Starity

Érettségi

21 oldal 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. április 30. 13:47 #201
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (trina @ 2013.04.29. 20:46)
Én is idén futok neki az érettséginek biggrin.gif Szerencsére már az angolt letudtam két éve, így csak 4 tárgy maradt a végére.
Sok sikert előre is mindenkinek! smileeee.gif)

Jó neked, bárcsak én is csináltam volna valamiből előrehozottat.
Köszi, sok sikert neked is : ))
2013. április 30. 13:54 #202
miss_areo
miss_areo
catnip™
Hozzászólás: 1351
Csatolások: 9795
Azonosító: 123720
Én már régebben leraktam előrehozottan az infót, meg ősszel az emelt angolt, szóval már "csak" 3 maradt, de ez is untig elég, és már most teljesen ki vagyok idegileg blink.gif Mindenkinek sok sikert kívánok és remélem felvesznek titeket oda ahova szeretnétek wink.gif
4 felhasználónak tetszik: nicol bellox, duracell, Lindsay019, Adrianna
2013. április 30. 17:01 #203
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (miss_areo @ 2013.04.30. 13:54)
Én már régebben leraktam előrehozottan az infót, meg ősszel az emelt angolt, szóval már "csak" 3 maradt, de ez is untig elég, és már most teljesen ki vagyok idegileg  blink.gif Mindenkinek sok sikert kívánok és remélem felvesznek titeket oda ahova szeretnétek wink.gif

Én is ki vagyok picit, örülnék ha már túl lennénk rajta!!!
Köszönjük, aranyos vagy, neked is sok sikert wink.gif
2 felhasználónak tetszik: miss_areo, Adrianna
2013. április 30. 17:13 #204
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
Idézet (miss_areo @ 2013.04.30. 13:54)
Én már régebben leraktam előrehozottan az infót...

nagyon gáz volt? unsure.gif
én most hozom előre, szerencsére az osztályozóm is meglehetősen jól sikerült, de mégis már teljesen ki vagyok. bele sem merek gondolni, mi lesz akkor, mikor ott lesz a töri meg a matek. belenéztem a szóbeli tételekbe, számomra nagyon ijesztő. én ehhez nem értek... rohadt nagy a nyomás, pedig az infón nem is múlik semmi, csak csinálom, mert még mindig jobb, mint a biosz vagy a kémia... unsure.gif
tényleg, szóbelin mi az elvárás és a szokás? ha bemagolom, felmondom, mehetek is, végeztem? vagy ez hogy működik?
2013. április 30. 18:38 #205
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.04.30. 13:44)
Jaa hogy Te a Boronkay-ba nem érettségizős osztályba jártál ?!! Ahaa értem én mostmár : D  Igen, értelmes volt : ) : D

A Boronkayban csak érettségizős osztályok vannak. Az ország legjobb középsulijai között van (valami top10, vagy mi a tököm), szóval érdekes lenne, ha szakmunkás lenne az iskola. biggrin.gif De tudhatnád, öcséd is abba a suliba jár. biggrin.gif
2013. április 30. 18:49 #206
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (dijansalihu @ 2013.04.30. 18:38)
A Boronkayban csak érettségizős osztályok vannak. Az ország legjobb középsulijai között van (valami top10, vagy mi a tököm), szóval érdekes lenne, ha szakmunkás lenne az iskola. biggrin.gif De tudhatnád, öcséd is abba a suliba jár. biggrin.gif

Igen ezt mind tudom is, ezért csodálkoztam is, hogy mért nincs érettségid..: O
2013. április 30. 18:52 #207
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.04.30. 18:49)
Igen ezt mind tudom is, ezért csodálkoztam is, hogy mért nincs érettségid..: O

Mert még nem tartok ott. biggrin.gif Idén kéne érettségiznem, de nekem 1 év kimaradt, szóval csak jövőre fogok (kivéve angolból, mert abból idén).
2013. április 30. 19:36 #208
Alison Lerman
Alison Lerman
♦ Princess of Persia™♦

Státusz"Jesus gave his life for me, and I'll give my life to him." R.J.S.
Hozzászólás: 6373
Csatolások: 1346
Azonosító: 134139
Juj, ne is mondjátok, már annyira izgulok, most is, pedig csak hétfőn kezdjük. Szerintem sok mindent megtettem a jó jegy elérése érdekében, nagyon bízok magamban. Amiért most nagyon boldog vagyok, hogy az 5 érettségiből már kettőn túl vagyok. Tavaly letettem egy középszintű hittant. (Ami sokkal de sokkal nehezebb, mint amilyennek sokan gondolnák! tongue.gif) És idén egy emelt szintű angolt. Mindkettő 5ös lett, a százalékokkal is meg vagyok elégedve.
A matektól nagyon félek, de rengeteget gyakoroltam és remélem a legjobbakat. A próbaérettségim matekból 4, a magyar 75%kal 4, a törim is körülbelül ennyivel 4. Az utóbbi kettőt szóbelivel ötösre is feltornázhatom, de ez csak a nehézségi szinttől függ.
Bízok magamban és igyekszem a legjobbat hozni, az eredményeket és tapasztalatokat majd leírom, de majd úgy is konzultálunk majd sokatokkal, ha mást nem akkor itt a topicban!
Mindenkinek nagyon szurkolok, aki most fog érettségizni! Hajrá srácok! biggrin.gif
7 felhasználónak tetszik: nicol bellox, miss_areo, duracell, Lindsay019, Adrianna, Beyla, Fan-ily6889
2013. április 30. 20:31 #209
- törölt felhasználó -    
Igaz,nekem belső vizsgám vagyis mégcsak kis érettségim lesz de már ez sem kis erőt,energiát és tanulást igényel. Május közepén lesz majd a vizsga de már most gyötör az ideg meg az izgulás,félek attól mi lesz ha leblokkolok vagy valami,de igyekszem pozitívan látni a dolgokat.Holnap befejezem az hátramaradt tételeket is és kezdem a magolást.(emellett további problémát jelent a matek eredményem is szóval akad gond bőven.)
Húzós lesz de igyekszem mindent megtenni a minél sikeresebb eredményért. laugh.gif
Egyébként sok sikert kívánok mindenki másnak is,képzelem milyen lehet a nagy érettségi hamár a belső vizsga is ilyen.(Nekünk amúgy ezen a vizsgán a nyelvtan és a magyar a kötelező,a választott tantárgy pedig az én esetemben az angol.biggrin.gif)
2013. április 30. 23:04 #210
miss_areo
miss_areo
catnip™
Hozzászólás: 1351
Csatolások: 9795
Azonosító: 123720
Idézet (itsjustme @ 2013.04.30. 17:13)
nagyon gáz volt? unsure.gif 
én most hozom előre, szerencsére az osztályozóm is meglehetősen jól sikerült, de mégis már teljesen ki vagyok. bele sem merek gondolni, mi lesz akkor, mikor ott lesz a töri meg a matek. belenéztem a szóbeli tételekbe, számomra nagyon ijesztő. én ehhez nem értek... rohadt nagy a nyomás, pedig az infón nem is múlik semmi, csak csinálom, mert még mindig jobb, mint a biosz vagy a kémia... unsure.gif 
tényleg, szóbelin mi az elvárás és a szokás? ha bemagolom, felmondom, mehetek is, végeztem? vagy ez hogy működik?

egyáltalán nem wink.gif ne izgulj! én nem vagyok egy nagy számítógép guru, de még így is 89%-os érettségim lett wink.gif az írásbelit a kisujjadból kirázod, a szóbelin elég hülye tételek vannak, némelyiket nehéz megjegyezni és semmi köze az informatikához - szerintem - de például én a szóbeli előtt egy héttel kértem el a tételsort xD és ráadásul egy nappal előtte kresz vizsgáztam, mégis maximális pontot kaptam, szóval biztos vagyok benne, hogy neked is remekül menni fog wink.gif egyébként ez általában úgy zajlik hogy bemész, kidolgozod a tételt (kb. fél órád van rá) majd elmondod (ez 10-15 perc) és némelyik tételhez van gyakorlati feladat is, de ezek olyan szintűek, hogy mutasd meg az outlook-ban a küldés gombot meg ilyenek vagy ha nincs gyakorlati feladat akkor kérdez az érettségiztető tanár valamit pluszban a felelted után.
1 felhasználónak tetszik: itsjustme
2013. április 30. 23:33 #211
duracell
duracell
mockingjay™

StátuszA lapjaimért NEM lehet csomagot vállalni, köszönöm az érdeklődést!
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2089
Csatolások: 34566
Azonosító: 133509
Tesómmal mi is idén érettségizünk, hát mit ne mondjak, már egy ideje kerülget a gyomorideg. unsure.gif rohog.gif
Tavaly megcsináltuk a németet és a német nemzetiségi népismeretet előrehozottan (mindkettőt középszinten), de mivel nemzetiségi tagozaton vagyunk, idénre így is négy tárgy maradt.
Most pénteken kezdünk a német irodalommal (ami délig tart és 3-kor ballagunk), sokban hasonlít a magyarhoz, remélem, barátságosak lesznek az esszé témák. biggrin.gif Ugyanezt kívánom persze a magyarra is. smileeee.gif
Tényleg, van valakinek tippe, hogy mi jöhet idén esszéknél? Az évfordulókat már átnéztük, de idén egy nagyobb nevet sem találtam, a listán. unsure.gif
A matektól én is félek, jó lenne nagy százalékra írni, de a legnagyobb félelmem a töri. Emelt szinten megyünk, németül, és nagyon-nagyon szeretném, ha jóra sikerülne, mert ezzel szeretnék továbbmenni. smileeee.gif
Ha addig nem "beszélnénk", Mindenkinek sok sikert és ragyogó eredményeket! wink.gif
6 felhasználónak tetszik: nicol bellox, Alison Lerman, miss_areo, Beyla, Lindsay019, Fan-ily6889
2013. május 01. 09:43 #212
- törölt felhasználó -    
Én is idén érettségizem, de máris szörnyen izgulok. A magyartól és az angoltól nem félek , de a matek és a töri eléggé húzós lesz. mellow.gif Jó lenne már túl lenni rajta.
Mellesleg minden idén érettségizőnek sok szerencsét kívánok. smileeee.gif
7 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, nicol bellox, Adrianna, miss_areo, duracell, Lindsay019, Fan-ily6889
2013. május 01. 09:55 #213
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (miss_areo @ 2013.04.30. 23:04)
egyáltalán nem wink.gif ne izgulj! én nem vagyok egy nagy számítógép guru, de még így is 89%-os érettségim lett wink.gif az írásbelit a kisujjadból kirázod, a szóbelin elég hülye tételek vannak, némelyiket nehéz megjegyezni és semmi köze az informatikához - szerintem - de például én a szóbeli előtt egy héttel kértem el a tételsort xD és ráadásul egy nappal előtte kresz vizsgáztam, mégis maximális pontot kaptam, szóval biztos vagyok benne, hogy neked is remekül menni fog wink.gif egyébként ez általában úgy zajlik hogy bemész, kidolgozod a tételt (kb. fél órád van rá) majd elmondod (ez 10-15 perc) és némelyik tételhez van gyakorlati feladat is, de ezek olyan szintűek, hogy mutasd meg az outlook-ban a küldés gombot meg ilyenek vagy ha nincs gyakorlati feladat akkor kérdez az érettségiztető tanár valamit pluszban a felelted után.

Hűűű, jó, hogy ezeket leírtad : ) Nekem is infó a választottam, de már bánom. Először a rajzot választottam, majd végül az infót, kár mert rajzból jobb vagyok.
Nem is tudtam, hogy szóbelin van gyakorlat, úgy félek, hogy a nagy izgulásba elrontok mindent blush.gif sad.gif
2013. május 01. 10:14 #214
Vampiregirl1
Vampiregirl1
Angel.

Státusz"Girls don’t like boys, girls like fanfiction, food and middle aged celebrities"
Hozzászólás: 2451
Csatolások: 318
Azonosító: 166234
Sok sikert mindenkinek smileeee.gif Nekem még eléggé sokára van,mégis mikor elfog a gondolat,hogy már csak olyan 5 év,kiakadok,hogy hogy fog ez nekem menni,leginkább a szóbeli,mert rettentően lámpalázas és félénk vagyok,a fejembe a dolgok általában összeállnak,de mikor beszélni kéne,össze-vissza magyarázok rolleyes.gif Meg a töri ami leginkább kiakaszt a három alap(?) közül,mivel az évszámok nagyon nehezen mennek be a fejembe unsure.gif Hát igen,van öt évem,és már ezen problémázom rohog.gif
És ki hogy érez amúgy,hogy vége lesz a középsulinak/giminek? smileeee.gif
2013. május 01. 10:18 #215
- törölt felhasználó -    
Idézet (miss_areo @ 2013.04.30. 23:04)

Köszönönöm a tanácsot bár nekem nem az infó a választott hanem az angol de a módszert ígyis megfogadom és nem idegeskedek majd. smileeee.gif
Alapjában véve egyébként szívesen választottam volna az infót de nekünk csak 1 évig volt és feltétel volt az hogy legalább 2 évig tanult tantárgynak kell lennie a választottnak.
Most is dolgozom egyébként,épp az utolsó angol tételeket írom,utána letudom remélhetőleg azt az 1 megmaradt irodalom tételt is és a végén majd az utolsó fogalmakat is kiírom amikre legutóbb nem jutott időm. biggrin.gif
2013. május 01. 10:24 #216
trina
trina
heart attack.
Hozzászólás: 2325
Csatolások: 0
Azonosító: 130399
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.01. 09:55)
Hűűű, jó, hogy ezeket leírtad : ) Nekem is infó a választottam, de már bánom. Először a rajzot választottam, majd végül az infót, kár mert rajzból jobb vagyok. 
Nem is tudtam, hogy szóbelin van gyakorlat, úgy félek, hogy a nagy izgulásba elrontok mindent  blush.gif  sad.gif

Adj hálát az égnek, hogy az infót választottad! smileeee.gif Az tényleg nagyon könnyű, nálunk szinte mindenki arra ment és elég jól teljesítettek. Pedig volt olyan, aki bele se szagolt a tételekbe, úgy ment el hogy kb nem tudott semmit. A rajz nagyon szívatós azt mondják. Előrehozottba tették le tavaly ketten és mondták hogy borzalmasan nehéz volt. Barátnőmnek ebben az évben a választottja a rajz, tényleg nagyon nagyon ügyes, de porig alázta a rajztanár aki felkészíti...és akkor még ott az elmélet is amire szintén azt mondják hogy nagyon nehéz. Szóval szerintem ne bánkódj, jól tetted hogy az infót választottad smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Adrianna
2013. május 01. 11:02 #217
Adrianna
Adrianna
ღ music lover ღ

StátuszWish you were my first love... :) <3
Hozzászólás: 1582
Csatolások: 5393
Azonosító: 63884
Látom nem csak én félek a jövő héttől. rohog.gif Akármennyit is tanultam, úgy érzem nem tudok semmit. Tavaly előrehozottan megcsináltam az angol közepet meg az infót, mindkettő 5-ös lett, jól sikerültek, és így maradt a magyar, matek, töri és emelt angol. Hát mit ne mondjak, azt se tudom melyiktől tartok a legjobban. _nevet.gif Tavaly könnyűnek tűnt minden, de most egyáltalán nem így érzem. Szóbeliktől nem félek, csak itthon leszek másfél hónapig és megtanulom a tételeket, de írásbeliben akármi jöhet. Egy négyes szerintem mindenből meglesz (vagyis bízom benne), de nekem 5-ösök kellenek. biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, duracell, Lindsay019, Fan-ily6889
2013. május 01. 17:38 #218
- törölt felhasználó -    
Idézet (Adrianna @ 2013.05.01. 11:02)
Látom nem csak én félek a jövő héttől.  rohog.gif Akármennyit is tanultam, úgy érzem nem tudok semmit. Tavaly előrehozottan megcsináltam az angol közepet meg az infót, mindkettő 5-ös lett, jól sikerültek, és így maradt a magyar, matek, töri és emelt angol. Hát mit ne mondjak, azt se tudom melyiktől tartok a legjobban.  _nevet.gif Tavaly könnyűnek tűnt minden, de most egyáltalán nem így érzem. Szóbeliktől nem félek, csak itthon leszek másfél hónapig és megtanulom a tételeket, de írásbeliben akármi jöhet. Egy négyes szerintem mindenből meglesz (vagyis bízom benne), de nekem 5-ösök kellenek.  biggrin.gif

Hova szeretnél továbbmenni? smileeee.gif
2013. május 04. 14:28 #219
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Most komolyan, létezik valaki, aki egy kicsit sem fél az érettségitől? biggrin.gif
Talán kicsit késve írok ide, mert tegnap kezdődött az érettségi időszak, de sok sikert mindenkinek! blush.gif thumbsup.gif
Tegnap megírtuk a német irodalmat, már a hivatalos megoldás is fent van és talán nem lett olyan vészes. A szövegalkotásnál Schiller: Kabale und Liebe és Fontane: Effi Briest kettőst írtam és a megoldásban is felsorolják őket lehetőségként, így most nagyon örülök. blush.gif biggrin.gif
Jövő héten jön az irodalom és a matek is, de most leginkább az emelt német töritől tartok. blush.gif
Nagyon remélem, hogy mindenhol ilyen témák jönnek elő, amiről hallottam is valamit, mint a német irodalmon. Szerencsésnek mondhatnám magam, ha így történne. blush.gif
Jövő hét csütörtöktől már szabadnak mondhatom magam, pedig a szóbeli még vissza lesz. Azokból a két középszintet már csak letudom valahogy, az emeltnél pedig állítólag nagyon-nagyon sokat nyom a latba, ha magabiztosan adja elő magát az ember. Az egyik fiúnak tavaly 100%-os lett a szóbelije, pedig a tanár elmondása szerint rizsázott kicsit jobbra-balra. biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Adrianna, duracell, Fan-ily6889
2013. május 04. 14:34 #220
Peszti
Peszti
visszatérő vendég

StátuszAlice is dead. Kill the rabbit! - "we are the freeky people..."
Hozzászólás: 465
Csatolások: 3
Azonosító: 104407
Sok sikert kívánok minden idén érettségizőnek! Ne féljetek, nem olyan vészes, hamar túl lesztek rajta, aztán nyár!! Ha én dicséretet kaptam töri + magyar szóbelin, akkor bárkinek összejöhet rohog.gif
Azért nem árt, ha egyszer legalább átolvassátok a tételeket és legyen mindig nálatok egy üveg innivaló + csoki vagy szőlőcukor. Előzzétek meg az izgalom okozta rosszullétet (tehát ne legyetek olyan hülyék mint én).
Hajrá! wink.gif
5 felhasználónak tetszik: Adrianna, Lindsay019, duracell, miss_areo, Fan-ily6889
21 oldal 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!