Ötletdoboz
2011. március 22. 20:30
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Idézet (Tamás2.0 @ 2011.03.22. 20:23)
Mi lesz avval a rengeteg "bélyeggyűjtővel"? Hova fogják feltenni a gyűjteményüket? Erre nem gondoltok? 
Gyűjtsék csak a kisképek alatt.
2011. március 22. 20:35
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Az egyébként szép dolog, hogy mi itt nagyon sok felvetéssel tökéletesen egyetértünk, de amíg az az egy ember nem mozdítja meg a kisujját sem, addig nagy változásokra ne számítson senki.
Két kezemen nem tudnám megszámolni, hány alkalommal javasoltam azt a kiírásos rendszert, ami anno a HQP-n működött. Még ha nem is vették figyelembe, akkor is szem előtt volt, így hiába hivatkozott rá bárki is, hogy nem látta, mivel szem előtt volt, nekünk nem volt ennyi magyarázkodásra szükségünk.
Továbbra is célszerűbb lenne, ha nem számolódnának a hozzászólások a Gumiszobában, vagy ha mégis, az ott szerzett hozzászólásokkal ne lehessen felkerülni a legaktívabb tagok top 10-es listájára. Ugyanakkor, ha valami csoda történne, és nem számolódnának a hozzászólások, és elkezdenék a képes, és egyéb szekciókat szét offolni, az csak addig tartana, míg nagytakarítást nem rendeznék, egy-két nap alatt simán kigyalulom azokat, akik nem bírnak magukkal. És mivel nem szokásom a levegőbe beszélni, ez nem csak üres fenyegetés lenne.
Igazából az egész fórumot egy hétvége alatt ki lehetne takarítani, ha minden moderátor nekiugrana, célzottan, egy-egy területet vizsgálva, de ehhez az kellene, hogy egy kicsit keményebben lépjünk fel, és nem csak azt kapjuk, hogy ezt ezért ne, azt azért ne csináljátok. Lassan több a mit nem tehet egy moderátor, mint az, amit igen.
Két kezemen nem tudnám megszámolni, hány alkalommal javasoltam azt a kiírásos rendszert, ami anno a HQP-n működött. Még ha nem is vették figyelembe, akkor is szem előtt volt, így hiába hivatkozott rá bárki is, hogy nem látta, mivel szem előtt volt, nekünk nem volt ennyi magyarázkodásra szükségünk.
Továbbra is célszerűbb lenne, ha nem számolódnának a hozzászólások a Gumiszobában, vagy ha mégis, az ott szerzett hozzászólásokkal ne lehessen felkerülni a legaktívabb tagok top 10-es listájára. Ugyanakkor, ha valami csoda történne, és nem számolódnának a hozzászólások, és elkezdenék a képes, és egyéb szekciókat szét offolni, az csak addig tartana, míg nagytakarítást nem rendeznék, egy-két nap alatt simán kigyalulom azokat, akik nem bírnak magukkal. És mivel nem szokásom a levegőbe beszélni, ez nem csak üres fenyegetés lenne.
Igazából az egész fórumot egy hétvége alatt ki lehetne takarítani, ha minden moderátor nekiugrana, célzottan, egy-egy területet vizsgálva, de ehhez az kellene, hogy egy kicsit keményebben lépjünk fel, és nem csak azt kapjuk, hogy ezt ezért ne, azt azért ne csináljátok. Lassan több a mit nem tehet egy moderátor, mint az, amit igen.
21 felhasználónak tetszik:
Tamás2.0,
Christo,
Rap4ever8,
wannascream,
Bessie,
Beba13,
lpmaskmancick,
Gabor28,
Lindsay019,
szavy,
dave095,
Karina197,
smaszi,
Grace Benning,
Levente1991,
bestiak,
funny18,
duracell,
TYÜTYI2006,
Milli-Dodo-Mimi,
DiscoDiva
2011. március 22. 21:05
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Támogatom az ötletet, tényleg nemártana egy pucolás, és tényleg ne számolódjanak a gumiszobás hozzászólások.
2011. március 22. 21:52
|
|
szavy |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.05.09. Hozzászólás: 36075 Csatolások: 1849422 Azonosító: 6038 offline
|
Idézet (Christo @ 2011.03.22. 20:07)
Igen, a HQP-n így volt, de most én csak a Videók és a Hátterek részben tapasztaltam ezt. Nem tudom, hogy azóta meg lett-e e csinálva, még nem próbáltam.
Nekem néha-néha becsúszik pár kis kép a HQ-k közé úgy, hogy nem veszem észre és tenném fel automatikusan. Van amit feltesz, de időnként kiírja, hogy alacsony a felbontása. Na most akkor ez miért van? Néha eszébe jut a rendszernek, hogy ezeket mégsem kéne feltöltenie a HQ képes részlegbe?
Másrészt pedig a túl nagy képekkel küzdik még a rendszer. Photoshootokba nem teszi fel azokat a képeket amiknek az egyik oldala nagyobb 6000-nél, viszont a városok közé már nem egyszer tettem fel majdnem 10.000-re képeket is.
8 felhasználónak tetszik:
Christo,
Beba13,
wannascream,
Lindsay019,
dave095,
Grace Benning,
funny18,
duracell
2011. március 22. 22:36
|
|
dave095 |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 09.12.15. Hozzászólás: 7183 Csatolások: 83636 Azonosító: 114760 offline
|
Idézet (szavy @ 2011.03.22. 21:52)
Másrészt pedig a túl nagy képekkel küzdik még a rendszer. Photoshootokba nem teszi fel azokat a képeket amiknek az egyik oldala nagyobb 6000-nél, viszont a városok közé már nem egyszer tettem fel majdnem 10.000-re képeket is. 
Lehetséges, hogy sokkal nagyobb a felbontása, de biztos kisebb is volt a mérete, nem?
2011. március 22. 22:48
|
|
szavy |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.05.09. Hozzászólás: 36075 Csatolások: 1849422 Azonosító: 6038 offline
|
Idézet (dave095 @ 2011.03.22. 22:36)
Lehetséges, hogy sokkal nagyobb a felbontása, de biztos kisebb is volt a mérete, nem? 
4 mega a maximum a fórum minden részén. Minden képemet úgy alakítom, hogy ez alatt legyen, akár x10.000-res, akár csak x3000-res. Nem a mérete, hanem a felbontása a gond.
2011. március 23. 00:30
|
|
smaszivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 361 Csatolások: 8433 Azonosító: 58824 offline
|
Még viszonylag új vagyok itt, de szomorúan vettem tudomásul a fentebb írtakat. Tehát ezért van itt ennyi kitüntetése jó néhány emberkének, én meg itt szenvedek, hogy feljebb tornázzam magam, hozzászólásaim kb 95%-a mellé képek is tartoznak, mások meg holmi gumiszobás locsogással majdhogynem "moderátorrá" tornázzák fel magukat. És még majdnem meg is sértődnek, ha szólok, hogy amit felraknak, az olcsó fordító progis értelmetlenség...
Tényleg nem ártana egy "nagytakarítás"!!!
2011. március 23. 00:35
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Idézet (smaszi @ 2011.03.23. 00:30)
Még viszonylag új vagyok itt, de szomorúan vettem tudomásul a fentebb írtakat. Tehát ezért van itt ennyi kitüntetése jó néhány emberkének, én meg itt szenvedek, hogy feljebb tornázzam magam, hozzászólásaim kb 95%-a mellé képek is tartoznak, mások meg holmi gumiszobás locsogással majdhogynem "moderátorrá" tornázzák fel magukat. És még majdnem meg is sértődnek, ha szólok, hogy amit felraknak, az olcsó fordító progis értelmetlenség...
Hozzászólások között is hatalmas különbség van! Egy értelmes, véleményt kifejtő (esetleg vicces hsz) szerintem ezerszer többet ért, mint egy szájlikkal kirakott válasz. Rosszabb esetben pedig azt taglalják, hogy "nem is merem, de ...".
Szóval ne is foglalkozz azokkal akik gumiznak. Nyugodtan éljék ki magukat ott, minket meg hagyjanak képeket feltölteni.
2011. március 23. 00:40
|
|
BessieJung Kook |
|
Jöttem egy újabb ötlettel.
(Habár lehet, hogy nem új.)
A véleményeknél szerintem nyugodtan törölhetni lehetne azokat a véleményeket, akik ugyan beismerik, hogy nem ismerik a sztárt, mégis pontoznak.
A véleményeknél szerintem nyugodtan törölhetni lehetne azokat a véleményeket, akik ugyan beismerik, hogy nem ismerik a sztárt, mégis pontoznak.
7 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
dave095,
Rap4ever8,
wannascream,
Lindsay019,
Beba13,
duracell
2011. március 23. 19:02
|
|
Tamás2.0Cpl. "Radar" O'Reilly™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 06.11.05. Hozzászólás: 7114 Csatolások: 43437 Azonosító: 19754 offline
|
Idézet (Bessie @ 2011.03.23. 00:40)
...
Nem lehetne, hogy ne csak a vélemény legyen törölve?
2011. március 23. 19:10
|
|
Christo |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.11.23. Hozzászólás: 7844 Csatolások: 21645 Azonosító: 77830 offline
|
Idézet (smaszi @ 2011.03.23. 00:37)
Köszi a biztatást, csak azért mégis rosszul esik valahogy... 
Én ezt már többször is leírtam, de akkor most megint
Idézet (Bessie @ 2011.03.23. 00:40)
Jöttem egy újabb ötlettel.
Te maradtál le valamiről vagy én, ugyanis én már egy ideje ezt csinálom...
2011. március 23. 19:20
|
|
BessieJung Kook |
|
Idézet (Christo @ 2011.03.23. 19:10)
Te maradtál le valamiről vagy én, ugyanis én már egy ideje ezt csinálom...
Na akkor tudom kihez forduljak, amikor ilyet találok.
2011. március 23. 23:56
Látva a moderátori szobát, hogy szinte minden percben befut valami munka az illetékeseknek, eszembe jutott valami: a gumiszobában lehetne egy olyat csinálni, hogy lenne egy OFF topik: ebben az egyben lehetne beszélgetni, - már akinek az elmúlt 1-2 év történései után ehhez még van kedve - a többi ilyen dumcsi, dumcsih, dumcsee és hasonlóan gyerekes címmel ellátott topik pedig egytől egyig mehetne a levesbe. Megmaradhatnának még a szóláncok, vagy az értelmesebb játékok, a többi selejtet szintén lehetne törölni.
A képes fórumrészeknél szintén: ami nem tartalmaz legalább egy, a típusnak megfelelő képet, attól búcsút veszünk.
A dolog másik része: hogy az ilyenek ne szaporodjanak többé, a gumiszobában csak és kizárólag a moderátorok, vagy Freeze nyithatnának topikot. A képes részlegnél ezt sajnos necces lenne megoldani, mert minden egyes képfeltöltési szándéknál nem lehet ugráltatni az embert, de ha már egy fórumrésszel - ami lassan kiteszi az oldal 90%-át - kevesebbet kellene ötpercenként vörös fejjel lesni, hogy milyen újabb, nem odavaló marhaság kerül létrehozásra, már megérné...
Nagyon nagy hülyeség?
A képes fórumrészeknél szintén: ami nem tartalmaz legalább egy, a típusnak megfelelő képet, attól búcsút veszünk.
A dolog másik része: hogy az ilyenek ne szaporodjanak többé, a gumiszobában csak és kizárólag a moderátorok, vagy Freeze nyithatnának topikot. A képes részlegnél ezt sajnos necces lenne megoldani, mert minden egyes képfeltöltési szándéknál nem lehet ugráltatni az embert, de ha már egy fórumrésszel - ami lassan kiteszi az oldal 90%-át - kevesebbet kellene ötpercenként vörös fejjel lesni, hogy milyen újabb, nem odavaló marhaság kerül létrehozásra, már megérné...
Nagyon nagy hülyeség?
1 felhasználónak tetszik:
TYÜTYI2006
2011. március 24. 00:10
|
|
Christo |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.11.23. Hozzászólás: 7844 Csatolások: 21645 Azonosító: 77830 offline
|
Idézet (Levente1991 @ 2011.03.23. 23:56)
Látva a moderátori szobát, hogy szinte minden percben befut valami munka az illetékeseknek, eszembe jutott valami: a gumiszobában lehetne egy olyat csinálni, hogy lenne egy OFF topik: ebben az egyben lehetne beszélgetni, - már akinek az elmúlt 1-2 év történései után ehhez még van kedve - a többi ilyen dumcsi, dumcsih, dumcsee és hasonlóan gyerekes címmel ellátott topik pedig egytől egyig mehetne a levesbe. Megmaradhatnának még a szóláncok, vagy az értelmesebb játékok, a többi selejtet szintén lehetne törölni.
Nem hülyeség amit írsz, de a moderátorok keze is meg van kötve a beszélgetős topikokkal kapcsolatban. Az már le lett vajazva, hogy több ilyen téma nem kerül nyitásra, mert megy a kukába.
A selejtek törlésével kapcsolatban is egyetértek, rendesen ki kéne gyomlálni, de mivel Gumiszoba, ezért ott majdnem minden megengedett.
De azt hiszem sort kerítek a szelektálásra, mert ahogy elnézem sokan nagyon okosnak képzelik magukat, hogy oda nyitnak mindenfélét, abban bízva, hogy úgysem lesz törölve, mert gumitéma.
Lindsay019
2011. március 24. 17:35
|
|
bestiakSweet and Sticky |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 07.03.11. Hozzászólás: 6373 Csatolások: 68391 Azonosító: 25642 offline
|
Én arra gondoltam,hogy mivel annyira menők manapság a kép sliderek,(pl.: Nivo Slider csak,hogy tudjátok miről beszélek
)ezért az oldalra is be lehetne szúrni egyet.Abban lehetne a tippeket,szabályokat,segítségeket futtatni.Erre biztosan felfigyelne mindenki,ha egy állandó helyen pl.: a fejléc alatt futna folyamatosan.
Bessie
2011. március 24. 17:38
|
|
Christo |
|
Idézet (bestiak @ 2011.03.24. 17:35)
Én arra gondoltam,hogy mivel annyira menők manapság a kép sliderek,(pl.: Nivo Slider csak,hogy tudjátok miről beszélek
)ezért az oldalra is be lehetne szúrni egyet.Abban lehetne a tippeket,szabályokat,segítségeket futtatni.Erre biztosan felfigyelne mindenki,ha egy állandó helyen pl.: a fejléc alatt futna folyamatosan. 
Jó ötlet, de szerintem a reklámok már így is sok helyet foglalnak. De tényleg olyan helyre kéne rakni a szabályokat, ahol el is olvassák (ha csak véletlenül is).
Bessie
2011. március 24. 17:45
Legszívesebben egy 20 betűs rövidke mondatban minimalizálnám a hozzászólásokat, hangulatjeleket kizárva. Kíváncsi lennék, hogy tennének össze értelmes mondatokat. Ezt nem csak a gumiszobában érvényesíteném, hanem mindenütt.
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Nagyon feltűnően jelent meg.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.