Idézet (DiscoDiva @ 2011.06.18. 02:51)
Látom volt a Téma az is, hogy akiket kitiltottak újra regisztráltak. (...)
Ilyen esetben annyit tehet mindenki, hogy jelzi akár a modtopikban, akár priviben mondjuk nekem, hogy úgy gondolja, xy már regisztrált korábban is, és most is csak azért tette, hogy egy másik tagot szidjon, stb.
De van pár tag akik eléggé idegesítenek. A helyesírást is ellenőrizni kéne (bár elég sok idő lenne). Mert utálom a V betű helyetti W betű használatát, vagy az ilyesmi helyesírási hibákat. (...)
Minden egyes tag, minden egyes hozzászólását képtelenség ellenőrizni. Illetve belejavítani is csak akkor szoktunk, ha olyan a tartalma a szövegnek, ami nem megengedett. Ez a
w a
v betű helyett csak arra jó, hogy az illető nevetségessé tegye magát. Ez nem menő, hanem szánalmas, de ezen kívül mást nem lehet tenni vele. A véleményeket már most is tudjátok jelezni, mint ahogy jelzitek is a modtopikban, és az értelmetlen, vagy felesleges véleményeket töröljük is. Ugyan ez igaz a cikkekre is
Én itt nem tudok semmit csinálni, az oldal szerkesztésébe beleszólási jogom nincs. Azzal könnyíthetek a moderátorok dolgán, hogy engedelmesen, és szépen betartom a szabályzatot. Ennyit tehetek, de ez is valami. Meg még van valami ami szúrja a csőröm. Van pár tag a Tiltólistámon. Szinte mind azért van ott, mert írt nekem egy "kedves" üzenetet, amiben megfogalmazta véleményét a kedvenc sztárjaimról. Már az is baj ha különbözik a stílusom, és nem követem a többi Justin rajongót vagy mi? Attól hogy nem szeretem például Justint, nem írtam egy rajongónk sem, hogy miért szereti. Sőt van pár ismerősöm aki imádja, még is a barátomnak mondhatja magát.
Már miért ne tudnál? Már azzal is segítesz te is, illetve mindenki már is, hogy a modtopikba beírjátok a problémás topikokat, tagokat, hozzászólásokat, véleményeket, stb. A privikben írt kedves üzeneteket pedig ugyanúgy lehet intézni, mint a dupla/tripla regisztrációval rendelkezőeket. Első verzió szerint figyelmen kívül hagyod a privit, és letiltod az illetőt, vagy második opció szerint a modtopikba írod. Fakultatív program keretében jöhet megint csak nekem a privi, benne annak a tagnak a neve, aki a "kedves" üzenetet írta, illetve a privi szövege. Onnantól majd megnézheti magát az, aki nem bír magával.
Nekem ez a Starity egy valóra vált álom, mindennap itt vagyok. És nem szeretném, ha valami az utamba állna, hogy jól érezhessem magam, hisz ahhoz mindenkinek joga van. (...)
A hirdetéseket törölni szoktuk, már ha észrevesszük természetesen. Az, hogy valakinek nem tetszik a moderátorok ténykedése, az egyéni szociális probléma. Ha nem tetszik valami, akkor el is lehet menni innen, hátha máshol máshogy vannak a dolgok. Ha viszont itt marad, akkor tartsa be a szabályokat, ellenkező esetben mi tartatjuk be, de annak garantáltan nem fog örülni. Lehet a moderátornak (már amelyiknek, ugyebár) privit írni, ha az kulturált hangvételű, akkor a válasz is az lesz, ha viszont kicsinyes, a moderátor személyét (személyét, és nem a munkáját, mert ilyen is volt már) kritizáló, akkor a válasz egy baráti, csak oda útra szóló jegy a
banamákra.
Még a Cikkekkel kapcsolatosan: Van aki az érdekes cikk helyett, a képre összpontosít, és valójában ahhoz szól hozzá. (...)
A sportolókról szóló cikkek, illetve általánosságban minden cikk elbírálása a hírszerkesztők feladata. Tőlem egészen nyugodtan lehetnének sport témájú cikkek is, mert egyrészt a sportoló sem csak sporteseményeken van jelen, másrészt inkább hírértékű az adott sportesemény, mint az, hogy vv senki xy megbotlott a saját lábában, és elesett.
Az adatlapok pedig még mindig úgy működnek, hogy ha valaki szeretne egy lapot, akkor először méltóztasson már az aktuális szerkesztővel egyezkedni. Ha ez nem megoldható, akkor lehet jelezni a megfelelő helyen. Kiemelt tagok, és Moderátorok lapjai pedig azért esnek más elbírálás alá, mert nem a két szép szemük miatt kapták meg az ilyen, vagy olyan kiemelést a tagok közül.
Idézet (Courtneyy @ 2011.06.18. 11:55)
No, az ilyen emberekre tényleg kellene valami IP-cím alapú tiltás. Persze vannak, akiknek nem állandó címük van, de még így is jobb lenne a helyzet. Az ilyen privátban kedvenceket szidó embereket meg alapból kirúgnám innen. Annyira szánalmasak, hogy ezzel vesztegetik az amúgy sem sokat érő idejüket. Privátba akkor szoktam írni, ha annyira tetszik valami az adatlapján,amire azt mondom, "hú, tízezer kilométeren belül ő az első", ilyenkor naná, hogy megemlítem neki, hogy mi tetszik a gondolkodásában. Egyébként meg nyomok egy szavazatot, és annyi.
Meg a másik. Teleoffolják a falat azzal, hogy "szavaztam, szavaztam, szavaztam." Kit érdekel? Ha valakinek megtetszik az adatlapja, szavazok, és csendben maradok, mert ez nem arról szól, hogy "kérem vissza a szavazatot, te bunkó, mert majd' lerohadt a kezem, amikor nyomtam egy klikket." De sajna a tagok nagy része így fogja fel.
A falat tudjátok szabályozni. Én is kapok rengeteg ilyen értesítést, és mikor elolvasom, látom, hogy annyi van a falon, "szia, szavaztam". Szép és jó dolog, de hidegen hagy. Sem barátokat nem gyűjtögetek, sem szavazatokat. IP alapú tiltás sem feltétlenül megvalósítható, de mint korábban írtam, lehet jelezni, ha az az érzésetek, hogy több profilja is van valakinek, és akkor majd mi megnézzük, hogy mi is a helyzet vele.
Egyébként én is így vagyok a tagok megítélésével. A régiekből lehet, hogy páran egy kicsit fennhordják az orrukat, de ilyenkor nem megsértődni kell, hanem beismerni, hogy megteheti, mert letett valamit, és nem is akármit. Mellesleg az új tagok közt is vannak olyanok, akik említésre méltóak, csak hát ez az eset fehér holló-szintű. Szokásom, hogy ismeretlen emberekről írok cikkeket - mint pl. anno Sarah Butler, akit a 11.000. helyről felhoztam a 2500.-ra. És örülök, amikor értelmes kommenteket látok a kedvenc cikkjeimnél, és nem kell legörgetnem több oldalt, mire túljutok az egyszavas kommenteken, vagy szmájlikon, és nem azt látom, hogy "nemtomkiez." A másik kedvenc, amikor gyűlölik az illetőt, és csak azért is odatojnak egy kedves kifejezést..
Nem gondolnám, hogy a régebbi tagok fennhordják az orrukat. Nagyon sokan segítenek, vagy legalábbis próbálnak segíteni az új tagoknak, hogy minél gyorsabban, és minél probléma mentesebben be tudjanak illeszkedni ide. Viszont a cikkekhez, vagy a sztárokhoz írt vélemények, hozzászólások már meglehetősen intelligenciafüggőek. Különösen a 10-14 éves korosztály az, aki akkor is ír, ha semmi mondani valója nincs. Pusztán csak azért, hogy ő is beálljon a sorba. Akik engem ismernek, azok például tudják, hogy ha én leírok egy véleményt, vagy hozzászólok valamihez, akkor azt nem azért teszem, hogy én is beálljak a sorba, mint hozzászóló, hanem mert van róla kialakult, egyéni véleményem, és rászánom az időt, hogy megfogalmazzam, és leírjam.
Ami a moderátorok dolgát illeti, egyenesen imádom, amikor a "kistagok" beszólnak abba, hogy mit csináljanak és mit ne. Úgy értem, jönnek az ilyen kommentárok, hogy "azért vannak, hogy megcsinálják." Már megint azt tudom mondani, hogy kevesen vagyunk, akárkit meg nem lehet felvenni. Most is olyan pangás van hírek terén, mert két napja a szüleimnél vagyok, és este érek haza, akkor el sem tudom képzelni, hogy megy ez a moderátoroknál. És akkor jönnek a reklamációk, hogy ez se került ki, meg az sem. Most is több mint negyven cikk van bent, és az eszem megáll, hogy mindenki pattog, hogy nem került ki a cikkje, közben meg nem tesz semmit az oldalért. Elkezdtem írni egy kis jegyzetet a legalapvetőbb hibákkal, amit még épeszű ember is felfog, aki több mint egy hete van az oldalon (pl. az életrajz NEM hír, az istenit.) Majd valahová kitetetem. Minden kis mocskot törölgetni, szerkesztgetni meg elég idegfeszítő munka. De egyébként az az egész pikantériája, hogy leginkább azok ítélkeznek a moderátorok felett, akik után a legtöbbet kell takarítani.
Bele lehet szólni a moderátorok munkájában, de utána ne jöjjön nekem senki sírva, hogy de miért kapott kitiltást. Én meg különösen nem szoktam sokat vacakolni, simán kiteszem akár véglegesen is, de nálam ott kezdődik, hogy elsőre is minimum 5 napot kap az illető, mert az ilyen egy napos kitiltás nem ér semmit. Lelkiismeret furdalása eg legyen annak, aki elszenvedte, ha már nem volt képes betartani a szabályokat, akkor számoljon a következményekkel.
És a végére egy megjegyzés. Ha valaki olyan hosszú hozzászólást ír, mint DiscoDiva, akkor tördelje már meg egy kicsit, mert el lehte veszni egy ekkora terjedelmű, összefüggő szövegben.