Fontos-e elolvasni a kötelező olvasmányokat?
2010. június 26. 20:40
|
|
agaduViva Rock & Roll |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.22. Hozzászólás: 1095 Csatolások: 4422 Azonosító: 99378 offline
|
2010. július 26. 20:43
Szerintem nem
Én rühelltem az összeset de elolvastam,na jó a Romeo és Jűlia nagyon tetszett
abból 100%-os lett a dolim.
2010. július 26. 20:52
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Utálom a kötelezőket. Leginkább azért, mert kötelező elolvasni őket, és megmondják nekem, hogy mit olvassak. Én nem nagyon szoktam őket elolvasni, inkább leszedem a tartalmukat, de nem feltétlenül azért, mert nem tetszik(bár az is benne van), hanem hogy a felét nem értem a nyelvezete miatt... Szerintem jobban meg kéne gondolni, hogy mi az, amit megértünk és mi az, amit nem. A másik meg, hogy a legtöbben nem történik semmi, és/vagy hosszú oldalakon keresztül írják, hogy néz ki egy szoba meg még hasonló dolgokat, amik egyáltalán nem fontosak, csak foglalják a helyet. Az pedig, hogy ez az alapműveltség része... hát, én nem igazán értem, hogyan leszek több pár könyv elolvasásával, amikből egy szót sem értettem. :/
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
2010. július 26. 20:55
jajj én utálom ezeket az olvasmányokat -.-"
lehet,hogy elolvasnám,ha nem lenne kötelező
lehet,hogy elolvasnám,ha nem lenne kötelező
2010. július 26. 20:57
|
|
szeri thalíaRoxitha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 1277 Csatolások: 23 Azonosító: 125933 offline
|
én is utálom őket, mert egyáltalán nem érdekelnek.
ha valami olyat adnának fel csak egyszer ami még érdekelne is akkor tuti elolvasnám, de így csak akkor ha tuti, hogy doga lesz belőle ami mindig elmarad szóval felesleges elolvasni.
ha valami olyat adnának fel csak egyszer ami még érdekelne is akkor tuti elolvasnám, de így csak akkor ha tuti, hogy doga lesz belőle ami mindig elmarad szóval felesleges elolvasni.
2010. július 28. 12:10
|
|
Adam and Ashleyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.24. Hozzászólás: 329 Csatolások: 24 Azonosító: 129893 offline
|
valamikor igen valamikor nem volt már velem ojan hogy csak a felét olvastam el
2010. július 29. 12:01
A kötelezők tökre uncsik szoktak lenni kiv. a Két Lotti és a Lessi. Bár nekem kötelező, mert anyám képes kalapáccsal a fejembe verni, ha nem olvasom el.
2010. július 29. 20:48
A kötelezőket azokat muszály de azokat meg nem nagyon tudom.
De ha csak olvasok akkor sokkal joban megy
De ha csak olvasok akkor sokkal joban megy
2010. július 30. 00:25
|
|
Hesztiaanglomán |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.10.26. Hozzászólás: 4103 Csatolások: 26677 Azonosító: 19294 offline
|
Sosem azért olvastam el a feladott regényeket, novellákat, mert a tanár ránk parancsolt, hanem mert egyszerűen örömet okozott kezembe venni a könyveket. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de az agyamat el tudnám dobni olyankor, amikor azt olvasom, hogy az Egri csillagokat vki képtelen elolvasni!
Történelem, kaland, szerelem nagyszerű egyvelege, Gárdonyi csodás stílusában.
Az a baj, hogy sokan lusták arra, hogy Jókai, Kosztolányi, Móra, Mikszáth vagy Móricz műveivel (és akkor a világirodalomról ne is beszéljünk) tornáztassák az agyukat.
Tény és való, egyszerűbb az Alkonyatra sóhajtozni, mint szépirodalommal próbálkozni.
Az a baj, hogy sokan lusták arra, hogy Jókai, Kosztolányi, Móra, Mikszáth vagy Móricz műveivel (és akkor a világirodalomról ne is beszéljünk) tornáztassák az agyukat.
Tény és való, egyszerűbb az Alkonyatra sóhajtozni, mint szépirodalommal próbálkozni.
2010. július 30. 00:26
|
|
Hesztiaanglomán |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.10.26. Hozzászólás: 4103 Csatolások: 26677 Azonosító: 19294 offline
|
Idézet (szeri thalía @ 2010.07.26. 20:57)
én is utálom őket, mert egyáltalán nem érdekelnek.
Honnan tudod, hogy mi érdekel, ha meg sem próbálkozol velük?
1 felhasználónak tetszik:
Pocok2001
2010. július 30. 00:29
|
|
Hesztiaanglomán |
|
Idézet (wannascream @ 2010.07.26. 20:52)
Én nem nagyon szoktam őket elolvasni, inkább leszedem a tartalmukat, de nem feltétlenül azért, mert nem tetszik(bár az is benne van), hanem hogy a felét nem értem a nyelvezete miatt...
Nem lehet, hogy azért nem érted, mert sosem fejlesztetted ezt a készségedet?
Nekem sem magyarázta soha senki, hogy hogyan olvassak, értelmező kéziszótárt sem vettem magam mellé, csak olvastam, olvastam. És lőn, úgy gondolom, nincsenek szövegértési problémáim, felfogom, amit olvasok. Ezt is lehet gyakorolni.
Idézet (wannascream @ 2010.07.26. 20:52)
A másik meg, hogy a legtöbben nem történik semmi, és/vagy hosszú oldalakon keresztül írják, hogy néz ki egy szoba meg még hasonló dolgokat, amik egyáltalán nem fontosak, csak foglalják a helyet.
Nem lenne egyszerűbb átadni magadat az olvasás örömének, mint görcsölni azon, hogy az író miért részletez vmit hosszan? Nyilván célja van vele.
2010. július 30. 00:29
Idézet (Miah008 @ 2010.06.26. 20:42)
Igenis fontos, hiszen a mai tiniknek már nincs szókincsük. Amikor beszélni kell nem tudnak, csak ööö-getnek.
magadból indultál ki,mi?
2010. július 30. 10:34
|
|
Fireprincessvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.20. Hozzászólás: 177 Csatolások: 14 Azonosító: 129570 offline
|
hát, elvileg el kéne olvasni őket...bevallom, volt amit elolvastam, volt amibe épp beleolvastam, volt amit el sem kezdtem
. nekem az a bajom velük, hogy amit mi eddig megkaptunk kötelezőként, egyik se tetszett, tartalom alapján sem.
2010. július 30. 19:45
|
|
Qiny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 902 Csatolások: 338 Azonosító: 125906 offline
|
Idézet (vivacica @ 2010.06.26. 00:03)
szerintem senkinek sincs valami sok kedve nekem most a kőszívűt kell liolvasni de elég nehéz lessz rávennem magamat a dologra 
Először is a legtöbb "kötelező olvasmány" elég szórakoztató. A Kőszívű ember fiai is ilyen. Csak szánd rá magad. Az Egri csillagokat én spec' háromszor olvastam ki. De a legtöbb kötelező olvasmányt megfilmesítették, úgyhogy ha nem is olvasod el, legalább nézd meg, hogy tudd miről szól a sztori.
2010. július 30. 19:51
|
|
Cheryl Cole fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.15. Hozzászólás: 1128 Csatolások: 522 Azonosító: 129312 offline
|
általában 10 mondat egy oldalon és a lényeget tudom szeretek olvasni de a kötelezőket valahogy sose szerettem
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.