Idézet (Debby.R @ 2011.08.16. 10:50)
Nos, igen.. oda is írtam, hogy
TISZTELET A KIVÉTELNEK!, ami szerintem igazán érthető volt, de be kell látni, van néhány ilyen tag
Én nagyon is jól értettem, hogy mit írtál, éppen ezért nem egyes szám második személyben, hanem többes számban írtam az egész hozzászólásomat.
És a válasz másik feléről: Hát igen.. ez is nagy probléma.. tudod, nem szeretnék se vitázni, se beléd kötni, de ez az egyik ok.. most nem konkrétan rád vagy rám gondolok, de honnan tudja valaki, így internetről amíg jobban meg nem ismeri, hogy milyen a természete valakinek, vagy milyen érett gondolkodású (és hasonlók)? Mert -itt most megint nem rád és rám gondolok-, sok olyan esettel "találkoztam", hogy egy kisgyerek sokkal érettebb, mint egy felnőtt, vagy egy a gyereknél bármennyivel idősebb személynél.
Egészen nyugodtan vitázhatsz velem, mert ha igazad van, úgyis elismerem. De mint ahogy írtam, és páran még kitértek rá, nem egy titulus határozza meg azt, hogy ki az értékes tag egy oldalon, és ki nem.
Tételezzük fel, hogy még soha nem voltam tagja egyetlen hasonló oldalnak sem, de most csatlakozni szeretnék egyhez, és a kereső a starity-t is felajánlotta, mint lehetőség. Kattintok, és megnézem az oldalt, ha tetszik, regisztrálok, és nekifogok a beilleszkedésnek...
Azoknak, akik még nem ebbe a bulvárszeméttel, pletykákkal, és mindenféle csinált/önjelölt sztárokkal teli világba születtek, az első dolga az lesz, hogy megismeri a szabályokat, mit lehet, mit nem. Figyel, és ha kell, segítséget kér, amit ha megkap, márpedig nagyon sokan szívesen segítenek, akkor megköszöni, és nem kezd el nagyképűsködni.
Ezzel szemben, - és itt jön kiemelten
tisztelet a kivételnek - akik elhiszik azt a töménytelen baromságot, amit a offline/online média minden elérhető szinten megpróbál lenyomni a torkán, mikor olyan "emberekért" rajonganak akik két értelmes mondatot nem tudnak kinyögni, és csak azzal kerülnek a címlapra, ha megint csináltak valami marhaságot, mikor két ugyanolyan jelentéktelen senki közül az egyiket istenítik, a másikat földbe döngölik, na akkor ott már igazán nagy a probléma. Mert köröm szakadtukig meg fogják védeni azt, aki egyrészt érdemtelen arra, hogy beszéljenek róla, másrészt mert tényleg elhiszi, hogy a világ csak fekete, és fehér, de legalábbis az imádott sztár annyira tökéletes, hogy ő nem hibázhat, ő a követendő példa.
Az már önmagában is nevetséges, mikor felvetődik az a kérdés, hogy kinek ki a példaképe. Mert olyan válaszokat olvasok, hogy azon nem lehet mást tenni, mint hangosan röhögni. Olyan emberekért rajonganak, akik csak sodródnak a média árhullámával, és tízből kilenc pillanatok alatt el is tűnik, míg egy még próbál kapálózni, de csak elnyújtja azt, amit ő is tud, nevezetesen hamarosan a kutyát sem fogja érdekelni, hogy mi van vele.
És ha rám gondoltál, akkor, igen, bevallom, kissé megbántottál, ugyanis nem ismersz engem, nem tudod milyen vagyok, vagy milyen a természetem. Gondolom biztos egy "leszarom a sulit, 3-as tanuló vagyok, menőzök szerteszét" szerűnek képzelhettél el. Hát akkor kicsit nagyon mellényúlhattál.. kérlek ne ítélkezz, amíg nem ismersz

Erről ennyit, nem szeretnék se vitát, se semmit..
Még egyszer megismétlem, nem rád gondoltam, és abban is tévedsz, hogy nem lehet megismerni valakit a válaszaiból, és a profiljából. Dehogynem. Sőt nagyon is. Nem kell sok, de ha csak az alap adatok ki vannak töltve, a fogalmazásból, a tartalomból már lehet következtetni. Utána elég megfigyelni, hogy az illető hol a legaktívabb a fórumon. Továbbá azt, hogy ezek a hozzászólások tartalmilag milyenek. Ha a hozzászólások egy-két szóból, vagy csak hangulatjelekből állnak, akkor az már sokat elmond. Amikor egy Magazinba írt cikkhez oldalakon keresztül semmitmondó, értéktelen hozzászólások születnek, az egyértelműen azért történik, hogy gyűljön a hozzászólás. De az nem vélemény, hogy egyetértek, gratula, hajrá, szánalmas, stb., stb.
Nem mellesleg nem szokásom ítélkezni, nincsenek prekoncepcióim senkiről. Ha személy szerint nekem valakivel bajom van, akkor azt csak és kizárólag vele fogom megbeszélni, privát üzenet formájában. Nem keresem meg az első topikot, amibe írt, és nem kezdek el személyeskedni, kioktatni, lenézni, hogy ő nem rajong azért a sztárért, akiért én igen, hanem priviben leírom neki a véleményemet úgy, hogy még csak véletlenül se legyen sértő. Mert nem ledegradálni akarom, és nem is elvenni a kedvét attól, hogy továbbra is ennek az oldalnak a tagja maradjon, hanem mondandómmal segíteni, hogy később ne úgy reagáljon, mint akit vérig sértettek azzal, hogy ellenvéleményt fogalmaztak meg a kedvencéről.
Meg sem tudom mondani, hogy mennyi embernek küldtem már privit, akár azért, hogy segítsek, akár azért, hogy egy picit visszarántsam a földre, mert túllőtt a célon, de azt szerintem mindegyikük meg tudja erősíteni, hogy minden alkalommal tisztelettel viseltettem irányába.
És még valami, így a végére. Az egész titulusos dolgot egyetlen perc alatt meg lehetne oldani. Nevezetesen csak annyit kellene csinálni, hogy a
Társalgó szekciót egy kicsit áttervezni, és utána megváltoztatni a szabályokat. Pl.: a
Sztárok, és a
Zene rész simán összevonható lenne, mert sok átfedés van a kettő között. Ugyanígy a
Csajos dolgok, és a
Társalgó is. A
Kérelmek pedig áthelyezhető lenne a
Visszabeszélőbe.
Így nézne ki a Társalgó szekció:
Magazin; Filmek, sorozatok; Sztárok; Technika; Sport; Társalgó; Gumiszoba
Na, most ezek után a
Gumiszoba teljes egészében letiltani a hozzászólások számolását, majd egy sima, visszamenőleges újraszámoltatással eszméletlen mennyiségű embernek eltűnne a titulusa. Ha pedig ezek után, továbbra is a hozzászólásgyűjtés jegyében kezdene off-olni, vagy flood-olni, akkor első körben kap egy privit, hogy hagyja abba, másodszorra kap egy ideiglenes kitiltást 10 napra, harmadik alkalommal ugyanezt 30 napra, és ha ezek után sem képes viselkedni, akkor véglegesen megy a
banamákra. Brutális megoldás lenne? Mindenképpen. Szükségszerű lenne? A jelenlegi állás szerint igen. Megállítható lenne a színvonal csökkenése? Határozottan. Mert egy idő után nem az értelmetlen hozzászólásgyűjtés lenne a cél, hanem megbecsült taggá válni, és az idősebb tagok sem hagynák el olyan ütemben az oldalt, mint most, arra hivatkozva, hogy nincs szükségük ovira.