Idézet (szir @ 2010.03.24. 19:34)
Ertekelem azt a sok munkat amit biztosan belefektettetek.
megtisztelsz
nehany gyors gondolat: pors(+) and cons(-)
-fix oldalszelesseg (nagyon nem jo: az ember altalaban szereti a szabadsag erzetet, nem jo amikor ezt korlatozzak barhol. /web-pszihologia/)
Nehany pixel/szazalek keret megfelelo, mert azt mar jol megszoktuk, minden konyv, ujsag amit eletunk soran a kezunkbe vettunk igy nezett ki, es nem jo ha a betu lelog a laprol viszont 10-20%-nal ne legyen tobb a margo
- sok a kihasznalatlan terulet
Nalam 1920x1200-as felbontas, megis a tartalom (forum hozzaszolas szovege) csak az oldal felso egyharmada alatt kezdodik
Dinamikus szélességűre megcsinálni egy ilyen oldalt közel lehetetlen, de még ennél letisztultabb oldalakat is. De sok értelme nem is lenne, mivel nem rakhatok ki akkor sem több információt, mert 1024-ben nem férne el. A felhasználóknak még mindig több, mint 30%-a, ezt a felbontást használja. Azért kíváncsi lennék 1920-ban milyen lehet szöveget olvasni. Nem véletlenül vannak a hírportálokon egy keskeny sávban a hírek. 600px szélesség felett egyszerűen kényelmetlen az olvasás, erre kutatások vannak.
A felbontás témán kár is vitatkozni.
+/- modern kulso
Engem valami divatlap/pestiest oldalra emlekeztet. Egyaltalan nem rosz, csak nem vagyok benne biztos hogy illik ehhez az oldalhoz. Mindenesetre nekem a regi jobban tetszett (bar lehet hogy csak a valtozast viselem nehezen:)
Mindenesetre en az egyszeru kulsot szeretem, ugyis a tartalom az ami igazan szamit, az nagyon nemjo ha a kulso a kezelhetoseg, a tartalom eleres rovasara megy. (ha lassu, a megszokottol eltero, vagy mas miatt nehezen kezelheto )
(a tvtome -> tv.com atteres tipikus peldaja, hogy lehet nagyon sok felhasznalot gyorsan elvesziteni)
Az uj divatos, nem mindig jobb.
-lila keret, tenyleg?
Jo tudom ez is szubjektiv, viszont nem artana nehany style ami kozul az emberek maguk valaszthatnak a profiljaikban.
Elég ha a facebook letisztult, meg a hozzá hasonló oldalak. Ehhez az oldalhoz pontosan ez a design illik, be lett lőve a célközönség és a tartalom és ez született belőle.
Akinek nem tetszik lelép, majd jön mindenki helyett három másik, akinek tetszik.
-keep the flast to minimum
nehany dologhoz indokolt a flash (Google Map street view, youtube), mas amit standard html+js elemekkel el lehet erni kevesbe, valami nagyon kulonlegeset kell tudnia, hogy tenyleg megerje. Nem azt mondom Java scritekkel is le lehet 100%-ra terhelni a processzort, de sok a gyengen programozott flash, nem beszelve a plusz biztonsagi lyuk lehetosegrol (thank you adobe). Nalam leginkabb csak virtualis gepre van felrakva flash, ami nem erheto el a nelkul, az legtobbszor nem kell, meg egyebkent is a falshblok mindenhova fel van rakva.
A flash képfeltöltőn kívül sehol nincs flash az oldalon, arra pedig már nagy igény volt. Az iPad-eseket meg nem fogom sajnálni, hogy nem tudnak feltölteni. Szal nem tudom miről beszélünk... Amúgy persze, kéne alternatív hagyományos feltöltési lehetőség meg minden, de nem éri meg 2 ember miatt most ezzel foglalkozni, amikor hegyekben állnak az észrevételek és fontosabb igények.
/// missing features
Ezek nagyjából mind tervben vannak, csak idő kérdése, hogy mikor jutok el ezekig...
A hozzászólás box mérete pedig állítható.