Filmes munkásságának köszönhetõen Peter Jackson hamarosan a brit királynõ lovagja lesz.
A 48 éves új-zélandi filmrendezõ A gyûrûk ura trilógia megalkotásával érdemelte ki II. Erzsébet elismerését. A királynõ méltatta Jackson munkásságát, amelyet Új-Zélandért tett. A lovagi címet nem csak A gyûrûk ura trilógia nemzetközi sikere miatt érdemelte ki, hanem hazája filmes iparáért tett cselekedetei révén is. A több éven át tartó forgatások ugyanis temérdek új-zélandinak biztosított munkalehetõséget. Az Új-Zélandon forgatott trilógia összesen 17 Oscar-díjat kapott.
Jelenleg egyébként Jackson ismét hazájában forgat, egész pontosan a Tolkien regények „elõzményét”, Jackson, aki A gyûrûk urát rendezõként jegyezte, most forgatókönyvíróként társult Guillermo Del Toro-hoz, hogy filmre vigyék a Hobbit, azaz A Babó történetét. A nagyszabású Tolkien adaptáció kapcsán bár egyre több pletyka kering, valószínû, hogy nem lesz látható 2011 karácsonya elõtt. A készítést eleinte komoly jogi csatározás lassította a stúdió és az író örökösei között. Késõbb pedig maga Jackson nyilatkozta, hogy még sehol nem tartanak a forgatókönyv írásában.
Peter Jackson mellett 2010 új lovagjai még többek között a filmvilágból, a Star Trek filmek sztárja, Patrick Stewart filmszínész is.
Peter Jackson, Új-Zéland lovagja
2010. január 05. 03:05
|
|
NecrosCara is my Mistress |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.16. Hozzászólás: 8558 Csatolások: 17675 Azonosító: 12106 offline
|
Peter Jackson is megérdemelte, elismerésem neki is.
2010. január 05. 16:29
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Idézet(Necros @ 2010. January 5. - 03:05)
Peter Jackson is megérdemelte, elismerésem neki is.
Lapos?
2010. január 05. 17:21
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.16. Hozzászólás: 8558 Csatolások: 17675 Azonosító: 12106 offline
|
3 film a sétálásról, nagy cucc...
Amúgy komolyan nézve, epikus, hõsies filmek, némi humorral meg rengeteg klisével. A könyveket nem ismerem, de nem is lenne kedvem elolvasni õket.
Ja, és nem azért írom ezt, mert nem tetszenek a filmek, épp ellenkezõleg, szeretem õket, szívesen újra is nézem, a harmadik részt a moziban néztem végig, csak sokkal többet is ki lehetett volna hozni egy ilyen történetbõl és költségvetésbõl.
Ja, és nem azért írom ezt, mert nem tetszenek a filmek, épp ellenkezõleg, szeretem õket, szívesen újra is nézem, a harmadik részt a moziban néztem végig, csak sokkal többet is ki lehetett volna hozni egy ilyen történetbõl és költségvetésbõl.
2010. január 05. 17:35
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Olvastam mindhárom könyvet. Hagytak ki belõle részleteket, de attól még jó szerintem. Imádtam a normál és a rendezõi változatokat is. Azért nem a sétálásról szól a trilógia! Biztos, hogy a gyûrûk urát láttad? Nem a Forrest Gump-ot?
Tolkien fantasztikus író. Le a kalappal elõtte.
Neked nem tetszik, elfogadom
Én viszont szeretem
Neked nem tetszik, elfogadom
2010. január 05. 17:48
|
|
|
Írtam, hogy tetszik, biztos láttam már vagy 3x mindegyik részt, DVD-n is kikölcsönöztem már mindet, hogy megnézzem az extrákat. De ettõl még az a véleményem, hogy kicsit nagyobb kreativitással sokkal érdekesebb is lehetne az egész.
2010. január 05. 18:00
|
|
|
Nem a rendezéssel van gond, ahhoz nagyon ért Jackson, inkább a forgatókönyvet kellett volna érdekesebbé tenni. Így sem rossz, kellemes szórakozás, de nagyon kevés a varázslás például, pedig elvileg hatalmas mágusok vannak a filmben, mégis alig csinálnak valamit. A karakterek egy része is lehetne érdekesebb, stb.
2010. január 05. 18:32
|
|
BessieJung Kook |
|
Ez nem a Harry Potter - na félretéve a viccet, szerintem nem a varázslókat akarta elõtérbe helyezni Peter. Legelsõ részben bemutatta Középfölde népeit, bár elég szûkösen. (Könyvben megtalálható különféle nyelvek, és kiejtéseik; a Középfölde népeinek történelme, és még sorolhatnám.)
Könyvet olvasva például többet nevettem, mint a filmen. Viszont a csatajelenetek nagyon tetszettek a filmben.
Pár részt átírtak benne, meg ki is hagytak. Még így is 3 (illetve 4) órás film lett a vége. Szerintem nem véletlenül írták akkoriban, hogy minden idõk legjobb filmje (mostanság ezt az avatar-ra mondják)
Babo-ra kiváncsi vagyok
Könyvet olvasva például többet nevettem, mint a filmen. Viszont a csatajelenetek nagyon tetszettek a filmben.
Pár részt átírtak benne, meg ki is hagytak. Még így is 3 (illetve 4) órás film lett a vége. Szerintem nem véletlenül írták akkoriban, hogy minden idõk legjobb filmje (mostanság ezt az avatar-ra mondják)
Babo-ra kiváncsi vagyok
2010. január 05. 18:37
|
|
LucafromHungary |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.02.25. Hozzászólás: 778 Csatolások: 202 Azonosító: 53312 offline
|
és miért gondolja Erzsi úgy, hogy csak a rendezõ volt az, aki munkalehetõséget biztosított az új-zélandiaknak?
ennyi erõvel az egész stábot kitüntethetnék.
2010. január 05. 18:43
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.22. Hozzászólás: 3295 Csatolások: 6266 Azonosító: 24869 offline
|
Tolkien klisékkel, pozitív-negatív hõsökkel tûzdelte tele a regényét.
Átszõve olyan hihetetlenül epikus és mítikus légkörrel, ami miatt eleinte féltem is a filmtõl és idõbe telt, mire rájöttem, hogy ennél többet már nem "bírt volna el" a filmvászon (és az egyszerû -nem Tolkien fan- mozilátogató).
A varázslókat, sõt, minden egyes szereplõt úgy kellett megjeleníteni, hogy érezni lehessen mekkora ereje van, mekkora történelme a népének, milyen hõstettei voltak....stb. (Ezt könyvben könnyebb megvalósítani, hiszen ott "csak" kreálni kell hozzá nyelvet, le kell írni a történelmi elõzményeket.)
A filmben mindent sejtetni kell - ez volt a hatalmas kihívás.
Nem attól van tekintélye és nem attól lenyûgözõ benne egy-egy karakter, mert hûha, mit csinál!! Hanem már amikor elõször megjelenik, érzed, hogy banyek - hûha, mit fog csinálni!
Remélem, értitek, mire célzok (aki olvasta a GYU-t, fõleg a Szilmarilokat, az biztos tudja). Odab*szós.
2010. január 05. 18:48
|
|
|
Idézet(Bessie @ 2010. January 5. - 18:32)
Ez nem a Harry Potter
Abban sem nyûgöztek le a többnyire nyúlfing varázslatokkal. Meg azok a varázspálcák...
Idézet(Bessie @ 2010. January 5. - 18:32)
Szerintem nem véletlenül írták akkoriban, hogy minden idõk legjobb filmje (mostanság ezt az avatar-ra mondják) 
Én mindkét kijelentésen csak mosolygok, fõleg utóbbin. Ok, látványban lenyûgözõ mindkettõ, de hogy legjobb filmnek titulálják õket, az már erõs túlzás. Kapásból hirtelen a Mythic Rivert tudnám például említeni, ami szerintem sokkal jobb a 4 közül bármelyiknél. Vagy ott a Man From Earth, nálam az is jobb film, mert nem a látvány a lényeg, hanem a tartalom.
2010. január 05. 19:15
|
|
otyg |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.02.27. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 4471 Azonosító: 4076 offline
|
Idézet(Necros @ 2010. January 5. - 19:00)
Nem a rendezéssel van gond, ahhoz nagyon ért Jackson, inkább a forgatókönyvet kellett volna érdekesebbé tenni. Így sem rossz, kellemes szórakozás, de nagyon kevés a varázslás például, pedig elvileg hatalmas mágusok vannak a filmben, mégis alig csinálnak valamit. A karakterek egy része is lehetne érdekesebb, stb.
Hát amit lehetett, azt a forgatókönyvírók kihozták belõle, mert a Gyûrûk urát filmre vinni nem egyszerû feladat volt. A történet könyvben ugyanis nem olyanformán lineáris, mint a filmben, a Két toronytól kezdve ugyanis a Gyûrûhordozó valamint a Király féle történetek külön könyvben haladnak (hogy érthetõbb legyen annak, aki nem olvasta a könyvet a trilógia tul.képp 6 könyvet takar, könyvenként kettõt). Ez a történet mesélési módszer volt többek között akadálya annak, hogy eddig nem készült belõle film (hiszen a világ egyik legnagyobb példányban elkelt könyvérõl van szó, amit Hollywood erõsen szeret kihasználni). Könyvben azért sokkal jobb volt (szerintem), a történetszövés és a karakterek mind-mind érdekesebbek voltak.
És miért nincs több varázslás benne? Mert Tolkien még az AD&D elõtt élt, õ inkább a hagyományok mágusait vitte tovább (mint amilyen Merlin is volt, az Artúr király mondakörben), márpedig ha a könyvben nincs varázs csihi-puhi, akkor a filmbe se kell (egyébként így is túl sok rész maradt ki a könyvbõl, de ha az egyszeri filmnézõ szemszögébõl nézem a dolgot, akkor így is rohadt hosszúak voltak - a Tolkien rajongó szempontjából mg túl rövid - de így van ez jól)
2010. január 05. 19:24
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.22. Hozzászólás: 3295 Csatolások: 6266 Azonosító: 24869 offline
|
Igen Otyg - köszi a kiegészítést
Ha már a médiát cseszegetjük (megérdemli amúgy is
Szeretnek dobálózni ezzel a trilógia szóval, pedig ebben az esetben azért nem helytálló, mert nem három lezárt történetrõl van szó.
Bocsesz, picit off vóót, csak ha Tolkien, akkor én elszállok...
2010. január 06. 01:20
|
|
BessieJung Kook |
|
Ha meghallom a bevezetést rögtön "libabõrös" leszek. Régen kívülrõl tudtam a szöveget annyiszor megnéztem
2010. január 06. 08:57
Ízlések és pofonok, nekem legkedvencebb filmjeim közül is a legkedvencebb film és megõrülnék ha választanom kellene a három közül, úgy tökéletes az egész ahogy van. 
Sajnos csak az elsõ könyvet olvastam, na az tényleg "Könyv a sétálásról"
Na jó, nem rossz, de nekem eléggé részletes, túl sok a leírás és a történelem, de persze ez teszi tökéletessé. (A Harry Potter is attól jó, hogy még varázslókajákat is meg minden részletet kitalált.) Úgyhogy egyszer biztos végigrágom magam azért a könyveken is. A hobbit filmet pedig várom
Sajnos csak az elsõ könyvet olvastam, na az tényleg "Könyv a sétálásról"
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.

0 felhasználónak tetszik: