Starity

Ötletdoboz

107 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. március 24. 08:17 #81
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Szuper, hogy egyre több funkció visszatér, csak így tovább! meghajolo.gif

Idézet (joe_r @ 2010.03.21. 14:36)
Amíg más döntés nem születik, kis felbontású képek csak is az ennek külön kialakított fórumrészbe tölthetőek fel, és oda is csak Scan és Shoot témakörben. A többi továbbra is törölve lesz, amint ilyen topic nyílik.
Lehetőségeimhez mérten én is igyekszem kiszűrni ezeket a képeket, de ebben Ti is tudtok segíteni a Moderátor topic-ban jelezhetitek, ha kis méretű képeket találtok, és az nem oda való.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ugye a Filmes-sorozatos fórumban megmarad az, hogy MQ képeket is fel lehet tölteni? Mert nem mindig elérhető egyből a HQ verzió. Például a Keresőből is eleinte csak kisebb képek vannak és csak napokkal később jönnek a nagyok. Szerintem jó dolog minél hamarabb megosztani őket, amíg nincs más, hátha a többiek nem ismerik azokat az oldalakat vagy nem látogatják őket, ahol ezek megjelennek.
2010. március 24. 19:34 #82
szir
szir
új tag
Hozzászólás: 6
Csatolások: 0
Azonosító: 35688
Ertekelem azt a sok munkat amit biztosan belefektettetek.

nehany gyors gondolat: pors(+) and cons(-)
-fix oldalszelesseg (nagyon nem jo: az ember altalaban szereti a szabadsag erzetet, nem jo amikor ezt korlatozzak barhol. /web-pszihologia/)
Nehany pixel/szazalek keret megfelelo, mert azt mar jol megszoktuk, minden konyv, ujsag amit eletunk soran a kezunkbe vettunk igy nezett ki, es nem jo ha a betu lelog a laprol viszont 10-20%-nal ne legyen tobb a margo

- sok a kihasznalatlan terulet
Nalam 1920x1200-as felbontas, megis a tartalom (forum hozzaszolas szovege) csak az oldal felso egyharmada alatt kezdodik

+/- modern kulso
Engem valami divatlap/pestiest oldalra emlekeztet. Egyaltalan nem rosz, csak nem vagyok benne biztos hogy illik ehhez az oldalhoz. Mindenesetre nekem a regi jobban tetszett (bar lehet hogy csak a valtozast viselem nehezen:)
Mindenesetre en az egyszeru kulsot szeretem, ugyis a tartalom az ami igazan szamit, az nagyon nemjo ha a kulso a kezelhetoseg, a tartalom eleres rovasara megy. (ha lassu, a megszokottol eltero, vagy mas miatt nehezen kezelheto )
(a tvtome -> tv.com atteres tipikus peldaja, hogy lehet nagyon sok felhasznalot gyorsan elvesziteni)
Az uj divatos, nem mindig jobb.

-lila keret, tenyleg?
Jo tudom ez is szubjektiv, viszont nem artana nehany style ami kozul az emberek maguk valaszthatnak a profiljaikban.

-keep the flast to minimum
nehany dologhoz indokolt a flash (Google Map street view, youtube), mas amit standard html+js elemekkel el lehet erni kevesbe, valami nagyon kulonlegeset kell tudnia, hogy tenyleg megerje. Nem azt mondom Java scritekkel is le lehet 100%-ra terhelni a processzort, de sok a gyengen programozott flash, nem beszelve a plusz biztonsagi lyuk lehetosegrol (thank you adobe). Nalam leginkabb csak virtualis gepre van felrakva flash, ami nem erheto el a nelkul, az legtobbszor nem kell, meg egyebkent is a falshblok mindenhova fel van rakva.

/// missing features
+ Kedvenc sztárjai(m) lap-on jo otlet a kepes megjelenites (thumbnails/ikonnezet)
Valoszinuleg eroforras igenyesebb, de kezelhetoseg szempontjabol hasznos lenne, ha a szamozott oldalak helyett 'A-Je' 'Jo-Sa' ... oldalnevek lennenek,
persze ehhez eloszor kene a rangsor/abc sorrend valasztas lehetosege.
- viszont szeretnem viszakapni a listanezetet lehetoseget is.
Bar a profil oldalon (Kedvenc sztárjaim) az ikonnezet megjelenit mindenkit egyben, viszont sorbarendezni nem egyszeru tobb kepernyon keresztul (a fix oldalmeret itt is nagy hatrany)

- Valahol lehet allitani a topics/page szamot?
pl. Sztar Adatlap->Forumtemak->Osszes -nel orulnek ha egyben vegig tudnam futni, ugy mint regen es nem kene oldalnkent...

Jo kicsi ez a hozzaszolas box, vagy csak en irtam sokat:)

2010. március 24. 20:38 #83
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (Christo @ 2010.03.21. 21:37)
Meg lehetne oldani, hogy lehessen *png kiterjesztésű képeket is feltölteni?  unsure.gif Mert ha átszerkesztem *jpg-re, csak romlik a minőség sad.gif

Még mindig aktuális smileeee.gif Valaki légyszi...

2010. március 24. 20:48 #84
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet (Christo @ 2010.03.24. 20:38)
Még mindig aktuális smileeee.gif Valaki légyszi...

Igyekszem... de hétvégénél előbb biztos nem valósul meg. Türelem plz!
2010. március 24. 21:15 #85
Freeze
Freeze
Idézet (szir @ 2010.03.24. 19:34)
Ertekelem azt a sok munkat amit biztosan belefektettetek.

megtisztelsz meghajolo.gif

nehany gyors gondolat: pors(+) and cons(-)
-fix oldalszelesseg (nagyon nem jo:  az ember altalaban szereti a szabadsag erzetet, nem jo amikor ezt korlatozzak barhol. /web-pszihologia/)
Nehany pixel/szazalek keret megfelelo, mert azt mar jol megszoktuk, minden konyv, ujsag amit eletunk soran a kezunkbe vettunk igy nezett ki, es nem jo ha a betu lelog a laprol viszont 10-20%-nal ne legyen tobb a margo
- sok a kihasznalatlan terulet 
Nalam 1920x1200-as felbontas, megis a tartalom (forum hozzaszolas szovege) csak az oldal felso egyharmada alatt kezdodik 

Dinamikus szélességűre megcsinálni egy ilyen oldalt közel lehetetlen, de még ennél letisztultabb oldalakat is. De sok értelme nem is lenne, mivel nem rakhatok ki akkor sem több információt, mert 1024-ben nem férne el. A felhasználóknak még mindig több, mint 30%-a, ezt a felbontást használja. Azért kíváncsi lennék 1920-ban milyen lehet szöveget olvasni. Nem véletlenül vannak a hírportálokon egy keskeny sávban a hírek. 600px szélesség felett egyszerűen kényelmetlen az olvasás, erre kutatások vannak.
A felbontás témán kár is vitatkozni.

+/- modern kulso
Engem valami divatlap/pestiest oldalra emlekeztet. Egyaltalan nem rosz, csak nem vagyok benne biztos hogy illik ehhez az oldalhoz. Mindenesetre nekem a regi jobban tetszett (bar lehet hogy csak a valtozast viselem nehezen:) 
Mindenesetre en az egyszeru kulsot szeretem, ugyis a tartalom az ami igazan szamit, az nagyon nemjo ha a kulso a kezelhetoseg, a tartalom eleres rovasara megy. (ha lassu, a megszokottol eltero, vagy mas miatt nehezen kezelheto  )
(a tvtome -> tv.com atteres tipikus peldaja, hogy lehet nagyon sok felhasznalot gyorsan elvesziteni)
Az uj divatos, nem mindig jobb.
-lila keret, tenyleg? 
Jo tudom ez is szubjektiv, viszont nem artana nehany style ami kozul az emberek maguk valaszthatnak a profiljaikban.

Elég ha a facebook letisztult, meg a hozzá hasonló oldalak. Ehhez az oldalhoz pontosan ez a design illik, be lett lőve a célközönség és a tartalom és ez született belőle.
Akinek nem tetszik lelép, majd jön mindenki helyett három másik, akinek tetszik.

-keep the flast to minimum
nehany dologhoz indokolt a flash (Google Map street view, youtube), mas amit standard html+js elemekkel el lehet erni kevesbe, valami nagyon kulonlegeset kell tudnia, hogy tenyleg megerje. Nem azt mondom Java scritekkel is le lehet 100%-ra terhelni a processzort, de sok a gyengen programozott flash, nem beszelve a plusz biztonsagi lyuk lehetosegrol (thank you adobe). Nalam leginkabb csak virtualis gepre van felrakva flash, ami nem erheto el a nelkul, az legtobbszor nem kell, meg egyebkent is a falshblok mindenhova fel van rakva.

A flash képfeltöltőn kívül sehol nincs flash az oldalon, arra pedig már nagy igény volt. Az iPad-eseket meg nem fogom sajnálni, hogy nem tudnak feltölteni. Szal nem tudom miről beszélünk... Amúgy persze, kéne alternatív hagyományos feltöltési lehetőség meg minden, de nem éri meg 2 ember miatt most ezzel foglalkozni, amikor hegyekben állnak az észrevételek és fontosabb igények.

/// missing features

Ezek nagyjából mind tervben vannak, csak idő kérdése, hogy mikor jutok el ezekig...
A hozzászólás box mérete pedig állítható.
2010. március 24. 21:20 #86
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (Freeze @ 2010.03.24. 20:48)
Igyekszem... de hétvégénél előbb biztos nem valósul meg. Türelem plz!

Értettem, köszi meghajolo.gif
2010. március 24. 22:29 #87
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Sehol nem találom az adatlapoknál a hivatalos honlapot és az imdb-t. Én vagyok ennyire vak vagy ez is fejlesztés alatt áll? Igazából nem fontos csak feltűnt, hogy nem látom.

+Szerintem jó ötlet lenne, ha az üzenőfalon lenne olyan opció, hogy válasz erre az üzenetre vagy válasz az üzenetre xy profilján, hogy az üzenet hagyója értesítést kapjon, amikor válaszolnak az üzenetére.
2010. március 24. 22:45 #88
Freeze
Freeze
Idézet (Rap4ever8 @ 2010.03.24. 22:29)
Sehol nem találom az adatlapoknál a hivatalos honlapot és az imdb-t. Én vagyok ennyire vak vagy ez is fejlesztés alatt áll? Igazából nem fontos csak feltűnt, hogy nem látom.

ezmégilyen fejlesztésalatti http://www.h-net.org/~zerihun/construction.gif biggrin.gif
2010. március 24. 23:07 #89
RuMsZeSz
RuMsZeSz
Hozzászólás: 1669
Csatolások: 20827
Azonosító: 35303
Nem lenne célszerű csak egy típusú dátumformátumot használni a topikcímekben? Magyar fórum révén csak magyart (éééé/hh/nn)! Mert megtalálható az angol dátumozás (nn/hh/éééé), ill az amerikai (hh/nn/éééé) is a magyar mellett. Ami régebbi témáknál elég megtévesztő tud lenni. unsure.gif Ehhez ráadásul nem is kell semmit fejleszteni, csak egy kicsit odafigyelni. smileeee.gif Persze, ha csak engem zavar ez a probléma, vegyétek tárgytalannak az észrevételemet! beer.gif
2010. március 25. 09:31 #90
bestiak
bestiak
Sweet and Sticky
Hozzászólás: 6373
Csatolások: 68391
Azonosító: 25642
Lesz valamikor egy "Üzenetek megjelölése olvasottként" gombocska? Mert tényleg annyira zavaró, hogy akárhányszor visszajövök, az oldalra mindig megjeleníti ugyan azokat a témákat is, amelyeket korábban és nem tudom szűrni a legfrissebb hozzászólásokat az utolsó látogatásom óta.http://messenger.msn.com/MMM2006-04-19_17.00/Resource/emoticons/cry_smile.gif
2010. március 25. 09:59 #91
ventura
ventura

Státuszoffline
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Idézet (bestiak @ 2010.03.25. 09:31)
Lesz valamikor egy "Üzenetek megjelölése olvasottként" gombocska? Mert tényleg annyira zavaró, hogy akárhányszor visszajövök, az oldalra mindig megjeleníti ugyan azokat a témákat is, amelyeket korábban és nem tudom szűrni a legfrissebb hozzászólásokat az utolsó látogatásom óta.http://messenger.msn.com/MMM2006-04-19_17.00/Resource/emoticons/cry_smile.gif

+ egyenlőre a már olvasott témák is érdekesen jelennek meg. Azok a topikok amiket már olvastam valamikor az új fórum óta, azok folyamatosan vékonyabb betűvel jelennek meg, függetlenül attól hogy ott már van újabb, olyan hozzászólás, amit még nem néztem...

(Csak észrevétel volt, kényelmi szempontból írtam, gondolom vannak relevánsabb dolgok is ennél jelenleg... beer.gif )
2010. március 25. 12:55 #92
Freeze
Freeze
Idézet (ventura @ 2010.03.25. 09:59)
+ egyenlőre a már olvasott témák is érdekesen jelennek meg. Azok a topikok amiket már olvastam valamikor az új fórum óta, azok folyamatosan vékonyabb betűvel jelennek meg, függetlenül attól hogy ott már van újabb, olyan hozzászólás, amit még nem néztem...
(Csak észrevétel volt, kényelmi szempontból írtam, gondolom vannak relevánsabb dolgok is ennél jelenleg...  beer.gif )

Erről screenshot plz!
2010. március 27. 14:10 #93
ventura
ventura

Státuszoffline
Idézet (Freeze @ 2010.03.25. 12:55)
Erről screenshot plz!

Csatoltam.
Minimum 2 napja nem voltam belépve, és az elmúlt 24 óra témáit megnyitva, a Formula 1-es topik pl. így, olvasottként jelenik meg, pedig a legújabb hozzászólás ma 9 körül volt, és én még nem láttam...
Köszi! beer.gif
2010. március 27. 14:39 #94
Freeze
Freeze
Idézet (ventura @ 2010.03.27. 14:10)
Csatoltam.
Minimum 2 napja nem voltam belépve, és az elmúlt 24 óra témáit megnyitva, a Formula 1-es topik pl. így, olvasottként jelenik meg, pedig a legújabb hozzászólás ma 9 körül volt, és én még nem láttam...
Köszi!  beer.gif

Köszi, így már meg is találtam, mert csak a kereséseknél volt ez a hiba. Javítva.
2010. március 27. 15:00 #95
ventura
ventura

Státuszoffline
Idézet (Freeze @ 2010.03.27. 14:39)
Köszi, így már meg is találtam, mert csak a kereséseknél volt ez a hiba. Javítva.

Köszönet! meghajolo.gif
2010. március 27. 15:51 #96
RuMsZeSz
RuMsZeSz
Meg szabad kérdezni, hogy az 50 kép/post limit miért van? smileeee.gif
2010. március 27. 15:57 #97
- törölt felhasználó -    
Nekem most olyan gondom lenne (bár tudom, hogy nem nagy gond biggrin.gif), hogy telefonról nem enged belépni. Beírom a felhasználónevet és jelszót, majd ok, és újra visszadob, hogy nem vagyok bejelentkezve. Régi fórummotor beengedett lépni telóról is. Lehet tudni, hogy miért nem léptet be ott?
2010. március 27. 16:07 #98
Freeze
Freeze
Idézet (RuMsZeSz @ 2010.03.27. 15:51)
Meg szabad kérdezni, hogy az 50 kép/post limit miért van?  smileeee.gif

Hogy egy hozzászóláshoz senki ne töltsön fel több ezer képet. smileeee.gif
Felemelem 100-ra.
2010. március 27. 16:07 #99
Freeze
Freeze
Idézet (maresz @ 2010.03.27. 15:57)
Nekem most olyan gondom lenne (bár tudom, hogy nem nagy gond biggrin.gif), hogy telefonról nem enged belépni. Beírom a felhasználónevet és jelszót, majd ok, és újra visszadob, hogy nem vagyok bejelentkezve. Régi fórummotor beengedett lépni telóról is. Lehet tudni, hogy miért nem léptet be ott?

Ez jó kérdés.... sad.gif
2010. március 27. 16:10 #100
RuMsZeSz
RuMsZeSz
Idézet (Freeze @ 2010.03.27. 16:07)
Hogy egy hozzászóláshoz senki ne töltsön fel több ezer képet. smileeee.gif
Felemelem 100-ra.

Köszi. meghajolo.gif