Barack Obama amerikai elnök vasárnap nyilatkozatban köszöntötte az 1848-as magyar forradalom 162. évfordulójának ünneplõit.
"Legmelegebb üdvözletem küldöm mindazoknak, akik az 1848-as magyar forradalom évfordulóját ünneplik holnap" - áll az elnöki köszöntésben, amelyet a Fehér Ház szóvivõi irodája hozott nyilvánosságra.
Obama kiemelte: az 1848-as forradalom meghatározó pillanat volt Magyarországnak a szabadságért vívott küzdelmében, és továbbra is lelkesítõleg hat mindazokra, akik támogatják a szabadság ügyét.
Az amerikai elnök nyilatkozata szerint az Egyesült Államok és Magyarország népét összekötik a közös értékek, valamint az ünnepélyes elkötelezettség egymás biztonsága iránt a NATO alapokmány 5. cikkelyén keresztül.
Barack Obama az évforduló alkalmából tiszteletét fejezte ki a magyarországi gyökerekkel rendelkezõ amerikaiak iránt, akik "továbbra is fontos szerepet játszanak társadalmunkban, gazdagítják az Egyesült Államok jellemét és kultúráját".
----------------------------
Na, ki mit gondol errõl?
Obama köszöntötte az 1848-as forradalmat
2010. március 15. 11:54
végre egy ember, akinek nem csak az a fontos, hogy hogyan romboljuk le a világot... ennyivel is különb egyesektõl.
egyébként meglepõdtem, de kedves gesztus tõle
egyébként meglepõdtem, de kedves gesztus tõle
1 felhasználónak tetszik:
Boscorelli
2010. március 15. 12:20
|
dunpealúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.05.11. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 29419 offline
|
Most komolyan miért vagytok annyira elájulva ettõl? Amerika mindig is csak a száját jártatta velünk kapcsolatba pl '56-ban is végignézték ahogy a szovjetek szétverik a szabadságharcunkat. Én megvagyok obama köszöntõje nélkül, csak üres szavaknak tûnnek. Éljenek a márciusi ifjak!! Ébresztõ magyar fiatalság!!
2010. március 15. 12:27
Idézet
Meg kell gátolni, hogy "azoknak a problémáknak, amelyek a feltörekvõ országokban, mint például Magyarországon vagy Ukrajnában jelentkeznek, legyen olyan nagy tovagyûrûzõ hatása, amely eléri a mi partjainkat" - mondta Barack Obama kedden egy sajtótájékoztatón
ezek után menjen a francba.
2010. március 15. 12:29
Éntõlem aztán Orosházát is köszöntheti, engem az is hidegen hagyna...
2010. március 15. 12:29
|
|
NecrosCara is my Mistress |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.16. Hozzászólás: 8558 Csatolások: 17675 Azonosító: 12106 offline
|
dunpeal, Obama nagy betû.
Egyébként lehet, hogy üres, lehet, nem, a lényeg, hogy szép nyilatkozat. A múlt hibáiért õ nem felelõs. Kérdés, õ miket fog elkövetni, de ez megint más kérdés.
Azt pedig jól látja, hogy a magyarok mindenhol ott vannak. Szinte mindenben benne van a kezünk.
Azt pedig jól látja, hogy a magyarok mindenhol ott vannak. Szinte mindenben benne van a kezünk.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.