Mivel a HQP megszűnt, ezzel együtt az összes oda vonatkozó szabály is.
A kis felbontású képek fórumrész ezzel ugyanúgy elvesztette a jelentőségét. Lehetővé kellene tenni a kisebb képek közzétételét is a jelenlegi kategóriákban (stúdió, rendezvény, paparazzi, magazin).
Hogy miért?
- Gyakorlatilag a gyors képmegosztást teljesen megakadályozza az, hogy nem lehet bizonyos méretű képeket feltenni az adott kategóriába.
- A képek nagy része egyszerűen nem jut el a fórumra a méret korlátozás miatt, tehát aki csak ide jár, az lemarad rengeteg képről.
- Komolyabb rajongóknak egy kisebb kép is ugyanúgy számít, mint egy nagyobb.
- Új tagok, akik képeket osztanának meg, sorozatos letolást kapnak, így elmegy a kedvük az egész oldaltól.
Ok, viszont idegesítő, hogy nagy képre számít az ember, kattintás után pedig hatalmasat csalódik.
Erre több megoldást is ki lehet találni, mint pl:
a) Ha a thumbra rávisszük az egeret kiiratjuk a felbontást.
b) A kisebb felbontású képeknél a thumbot más színű kerettel jelenítjük meg.
c) A témák listájánál a 131 kép helyett lehetne úgy is kiirva, hogy 120 HQ, 11 MQ kép
d) Egyénileg beállítható lenne, hogy "nem akarom látni az MQ méretű képeket", aminek bekapcsolása után az ilyen képek nem jelennének meg az adott embernél. (Ezt lehetne úgy is, hogy megapixel értékre pontosan megadhatja az ember.)
Várom a további javaslatokat.
Kis felbontású képek
2010. március 28. 16:55
|
|
böttifangörl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.09.01. Hozzászólás: 4789 Csatolások: 14166 Azonosító: 70600 offline
|
Freeze
én is felhúztam magam az előbb, hogy egyesek elárasztják a fórumot kicsi képekkel, de így már elfogadhatóbb lenne. Tetszik az ötlet, hogy kiírnánk a HQ és kisebb méretű képek számát az adott topickban. Szerintem azért még a kis képek estén is legyen egy alsó határ, mert végül ilyen 100x150-es képek fogják elárasztani a fórumot.
én is felhúztam magam az előbb, hogy egyesek elárasztják a fórumot kicsi képekkel, de így már elfogadhatóbb lenne. Tetszik az ötlet, hogy kiírnánk a HQ és kisebb méretű képek számát az adott topickban. Szerintem azért még a kis képek estén is legyen egy alsó határ, mert végül ilyen 100x150-es képek fogják elárasztani a fórumot.
2010. március 28. 16:59
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet (bötti @ 2010.03.28. 16:55)
Freeze

Persze kell egy minimum korlát... mondjuk 400x400, az alatt már thumbnail kategória.
2010. március 28. 17:01
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Nulladik verzió, amit már mondogatok egy ideje:
Lehessen feltölteni paparazzi képeket a kis képek közé, de csak oda.
Kitépem a hajam, mikor egy vegyes topicot kell megnéznem, mikor egy jó képet találok, rákattintok, és kidetül, hogy alig nagyobb, mint a thumb.
A kis felbontású képek között legalább tudom, hogy mire számíthatok.
Kitépem a hajam, mikor egy vegyes topicot kell megnéznem, mikor egy jó képet találok, rákattintok, és kidetül, hogy alig nagyobb, mint a thumb.
2010. március 28. 17:02
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet (joe_r @ 2010.03.28. 17:01)
Nulladik verzió, amit már mondogatok egy ideje:
Elolvastad végig, amiket írtam?
2010. március 28. 17:04
|
|
RachelWillowsMeme Ma'am™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.24. Hozzászólás: 1500 Csatolások: 18304 Azonosító: 37583 offline
|
Idézet (bötti @ 2010.03.28. 16:55)
Freeze

Én inkább arra szavaznék, hogy el lehessen tüntetni a kis képeket, viszont az alsó határ meghúzása szerintem nagyon jó ötlet (ma azt hiszem már ekkora képekbe is botlottam).
Vagy lehetne külön HQ és MQ részleg..
2010. március 28. 17:06
|
|
RachelWillowsMeme Ma'am™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.24. Hozzászólás: 1500 Csatolások: 18304 Azonosító: 37583 offline
|
Idézet (joe_r @ 2010.03.28. 17:01)
Ismerős
2010. március 28. 17:13
Kövezzetek meg, de szerintem nem jó ötlet, hogy vegyítsük a témákat így, még hogyha ki is lenne írva, hogy x MQ kép, és x HQ kép. Ez alapvetően szerintem egy HQ képmegosztó oldal, ahova kizárólag a nagy és jó minőségű képek kerülnek fel, a kisebb méretűeket bármely oldalon megtalálja az ember, de nagyokat -pláne tag nélkül- már nem biztos.
Az oldal/fórum eddig is teret adott a kisebb képeknek egy külön témába (Kis felbontású képek), és szerintem ez így tökéletes. Esetleg talán az lehetne, hogy a Kis felbontású képek témában nyitni olyan részt, amik az alapok. Stúdió, Candid, estébé...legalábbis szerintem, de itt abszolút nem én döntök, a szavam sem sokat számít, de azért gondoltam leírom a véleményem, nyilván a döntés a főnök kezében van.
Az oldal/fórum eddig is teret adott a kisebb képeknek egy külön témába (Kis felbontású képek), és szerintem ez így tökéletes. Esetleg talán az lehetne, hogy a Kis felbontású képek témában nyitni olyan részt, amik az alapok. Stúdió, Candid, estébé...legalábbis szerintem, de itt abszolút nem én döntök, a szavam sem sokat számít, de azért gondoltam leírom a véleményem, nyilván a döntés a főnök kezében van.
2010. március 28. 19:00
|
|
Christo |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.11.23. Hozzászólás: 7844 Csatolások: 21645 Azonosító: 77830 offline
|
Idézet (Freeze @ 2010.03.28. 16:41)
Lehetővé kellene tenni a kisebb képek közzétételét is a jelenlegi kategóriákban (stúdió, rendezvény, paparazzi, magazin).
Hogy miért?
- Gyakorlatilag a gyors képmegosztást teljesen megakadályozza az, hogy nem lehet bizonyos méretű képeket feltenni az adott kategóriába.
- A képek nagy része egyszerűen nem jut el a fórumra a méret korlátozás miatt, tehát aki csak ide jár, az lemarad rengeteg képről.
- Komolyabb rajongóknak egy kisebb kép is ugyanúgy számít, mint egy nagyobb.
- Új tagok, akik képeket osztanának meg, sorozatos letolást kapnak, így elmegy a kedvük az egész oldaltól.
Ok, viszont idegesítő, hogy nagy képre számít az ember, kattintás után pedig hatalmasat csalódik.
Erre több megoldást is ki lehet találni, mint pl:
a) Ha a thumbra rávisszük az egeret kiiratjuk a felbontást.
c) A témák listájánál a 131 kép helyett lehetne úgy is kiirva, hogy 120 HQ, 11 MQ kép
d) Egyénileg beállítható lenne, hogy "nem akarom látni az MQ méretű képeket", aminek bekapcsolása után az ilyen képek nem jelennének meg az adott embernél. (Ezt lehetne úgy is, hogy megapixel értékre pontosan megadhatja az ember.)
Várom a további javaslatokat.
Szerintem jó ötlet
2010. március 28. 19:08
valamilyen formában kellenének a MQ képek, mert ha valakinek kell valami nagyobb méretben, elegánsabb beszúrni, mintsemhogy belinkelni, hogy az ingyenes direkt-linkelésről ne is essen szó.
2010. március 28. 23:24
|
|
nozso13 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.12.30. Hozzászólás: 7208 Csatolások: 72041 Azonosító: 47795 offline
|
Nekem mindegy, ha tényleg ki lehet majd kapcsolni az MQ képeket, amiket egyébként bármilyen más pletykaoldalon, vagy ha nagy rajongó akkor a rajongói oldalon el lehet érni, általában elég gyorsan frissülnek ezek.
Én HQ párti vagyok, kis felbontásút bárhol meg lehet találni, míg a nagy képeket vadászni kell.
Én HQ párti vagyok, kis felbontásút bárhol meg lehet találni, míg a nagy képeket vadászni kell.
2010. március 28. 23:35
|
|
fuge7Dódika |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.23. Hozzászólás: 1880 Csatolások: 1927 Azonosító: 74746 offline
|
ebben a fórumban pont az volt a pláne, hogy a világ egyik legnagyobb HQ képgyűjteménye volt, erre mostanában szinte már a képeke fele még a MQ méretet sem üti meg.
szerintem álljon vissza a fórum csak HQ képekre, a LQ-MQ képeket bárhol be lehet szerezni!
szerintem álljon vissza a fórum csak HQ képekre, a LQ-MQ képeket bárhol be lehet szerezni!
2010. március 28. 23:36
|
|
Freeze********** |
|
Idézet (nozso13 @ 2010.03.28. 23:24)
Nekem mindegy, ha tényleg ki lehet majd kapcsolni az MQ képeket, amiket egyébként bármilyen más pletykaoldalon, vagy ha nagy rajongó akkor a rajongói oldalon el lehet érni, általában elég gyorsan frissülnek ezek.
Igen, de miért kéne bármilyen más oldalon keresgélni? Ha egyszer elfér itt is. Pont az a lényeg, hogy ne kelljen máshova elmenni értük.
2010. március 28. 23:36
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Ez jó ötlet. Viszont ha letöltünk egy csomó képet, azok közül majd számolgassuk, hogy melyik kisfelbontású, melyik számít HQ-nak? Szerintem a szín megkülönböztetés, vagy a profilnál kikapcsolása az MQ képeknek lenne az ideális.
Lehet, hogy jó lenne egy körlevél mindenkinek, hogy ezekkel a kisfelbontású szabállyal tisztába legyen mindenki. Régi és új látogatók is.
Lehet, hogy jó lenne egy körlevél mindenkinek, hogy ezekkel a kisfelbontású szabállyal tisztába legyen mindenki. Régi és új látogatók is.
2010. március 28. 23:37
|
|
Freeze********** |
|
Idézet (fuge7 @ 2010.03.28. 23:35)
ebben a fórumban pont az volt a pláne, hogy a világ egyik legnagyobb HQ képgyűjteménye volt
Most is az.... attól mert van MQ is, még nem lesz kevesebb a HQ.
2010. március 29. 00:46
|
RuMsZeSz |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 07.07.22. Hozzászólás: 1669 Csatolások: 20827 Azonosító: 35303 offline
|
Stúdiófotózások
Valóban akadnak olyan photoshoot képek, amik sose kerülnek ki nagy felbontásban, de látni kell.
Rendezvények, események
A rendezvényeken készített képekből ígyis annyi van mint, parittyázásra való kő a patak partján.
Paparazzi
Az ilyen fotók zöme agyontömörített, digitálisan agyonzoomolt, tehát ezek a képek eleve inkább MQ kategóriába sorolhatóak.
Újságok, magazinok
Látott már valaki kis felbontású scannelt képet? Eltekintve az a néhány ámokfutótól, akik a Blikkből ecetes ollóval körbevágják a médiaribancról íródott cikket poligon alakúra. Ha valaki nem értené, hogy miről beszélek nézze meg ezt: http://j.imagehost.org/0031/gdfggs.jpg
Valóban akadnak olyan photoshoot képek, amik sose kerülnek ki nagy felbontásban, de látni kell.
Rendezvények, események
A rendezvényeken készített képekből ígyis annyi van mint, parittyázásra való kő a patak partján.
Paparazzi
Az ilyen fotók zöme agyontömörített, digitálisan agyonzoomolt, tehát ezek a képek eleve inkább MQ kategóriába sorolhatóak.
Újságok, magazinok
Látott már valaki kis felbontású scannelt képet? Eltekintve az a néhány ámokfutótól, akik a Blikkből ecetes ollóval körbevágják a médiaribancról íródott cikket poligon alakúra. Ha valaki nem értené, hogy miről beszélek nézze meg ezt: http://j.imagehost.org/0031/gdfggs.jpg
2010. március 29. 01:03
|
|
Freeze********** |
|
Idézet (RuMsZeSz @ 2010.03.29. 00:46)
Stúdiófotózások
Rendezvények, események
Paparazzi
Újságok, magazinok
Rendezvények, események
Paparazzi
Újságok, magazinok
Ezzel teljesen egyetértek. Az utolsó mondaton meg szakadok
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.

0 felhasználónak tetszik: