Starity

Kis felbontású képek

2 oldal 1 2
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. március 28. 16:41 #1
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Mivel a HQP megszűnt, ezzel együtt az összes oda vonatkozó szabály is.

A kis felbontású képek fórumrész ezzel ugyanúgy elvesztette a jelentőségét. Lehetővé kellene tenni a kisebb képek közzétételét is a jelenlegi kategóriákban (stúdió, rendezvény, paparazzi, magazin).

Hogy miért?
- Gyakorlatilag a gyors képmegosztást teljesen megakadályozza az, hogy nem lehet bizonyos méretű képeket feltenni az adott kategóriába.
- A képek nagy része egyszerűen nem jut el a fórumra a méret korlátozás miatt, tehát aki csak ide jár, az lemarad rengeteg képről.
- Komolyabb rajongóknak egy kisebb kép is ugyanúgy számít, mint egy nagyobb.
- Új tagok, akik képeket osztanának meg, sorozatos letolást kapnak, így elmegy a kedvük az egész oldaltól.

Ok, viszont idegesítő, hogy nagy képre számít az ember, kattintás után pedig hatalmasat csalódik.
Erre több megoldást is ki lehet találni, mint pl:
a) Ha a thumbra rávisszük az egeret kiiratjuk a felbontást.
b) A kisebb felbontású képeknél a thumbot más színű kerettel jelenítjük meg.
c) A témák listájánál a 131 kép helyett lehetne úgy is kiirva, hogy 120 HQ, 11 MQ kép
d) Egyénileg beállítható lenne, hogy "nem akarom látni az MQ méretű képeket", aminek bekapcsolása után az ilyen képek nem jelennének meg az adott embernél. (Ezt lehetne úgy is, hogy megapixel értékre pontosan megadhatja az ember.)

Várom a további javaslatokat.
2010. március 28. 16:55 #2
bötti
bötti
fangörl

StátuszJake túladagolásban haldoklik, de nem baj, mert ez szép halál :D
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4789
Csatolások: 14166
Azonosító: 70600
Freeze meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif

én is felhúztam magam az előbb, hogy egyesek elárasztják a fórumot kicsi képekkel, de így már elfogadhatóbb lenne. Tetszik az ötlet, hogy kiírnánk a HQ és kisebb méretű képek számát az adott topickban. Szerintem azért még a kis képek estén is legyen egy alsó határ, mert végül ilyen 100x150-es képek fogják elárasztani a fórumot. wink.gif

beer.gif
2010. március 28. 16:57 #3
ventura
ventura

Státuszoffline
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Szerintem: a,b,c és d is, egyszerre. smileeee.gif biggrin.gif
beer.gif
2010. március 28. 16:59 #4
Freeze
Freeze
Idézet (bötti @ 2010.03.28. 16:55)
Freeze  meghajolo.gif  meghajolo.gif  meghajolo.gif 
én is felhúztam magam az előbb, hogy egyesek elárasztják a fórumot kicsi képekkel, de így már elfogadhatóbb lenne. Tetszik az ötlet, hogy kiírnánk a HQ és kisebb méretű képek számát az adott topickban. Szerintem azért még a kis képek estén is legyen egy alsó határ, mert végül ilyen 100x150-es képek fogják elárasztani a fórumot.  wink.gif 
beer.gif

Persze kell egy minimum korlát... mondjuk 400x400, az alatt már thumbnail kategória.
2010. március 28. 17:01 #5
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Nulladik verzió, amit már mondogatok egy ideje:
Lehessen feltölteni paparazzi képeket a kis képek közé, de csak oda.

Kitépem a hajam, mikor egy vegyes topicot kell megnéznem, mikor egy jó képet találok, rákattintok, és kidetül, hogy alig nagyobb, mint a thumb.

A kis felbontású képek között legalább tudom, hogy mire számíthatok.
2010. március 28. 17:02 #6
Freeze
Freeze
Idézet (joe_r @ 2010.03.28. 17:01)
Nulladik verzió, amit már mondogatok egy ideje:
Lehessen feltölteni paparazzi képeket a kis képek közé, de csak oda.
Kitépem a hajam, mikor egy vegyes topicot kell megnéznem, mikor egy jó képet találok, rákattintok, és kidetül, hogy alig nagyobb, mint a thumb.
A kis felbontású képek között legalább tudom, hogy mire számíthatok.

Elolvastad végig, amiket írtam? biggrin.gif
2010. március 28. 17:04 #7
RachelWillows
RachelWillows
Meme Ma'am™
Hozzászólás: 1500
Csatolások: 18304
Azonosító: 37583
Idézet (bötti @ 2010.03.28. 16:55)
Freeze  meghajolo.gif  meghajolo.gif  meghajolo.gif 
én is felhúztam magam az előbb, hogy egyesek elárasztják a fórumot kicsi képekkel, de így már elfogadhatóbb lenne. Tetszik az ötlet, hogy kiírnánk a HQ és kisebb méretű képek számát az adott topickban. Szerintem azért még a kis képek estén is legyen egy alsó határ, mert végül ilyen 100x150-es képek fogják elárasztani a fórumot.  wink.gif 
beer.gif

Én inkább arra szavaznék, hogy el lehessen tüntetni a kis képeket, viszont az alsó határ meghúzása szerintem nagyon jó ötlet (ma azt hiszem már ekkora képekbe is botlottam).
Vagy lehetne külön HQ és MQ részleg.. unsure.gif
2010. március 28. 17:05 #8
katie993
katie993
kp
Hozzászólás: 4442
Csatolások: 9860
Azonosító: 105388
Ez tetszik, jó ötlet meghajolo.gif
2010. március 28. 17:06 #9
RachelWillows
RachelWillows
Meme Ma'am™
Hozzászólás: 1500
Csatolások: 18304
Azonosító: 37583
Idézet (joe_r @ 2010.03.28. 17:01)

Ismerős mellow.gif
2010. március 28. 17:13 #10
prézli
prézli
Pókasszony

StátuszI could do anything to show how much you mean, but I won't.
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8034
Csatolások: 25737
Azonosító: 107627
Idézet (Freeze @ 2010.03.28. 16:41)

Komolyabb rajongóknak egy kisebb kép is ugyanúgy számít, mint egy nagyobb

Ez így van. Én is támogatom az ötletet beer.gif
2010. március 28. 17:13 #11
- törölt felhasználó -    
Kövezzetek meg, de szerintem nem jó ötlet, hogy vegyítsük a témákat így, még hogyha ki is lenne írva, hogy x MQ kép, és x HQ kép. Ez alapvetően szerintem egy HQ képmegosztó oldal, ahova kizárólag a nagy és jó minőségű képek kerülnek fel, a kisebb méretűeket bármely oldalon megtalálja az ember, de nagyokat -pláne tag nélkül- már nem biztos.
Az oldal/fórum eddig is teret adott a kisebb képeknek egy külön témába (Kis felbontású képek), és szerintem ez így tökéletes. Esetleg talán az lehetne, hogy a Kis felbontású képek témában nyitni olyan részt, amik az alapok. Stúdió, Candid, estébé...legalábbis szerintem, de itt abszolút nem én döntök, a szavam sem sokat számít, de azért gondoltam leírom a véleményem, nyilván a döntés a főnök kezében van. beer.gif
2010. március 28. 19:00 #12
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (Freeze @ 2010.03.28. 16:41)

Lehetővé kellene tenni a kisebb képek közzétételét is a jelenlegi kategóriákban (stúdió, rendezvény, paparazzi, magazin).
Hogy miért?
- Gyakorlatilag a gyors képmegosztást teljesen megakadályozza az, hogy nem lehet bizonyos méretű képeket feltenni az adott kategóriába. 
- A képek nagy része egyszerűen nem jut el a fórumra a méret korlátozás miatt, tehát aki csak ide jár, az lemarad rengeteg képről.
- Komolyabb rajongóknak egy kisebb kép is ugyanúgy számít, mint egy nagyobb.
- Új tagok, akik képeket osztanának meg, sorozatos letolást kapnak, így elmegy a kedvük az egész oldaltól.
Ok, viszont idegesítő, hogy nagy képre számít az ember, kattintás után pedig hatalmasat csalódik. 
Erre több megoldást is ki lehet találni, mint pl:
a) Ha a thumbra rávisszük az egeret kiiratjuk a felbontást.
cool.gif A kisebb felbontású képeknél a thumbot más színű kerettel jelenítjük meg.
c) A témák listájánál a 131 kép helyett lehetne úgy is kiirva, hogy 120 HQ, 11 MQ kép
d) Egyénileg beállítható lenne, hogy "nem akarom látni az MQ méretű képeket", aminek bekapcsolása után az ilyen képek nem jelennének meg az adott embernél. (Ezt lehetne úgy is, hogy megapixel értékre pontosan megadhatja az ember.)
Várom a további javaslatokat.

meghajolo.gif
Szerintem jó ötlet thumbsup.gif Igaz, hogy ez egy HQ oldal, de a kisebb képekből is vannak nagyon jó minőségűek, ha pedig nem jönne ki HQ-ban az adott képsorozat, legalább itt hamar megtalálható lesz...
2010. március 28. 19:08 #13
- törölt felhasználó -    
valamilyen formában kellenének a MQ képek, mert ha valakinek kell valami nagyobb méretben, elegánsabb beszúrni, mintsemhogy belinkelni, hogy az ingyenes direkt-linkelésről ne is essen szó.
2010. március 28. 23:24 #14
nozso13
nozso13
Hozzászólás: 7208
Csatolások: 72041
Azonosító: 47795
Nekem mindegy, ha tényleg ki lehet majd kapcsolni az MQ képeket, amiket egyébként bármilyen más pletykaoldalon, vagy ha nagy rajongó akkor a rajongói oldalon el lehet érni, általában elég gyorsan frissülnek ezek.
Én HQ párti vagyok, kis felbontásút bárhol meg lehet találni, míg a nagy képeket vadászni kell.
2010. március 28. 23:35 #15
fuge7
fuge7
Dódika

StátuszA lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll. :D
Hozzászólás: 1880
Csatolások: 1927
Azonosító: 74746
ebben a fórumban pont az volt a pláne, hogy a világ egyik legnagyobb HQ képgyűjteménye volt, erre mostanában szinte már a képeke fele még a MQ méretet sem üti meg. sad.gif

szerintem álljon vissza a fórum csak HQ képekre, a LQ-MQ képeket bárhol be lehet szerezni! 110.gif
2010. március 28. 23:36 #16
Freeze
Freeze
Idézet (nozso13 @ 2010.03.28. 23:24)
Nekem mindegy, ha tényleg ki lehet majd kapcsolni az MQ képeket, amiket egyébként bármilyen más pletykaoldalon, vagy ha nagy rajongó akkor a rajongói oldalon el lehet érni, általában elég gyorsan frissülnek ezek.
Én HQ párti vagyok, kis felbontásút bárhol meg lehet találni, míg a nagy képeket vadászni kell.

Igen, de miért kéne bármilyen más oldalon keresgélni? Ha egyszer elfér itt is. Pont az a lényeg, hogy ne kelljen máshova elmenni értük. smileeee.gif
2010. március 28. 23:36 #17
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Ez jó ötlet. Viszont ha letöltünk egy csomó képet, azok közül majd számolgassuk, hogy melyik kisfelbontású, melyik számít HQ-nak? Szerintem a szín megkülönböztetés, vagy a profilnál kikapcsolása az MQ képeknek lenne az ideális. blush.gif
Lehet, hogy jó lenne egy körlevél mindenkinek, hogy ezekkel a kisfelbontású szabállyal tisztába legyen mindenki. Régi és új látogatók is. blush.gif
2010. március 28. 23:37 #18
Freeze
Freeze
Idézet (fuge7 @ 2010.03.28. 23:35)
ebben a fórumban pont az volt a pláne, hogy a világ egyik legnagyobb HQ képgyűjteménye volt

Most is az.... attól mert van MQ is, még nem lesz kevesebb a HQ.
2010. március 29. 00:46 #19
RuMsZeSz
RuMsZeSz
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1669
Csatolások: 20827
Azonosító: 35303
Stúdiófotózások
Valóban akadnak olyan photoshoot képek, amik sose kerülnek ki nagy felbontásban, de látni kell. smileeee.gif
Rendezvények, események
A rendezvényeken készített képekből ígyis annyi van mint, parittyázásra való kő a patak partján.
Paparazzi
Az ilyen fotók zöme agyontömörített, digitálisan agyonzoomolt, tehát ezek a képek eleve inkább MQ kategóriába sorolhatóak.
Újságok, magazinok
Látott már valaki kis felbontású scannelt képet? Eltekintve az a néhány ámokfutótól, akik a Blikkből ecetes ollóval körbevágják a médiaribancról íródott cikket poligon alakúra. Ha valaki nem értené, hogy miről beszélek nézze meg ezt: http://j.imagehost.org/0031/gdfggs.jpg
2010. március 29. 01:03 #20
Freeze
Freeze
Idézet (RuMsZeSz @ 2010.03.29. 00:46)
Stúdiófotózások
Valóban akadnak olyan photoshoot képek, amik sose kerülnek ki nagy felbontásban, de látni kell.  smileeee.gif 
Rendezvények, események
A rendezvényeken készített képekből ígyis annyi van mint, parittyázásra való kő a patak partján. 
Paparazzi
Az ilyen fotók zöme agyontömörített, digitálisan agyonzoomolt, tehát ezek a képek eleve inkább MQ kategóriába sorolhatóak.
Újságok, magazinok
Látott már valaki kis felbontású scannelt képet? Eltekintve az a néhány ámokfutótól, akik a Blikkből ecetes ollóval körbevágják a médiaribancról íródott cikket poligon alakúra. Ha valaki nem értené, hogy miről beszélek nézze meg ezt: http://j.imagehost.org/0031/gdfggs.jpg

Ezzel teljesen egyetértek. Az utolsó mondaton meg szakadok _nevet.gif _nevet.gif
2 oldal 1 2
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!