Rosszcsontok 3
(…)
120o
Néha azonban mi húztuk a rövidebbet a tréfák során.
A legviccesebb az volt, amikor elmentünk palacsintázni egyik éjjel. Már elmúlt hajnali 1 és a törzshelyünk a Dupars, már bezárt ezért továbbálltunk egy másik palacsintázóba a Ventura Boulevardra. Csak egyetlen házaspár volt bent, pedig általában mindig tömve van, vagy 150 ember van bent.
A pincérnõ aki kiszolgált minket elmúlt már vagy 60 vagy lehet 70 éves is. Ez 1979ben történt, amikor megjelent az Off The Wall. Michael volt a világ Nr1 ja. A pincérnõ azonban nem ismerte fel.
Leültünk egy asztal széléhez, odajött a pincérnõ és kérdezte mit kérünk. Én felvettem egy nagyon erõs szaudi akcentust és úgy mondtam „Yamaka Fallesh”
Michael nem bírta ki nevetés nélkül. A pincérnõ meg balkézrõl lekevert neki egy tisztességes pofont és fennhangon kijelentette. „Ez nem nevetni való! A barátod külföldi országból érkezett és tessék tisztelni a külföldieket!”
Michael meglepõdõtt. Nem volt ahhoz szokva, hogy így bánjanak vele nyilvános helyen. Kicsit beljebb csússzant az ablak felé hogy nehogy még egy pofont kapjon.
Én meg folytattam „Mi az a pala-csinta? Magyarázni el kérem”
A pincérnõ heves karmozdulatokkal kezdte el magyarázni a palacsintakészítõ gép müködését „Olyan mint egy torta, amit lelapítunk”
Michael megint elkezdett nevetni, a nõ meg felemelte a kezét, ezért hát Michael még beljebb csúszott az ablakhoz. Én továbbra is adtam az értetlent. A pincérnõ ekkor azt mondta, „OK, gyertek velem hátra a konyhába megmutatom”. Õ és a szakács megmutatta nekünk hogyan készül a palacsinta, rendeltünk egy párat.
Amikor végre kihozták a palacsintákat, megragadtam az öntetes flakont és kiöntöttem az egészet a tányérra. A pincérnõ abban a másodpercben lekevert nekem egy pofont. Fájt is rendesen.
„Nem vicces” mondta a pincérnõ. Michael meg nevetett.
A pincérnõ így hát kihozott egy újabb adagot én meg benyomtam õket.
Amikor végeztünk Michael 200dollár borravalót hagyott a hölgynek.
Már majdnem odaértünk Michael Rolls Royce-hoz amikor látjuk hogy a hölgy fut utánunk.
„Nem fogadhatom el ezt az összeget. Nektek fiúk erre nagyobb szükségetek van, az egyetem drága mulatság” mondta, valószínûleg észre sem véve, hogy milyen kocsival jöttünk. Michael viszont megpróbálta rábeszélni a hölgyet, hogy fogadja el, õ viszont kerek perec kijelentette „Nem. Nem fogadom el.”
Tankold meg a kocsit, kérlek!
117 o
Amin az emberek általában meglepõdnek az, amikor arról mesélek, hogy Michael milyen hétköznapi dolgokat tett meg értem ha kértem. Például ha fuvaroztam valahova de meg kellett tankolni a kocsit, akkor mindig megkértem, hogy szálljon már ki és tankoljon meg. Én a mai napig nem tanultam meg hogyan kell a csövet csatlakoztatni a tankhoz. Michael meg kiszállt és nyavajgott ugyan „De hát én vagyok a híresebb!”, de mégis. Állt ott és megtankolta a kocsit, miközben próbálta hárítani az autogramkérõk rohamát.