nem utálok semelyik nyelvet, csak eggyel nem vagyok kibékülve az pedig a német..
Melyik a kedvenc nyelved, és melyiket utálod?
2010. július 14. 18:29
|
|
gossip girl vivian |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.02. Hozzászólás: 898 Csatolások: 45 Azonosító: 124019 offline
|
hát ami a kedvencem az: angol, meg a magyar
nem utálok semelyik nyelvet, csak eggyel nem vagyok kibékülve az pedig a német..
de tudok németül , meg is értem őket vissza is tudok válaszolni , csak az a baj hogy valahogy rossz emlékeket hozott nekem a német nyelv...
2010. július 14. 18:33
Kedvenc: angol, spanyol, olasz, görög
Utálom: német
Utálom: német
2010. július 14. 20:49
Hadd kérdezzem már meg, a spanyolt divatból szeretitek annyira, vagy tényleg szép nyelvnek tartjátok?
Mivel én értem és beszélem, nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, bár szerintem az európai spanyol kimondottan ronda, mintha nem tudnának rendesen beszélni. De lehet, hogy csak én látom így, ezért lennék kíváncsi azok véleményére, akik nem értenek belőle egy kukkot sem.
Mivel én értem és beszélem, nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, bár szerintem az európai spanyol kimondottan ronda, mintha nem tudnának rendesen beszélni. De lehet, hogy csak én látom így, ezért lennék kíváncsi azok véleményére, akik nem értenek belőle egy kukkot sem.
1 felhasználónak tetszik:
szeri thalía
2010. július 14. 20:54
|
|
szeri thalíaRoxitha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 1277 Csatolások: 23 Azonosító: 125933 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.14. 20:49)
Hadd kérdezzem már meg, a spanyolt divatból szeretitek annyira, vagy tényleg szép nyelvnek tartjátok?
én nekem személy szerint nagyon tetszik mert szép az ahogy beszélnek.
most sem értek még belőle sokat sajnos, de már nagyon régóta tetszik nekem.
szerintem ez nem divat, hanem egy jó dolog.
és jó neked, hogy tudod.
amúgy nekem az tetszik ahogy mexikóban beszélik.
2010. július 14. 21:00
|
|
dreamscometruevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.16. Hozzászólás: 498 Csatolások: 226 Azonosító: 122968 offline
|
Nekem alapból tetszik
Anyukám Cubában élt kiskorában, ezért ő beszéli is a nyelvet, igaz már nem olyan folyékonyan mint régen. Van valami megfoghatatlan benne, amit én személy szerint nagyon szeretek
2010. július 14. 21:08
Idézet (szeri thalía @ 2010.07.14. 20:54)
én nekem személy szerint nagyon tetszik mert szép az ahogy beszélnek.
és jó neked, hogy tudod.
és jó neked, hogy tudod.
Mexikóban beszélnek a legszebben. Én eleve latin-amerikait kezdtem el tanulni, szóval kezdettől fogva ahhoz szokott a fülem. Aztán amikor először meghallottam a madridi spanyolt, el sem akartam hinni, hogy ez ugyanaz a nyelv. Magyar fülnek iszonyatosan pocsék, ahogy beszélnek (illetve az én fülemnek). Mintha beszédhibás részegek lennének, olyan a latin-amerikaihoz képest.
szeri thalía
2010. július 14. 21:12
Csak a VB végeredménye miatt van itt ennyi "divat spanyol nyelv" szerelmes
ventura
2010. július 14. 21:16
|
|
Dóríthá |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.29. Hozzászólás: 734 Csatolások: 22 Azonosító: 130234 offline
|
én egy icipictpicit beszélem a spanyolt, az nagyon tetszik, ahogy a portugál is, az olasz is meg az angol. nekem a német, a japán, kínai meg a francia nem tetszik. a német nagyon nehéz, és a francia is annak tűnik
2010. július 15. 09:14
|
|
dorka555 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.03.16. Hozzászólás: 2204 Csatolások: 59 Azonosító: 90383 offline
|
az utóbbi tanévben, csak spanyolt tanultam (heti 19órában, hisz kéttannyelvű gimit kezdtem
2010. július 15. 10:06
Idézet (dorka555 @ 2010.07.15. 09:14)
az utóbbi tanévben, csak spanyolt tanultam (heti 19órában, hisz kéttannyelvű gimit kezdtem
) de már várom, hogy angolt is tanulhassak, mert már most imádom ,ahogy a spanyolt nyelv, hisz a világ egyik legszebb nyelve 
Vagyis te a Károlyiba jársz.
2010. július 15. 10:45
|
|
Fireprincessvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.20. Hozzászólás: 177 Csatolások: 14 Azonosító: 129570 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.14. 21:08)
Mexikóban beszélnek a legszebben. Én eleve latin-amerikait kezdtem el tanulni, szóval kezdettől fogva ahhoz szokott a fülem. Aztán amikor először meghallottam a madridi spanyolt, el sem akartam hinni, hogy ez ugyanaz a nyelv. Magyar fülnek iszonyatosan pocsék, ahogy beszélnek (illetve az én fülemnek). Mintha beszédhibás részegek lennének, olyan a latin-amerikaihoz képest.
És ha belegondolok, nekem ezeket is majd meg kell tanulni, ugyanis azt tervezem hogy idegenvezető leszek (angol és spanyol)...hát, majd ha a helyzet úgy követeli és nem jó a normális beszéd akkor részegül kell majd beszélnem
Amúgy a kedvenc nyelveim: angol, spanyol, német.
Az angolt azért szeretem mert szerintem könnyű, a spanyolt azért mert ha nem madridi akkor szép (nekem), a német meg érdekes. Viszont a kínai, koreai, japán eléggé érdekesek, nem lennék képes annyi jelet megtanulni. Bár megjegyzem a németnek a svájci "schwyzerdütch" verziója is eléggé érdekes.
2010. július 15. 10:48
Szeretem angol spanyol olasz
még mindig utálom: német
még mindig utálom: német
2010. július 15. 10:49
|
|
kriszty_14♫Zac Efron♫addict♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.06. Hozzászólás: 1074 Csatolások: 442 Azonosító: 130680 offline
|
szeretem:angol,magyar
utálom:román,francia
utálom:román,francia
2010. július 15. 10:56
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.15. 10:51)
Ha szemléltetni akarnám a különbséget, akkor a latin-amerikai és az európai spanyol között (kiejtésben) olyan jellegű a különbség, mint mondjuk az angol/német és a holland között.
A két terület között nagy a nyelvi eltérés vagy jól megértik egymást? (Latin-Amerika, Spanyolország)
Ill. a valenciai spanyol az inkább a katalánhoz hasonlít?
2010. július 15. 10:58
|
|
Fireprincessvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.20. Hozzászólás: 177 Csatolások: 14 Azonosító: 129570 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.15. 10:51)
Ha szemléltetni akarnám a különbséget, akkor a latin-amerikai és az európai spanyol között (kiejtésben) olyan jellegű a különbség, mint mondjuk az angol/német és a holland között.
Akkor szerencsém van
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
John Lithgow nem hiszi, hogy végig tudja majd csinálni.