-1 ilyen olvasmány nagyon nagy nyűg tud lenni, de jobb, ha elolvassa az ember, mert utána neki lesz könnyebb, és nem érhetnek kellemetlen meglepetések.
2010. augusztus 15. 12:11
|
|
dijjanight elf™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 2384 Csatolások: 5685 Azonosító: 58643 offline
|
Na ja...általánosban még nekem is ilyen könnyű dolgom volt
szerk.: nekem idén majd a Rómeó és Júliát kell elolvasnom, amitől előre rettegek
Viszont az Odüsszeiára kíváncsi vagyok...tavaly kicsit "belekóstoltunk" a görög mitológiába...nekem tetszett
2010. augusztus 15. 12:34
Én eddig csak párat olvastam el de nekünk nem kötelező a tanárt se érdekli.
2010. augusztus 15. 12:45
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Idézet (Hesztia @ 2010.07.30. 00:29)
Nem lehet, hogy azért nem érted, mert sosem fejlesztetted ezt a készségedet? Nekem sem magyarázta soha senki, hogy hogyan olvassak, értelmező kéziszótárt sem vettem magam mellé, csak olvastam, olvastam. És lőn, úgy gondolom, nincsenek szövegértési problémáim, felfogom, amit olvasok. Ezt is lehet gyakorolni.
Nem lenne egyszerűbb átadni magadat az olvasás örömének, mint görcsölni azon, hogy az író miért részletez vmit hosszan? Nyilván célja van vele.
Nem lenne egyszerűbb átadni magadat az olvasás örömének, mint görcsölni azon, hogy az író miért részletez vmit hosszan? Nyilván célja van vele.
Amióta csak tudok olvasni(óvoda utolsó éve óta), imádok olvasni és rengeteg könyvet elolvastam már, de latinul nem tudok megtanulni, és sok kötelezőben latin szavak tömkelege van.
Az olvasás örömének akkor tudnám átadni magam, ha legalább érdekes lenne, és tényleg lenne értelme. De én nem hiszem, hogy az, hogy miközben lovaskocsin utazik, 5 oldalon keresztül meséli, hogy milyen szép az erdő, vagy hogy a nap hogyan néz ki, amikor semmi különöset nem ír benne. Köszönöm szépen, egyedül is el tudok képzelni egy csomó fát egymás mellett/mögött, illetve egy narancssárga korongot.
Bátor Ventillátor
2010. augusztus 16. 20:25
|
|
Fanni00 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.03. Hozzászólás: 4116 Csatolások: 1483 Azonosító: 126355 offline
|
hát.. szerintem fontos.. például már csak miatt is h bővül a szókincsünk..
bár pl. most az utolsó kötelező olvasmányt nem olvastam el hanem a netről néztem meg.. és olyan kérdéseket tett bele szándékosan a tanító ami a neten nincsen rajta.. szal mindenki megszívta..
de pl. az Egri csillagokat énsem olvastam mert a tanító aki akkor tanította szerinte ezek feleslegesek (kötelező olvasmányok) dehát..
meghát olyan kötelező olvasmányokat kellene adni ami érdekli is egy kicsit a fiatalokat..
bár pl. most az utolsó kötelező olvasmányt nem olvastam el hanem a netről néztem meg.. és olyan kérdéseket tett bele szándékosan a tanító ami a neten nincsen rajta.. szal mindenki megszívta..
de pl. az Egri csillagokat énsem olvastam mert a tanító aki akkor tanította szerinte ezek feleslegesek (kötelező olvasmányok) dehát..
meghát olyan kötelező olvasmányokat kellene adni ami érdekli is egy kicsit a fiatalokat..
2015. január 04. 14:12
|
|
Bátor Ventillátorlevel 90-es procrastinator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.22. Hozzászólás: 2771 Csatolások: 6 Azonosító: 233680 offline
|
Idézet (wannascream @ 2010.08.15. 12:45)
Az olvasás örömének akkor tudnám átadni magam, ha legalább érdekes lenne, és tényleg lenne értelme. De én nem hiszem, hogy az, hogy miközben lovaskocsin utazik, 5 oldalon keresztül meséli, hogy milyen szép az erdő, vagy hogy a nap hogyan néz ki, amikor semmi különöset nem ír benne. Köszönöm szépen, egyedül is el tudok képzelni egy csomó fát egymás mellett/mögött, illetve egy narancssárga korongot.
Ez az, nekem is az a bajom, hogy mi a bánatos reteknek tesz ki oldalakat az, hogy hogy néz ki egy ki@&#szott vízesés vagy mittoménmi. Biztos az oldalak után fizették az írót, más értelmes magyarázatot nem találok erre. Szerintem mindenki el tud képzelni egy vízesést/házat/erdőt vagy akármit, nem kell tíz oldalon a nagy büdös semmit részletezni, kösz.
2015. január 04. 14:24
|
|
Bátor Ventillátorlevel 90-es procrastinator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.22. Hozzászólás: 2771 Csatolások: 6 Azonosító: 233680 offline
|
A verselemzésről pedig: Én mindig is hülye voltam a humán tantárgyakhoz, érettségin is úgy bullshittoltam a versösszehasonlításnál, mint Simon ebben a videóban 1:10 és 1:27 közt (és mindössze két oldalas lett). 60-ból 58 pontom lett, true story
A próbaérettségiim is mind 90% fölött voltak (kivéve az első, az hármas lett), sőt egyszer sikerült egy 100%-osat is írnom ugyanezzel a pulling-stuff-out-of-my-ass technikával, másfél oldalon
Suck on that, irodalom!
A próbaérettségiim is mind 90% fölött voltak (kivéve az első, az hármas lett), sőt egyszer sikerült egy 100%-osat is írnom ugyanezzel a pulling-stuff-out-of-my-ass technikával, másfél oldalon
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.