Starity

Michael Jackson

161 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. október 06. 17:09 #181
dijja
dijja
night elf™
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2384
Csatolások: 5685
Azonosító: 58643
Jajj Éowyn ez a mosolygós videó nagyon szép volt smileeee.gif heart.gif cray.gif
és az a legjobb, hogy ahogy láttam õt így mosolyogni, ilyen boldognak...engem is mosolyra fakasztott wub.gif wub.gif laugh.gif bár el is szomorított kicsit, de én mosolyogva néztem végig wub.gif
2009. október 06. 18:08 #182
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

StátuszWho cares if one more light goes out ... Well, I do ... RIP Chester <3
Hozzászólás: 3295
Csatolások: 6266
Azonosító: 24869

Ja, mindaddig mosolygok én is, amíg kizárom az agyamból a tényeket. sad.gif
2009. október 06. 18:30 #183
dijja
dijja
night elf™
Idézet(Éowyn @ 2009. October 6. - 18:08)
Ja, mindaddig mosolygok én is, amíg kizárom az agyamból a tényeket.  sad.gif

én nem is gondolok rájuk (mármint nem Mike-ra hanem a "tényekre") sad.gif egyszerûen nem és kész...nehéz és nem is mindig sikerül, de nem akarok megint olyan depressziós lenni mint amilyen egész nyáron voltam sad.gif sad.gif az durva volt...nem telt el nap sírás nélkül, semmihez se volt kedvem és sokszor volt valami fájdalom a mellkasomban. azt hittem hogy kórházba kell mennem de anya szerint csak a "lelki dolgok" miatt volt...és most már tényleg elmúlt unsure.gif unsure.gif
2009. október 06. 18:50 #184
Szilvia_91
Szilvia_91
♥Michael Jackson Fan♥

StátuszBlood On The Dance Floor
Hozzászólás: 2773
Csatolások: 15865
Azonosító: 63660
Én mindig arra gondolok, hogy mit hagyott itt. REngeteg kép, rengeteg videó, és a dalai ♥♥♥
2009. október 06. 18:52 #185
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Nekem nyomás volt a mellkasomban.
Akkor múlt el, amikor qrva dühös voltam, aztán amikor szomorú, akkor megint elõjött ... és így tovább.

2009. október 06. 19:08 #186
dijja
dijja
night elf™
Idézet
Nekem nyomás volt a mellkasomban.

Neked is? Hát ez jó...vagyis rossz unsure.gif
2009. október 06. 19:32 #187
dijja
dijja
night elf™
na csináltam egy animációt...nekem mindig jobb kedvem lesz mikor ezt látom
wub2.gif wub3.gif drool.gif
2009. október 06. 19:57 #188
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Nagyon szuper! w00t.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Sexy gangsta cool.gif

--------------------------------------------------------

Ennek itt a helye.
Aki még nem tudná.

Vitiligo - Michael bõrszínének változása

A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a mûködõ melanociták. Az átlagos kor, amikor elõjön 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, hónalj, köldök és anogenitális rész körüli bõr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bõr. Az érintett bõrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo kezelése hosszadalmas, és gyakori a betegség visszatérése.

Vitiligo – pigmenthiány

A bõr színének elvesztése különféle okokból lehetséges, illetve elõfordulhat az is, hogy valaki teljesen pigmentsejtek nélkül születik - ez a közismert albinizmus. A szokásos pigmentációval született emberek elveszthetik bõrük színanyagát sérülések, illetve gombás fertõzés nyomán.

Él azonban minden emberi populációban nem kevés olyan személy, akik a fentiektõl eltérõ, jelenleg ismeretlen okból veszíti el bõrének pigmentációját. Ezt a pigmentvesztést nevezik elterjedt orvosi (és nemzetközileg használt) szóval vitiligónak. Magyarul (szerzett) pigmenthiánynak, vagy bõrfestékhiánynak nevezhetjük, német nyelvterületen „fehérfolt-betegség” (Weißfleckenkrankheit) néven is ismert.

A vitiligo során a bõr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tûnõ bõr marad. E fehér foltok bármilyen életkorban jelentkezhetnek, sõt elõfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. A foltok ritkán maradnak állandó méretûek. Általában lassú növekedést mutatnak, ami néha évekre vagy véglegesen megáll, néha rohamossá válik, ritka esetben a teljes testfelületen szétterjed és teljes pigmentvesztést okoz.

A foltok a test bármely pontján megjelenhetnek, de leggyakrabban kezeken, végbél- és nemi szerv környéken, arcon keletkeznek elõször, s mintegy onnan terjednek szét. A legtöbb esetben a foltok elhelyezkedése a test két oldalán nagyjából szimmetrikus. Nem ritka eset, hogy a pigmenthiányos foltban a szõrzet is elveszti színét.

A vitiligo kevéssel nagyobb arányban van jelen sötétebb bõr-alapszínû populációkban, de ez lehetséges, hogy csak amiatt tûnik így, mert náluk ez feltûnõbb. Ha valóban ez a helyzet, akkor azt mondhatjuk, hogy az emberek mintegy 2 százaléka érintett vitiligós pigmenthiányban. Fehér bõrûek között azonban jelenleg kb. egy-másfél százalék az ismert esetek száma.

Nem ismert egyetlen eset sem, amikor a vitiligo átterjedt volna egyik emberrõl a másikra (pl. házastársak között), ebbõl okkal következtethetünk arra, hogy a vitiligo nem fertõzés eredménye. Számos eset ismert viszont, amikor családon belül, vérrokonok körében többen is érintettek, ez pedig nyilvánvalóan arra utal, hogy a pigmenthiány, illetve az arra való hajlam bizonyos fokig örökölhetõ.

A vitiligóban szenvedõ emberek nagy része jó általános egészségi állapotnak örvend, ám maga a betegség - ártalmatlansága ellenére - másodlagos veszélyeket rejt (gyors leégés a napon, amely akár még bõrrák kialakulásához is vezethet), a hétköznapokban pedig nem csekély lelki terhet jelent a foltok elviselése. A foltok gyakran rendkívül elcsúfítják az érintetteket, s ez esetenként rendkívül megnehezíti személyes kapcsolatok kialakítását, az álláskeresést, stb.

A vitiligós foltokban a bõr színanyaga, a melanin nem csupán önmagában, hanem az ezt termelõ bõrsejtekkel, az ún. melanocitákkal együtt tûnik el (ahogyan cukorbetegség során az inzulintermelõ sejtek halnak el). A vitiligo tehát semmi esetre sem tekinthetõ egyszerû kozmetikai problémának, ez egy valódi megbetegedés (annak ellenére, hogy bõrgyógyászok jelentõs hányada szépséghibának tekinti s nem érzi semmiféle kezelés szükségességét).

Igen ritka esetben a vitiligo spontán gyógyul, anélkül, hogy a beteg bármit tett, vagy életvezetésén bármit változtatott volna ennek érdekében.

A vitiligo oka

A vitiligo oka nem ismert, és súlyosabb betegségekhez hasonló volumenû kutatása sehol a világon nem is folyik. Nem ismert olyan rendellenesség, amely mindig együtt járna a vitiligoval, így nem is lehet következtetéseket levonni vérvétel, vagy egyéb olyan vizsgálati eljárások alapján, amelyeket bõrgyógyászok vitiligós beteggel találkozva általában „jobb híján” javasolni szoktak.

Ha a betegség oka nem is ismert, létezik néhány feltételezés erre vonatkozóan:

* A legszélesebb körben elfogadott hipotézis szerint a vitiligo autoimmun-betegség, vagyis a test védekezõrendszere maga pusztítja el a melanocitákat, valamilyen okból idegennek ítélve õket.
* Megfigyelték, hogy a vitiligo gyakran jelenik meg komoly lelki trauma után, vagy hosszabban tartó súlyos lelki terhelés során. Ehhez kapcsolódik az az elképzelés, hogy abnormálisan mûködõ idegsejtek olyan mérgezõ anyagokat termelnek, amelyek károsítják a melanocitákat, s így azok mintegy „mérgezésben” pusztulnak el.
* Következõ feltevés szerint a melanint elõállító sejtekben a pigment-elõállítás melléktermékeként keletkezik a sejteket belülrõl tönkre tevõ méreg.

A pigmenthiány kezelésére számtalan anyaggal, számtalan módon, számos eljárás ismert, de ezek hatásfoka, illetve tartóssága általában rendkívül alacsony. Egy-egy folt eltûnik, de másutt jön helyette egy (gyakran több) másik.

A vitiligo kezelése

* A vitiligo pontos oka egyelõre ismeretlen. Csak feltételezések vannak ezzel kapcsolatban.
* A vitiligo jelenleg nem gyógyítható.
* Kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt.
* Egyes esetekben semmilyen kezelési módszer nem javít a beteg állapotán.

Bõrgyógyászok által alkalmazott kezelési módszerek

Vitiligonál a különbözõ bõrgyógyászok különbözõ kezelési módszereket alkalmaznak vagy részesítenek elõnyben. Bizonyos kezelési módszereket egyes bõrgyógyászok nem alkalmaznak, illetve elutasítanak.

Megoszlik az orvosok véleménye a Protopic, a PUVA kezelés és a Melagenina megítélését illetõen.

Vannak egymással kombinálható kezelések is.

Lényeges, hogy a betegek pontosan tisztában legyenek a legfontosabb tényekkel, mivel így elkerülhetõ vagy legalábbis csökkenthetõ az esetleges csalódottság érzése.

A kezelés hatékonysága 0-tól 100%-ig terjedhet.

Elõre nem lehet tudni, hogy az adott betegnél használni fog-e a kezelés, és ha használ, akkor milyen mértékben.

Testrészenként más és más lehet a hatékonysága akár ugyanannak a kezelési módszernek (arc, kéz, egyéb testrészek).

A vitiligós foltok bármikor visszatérhetnek a kezelés helyén.

Mivel csak tüneti kezelés létezik, a pigmenthiány a bõrfelületen máshol is megjelenhet.

Bizonyos kezelések káros mellékhatásokkal is járhatnak. Bizonyos kezelések nem alkalmazhatóak egyes betegségeknél, állapotoknál, gyermekeknél, terheseknél, azoknál, akik a közeljövõben gyermeket szeretnének vállalni.

A kezelések többnyire költségesek, és hosszú ideig tartanak.

Híres vitiligós emberek

* Lee Thomas - riporter, újságíró Könyvet írt a vitiligoról: Turning White: A Memoir of Change
* Krizz Kaliko - énekes/rapper
* Michael Jackson amerikai popsztár
* Sisqó - énekes
* Steve Martin - színész
* Dudley Moore – színész
* Eddie Panlilio - lelkész
* Fez Whatley - tv sztár
* Graham Norton
* Hedvig Lindahl - focista, svéd
* Holly Marie Combs - színésznõ
* J. D. Runnels
* Joe Rogan - komikus, színész
* John Henson - komikus
* Kara Louise
* Rasheed Wallace - kosárlabdázó
* Richard Hammond
* Rigo Tovar - énekes, mexikói
* Tempestt Bledsoe - színésznõ
* Thomas Lennon - színész, rendezõ
* Yvette Fielding - színésznõ
* Liam J. Holland - rendezõ, brit
* Amitabh Bachchan színész, indiai
* Bryan Danielson - pankrátor
* Doc Hammer - mûvész

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vitiligo

2009. október 06. 20:01 #189
dijja
dijja
night elf™
Jah ezeket a képeket én is megmutattam keresztanyámnak mikor nem hitte el hogy Mike nem fehéríttette ki magát...fúú az az arc amit akkor vágott mikor meglátta ezeket
" ohmy.gif ohmy.gif oké elhiszem!"
Gyõzelem! victory.gif victory.gif
2009. október 06. 20:06 #190
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Idézet(dijja @ 2009. October 6. - 19:01)
Jah ezeket a képeket én is megmutattam keresztanyámnak mikor nem hitte el hogy Mike nem fehéríttette ki magát...fúú az az arc amit akkor vágott mikor meglátta ezeket
" ohmy.gif  ohmy.gif  oké elhiszem!"
Gyõzelem! victory.gif  victory.gif

laugh.gif

Szegény Mike, még csak elképzelni sem tudom, milyen sz*r egy érzés lehet ez.
Azt tudom, nemrég mittoménhol (mj fórum, de hogy azon belül hol...) olvastam, hogy rühellte a sok sminket magán... sad.gif sad.gif sad.gif

2009. október 06. 20:15 #191
Szilvia_91
Szilvia_91
♥Michael Jackson Fan♥

Nem lehetett könnyû ezzel együtt élni.
De valjuk be, hogy azért jól állt nek az a smink blush.gif blush.gif blush.gif blush.gif blush.gif wub.gif
2009. október 06. 20:26 #192
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Idézet(Szilvia_91 @ 2009. October 6. - 19:15)
Nem lehetett könnyû ezzel együtt élni.

[youtube=Michael Jackson - Vitiligo (magyar felirattal)]7C2Z5tJCpvs[/youtube]

2009. október 06. 21:13 #193
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Itt még csokibaba wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Bár, ahogy a topikban is írom, takarja az ujjait ...

http://starity.hu/forum/topik/120658-michael-jackson-michael-jackson-bobby-holland-photoshoot-1981/

Itt meg folyik le róla az alapozó, nézzétek a mellkasát, meg a nyakát. sad.gif
(Hogy kifekszik a színpadon laugh.gif wub.gif wub.gif )

2009. október 06. 21:38 #194
dijja
dijja
night elf™
és a bal karján is látszik egy világosabb folt sad.gif
2009. október 06. 21:47 #195
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

A 2. képen meg az arca ... az álla sötétebb pl.

Innen csóó....... izé, SZEREZTEM ezeket a képeket, a korbisz oldaláról, eredeti fotók smileeee.gif
http://pro.corbis.com/Search/SearchResults...ac=null&dr=1981

2009. október 06. 21:55 #196
dijja
dijja
night elf™
Idézet
Innen csóó....... izé, SZEREZTEM ezeket a képeket

rohog.gif rohog.gif innen vetted kölcsön mi? rohog.gif rohog.gif
2009. október 06. 22:11 #197
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Idézet(dijja @ 2009. October 6. - 20:55)
rohog.gif  rohog.gif innen vetted kölcsön mi? rohog.gif  rohog.gif

aha rohog.gif rohog.gif rohog.gif beer.gif

-------------

Nézzétek, a hajvonala, füle sötétebb sad.gif
Arany szívem... wub.gif

2009. október 06. 22:26 #198
Szilvia_91
Szilvia_91
♥Michael Jackson Fan♥

Édes, nincsenek rá szavak (L) ♥♥♥
2009. október 06. 22:28 #199
Éowyn
Éowyn
a Nazgúlok Réme

Az wub.gif

Még jönnek a képek, már töltöm fel, kis türelem.

2009. október 06. 22:28 #200
Andrée34
Andrée34
visszatérő vendég
Hozzászólás: 381
Csatolások: 1
Azonosító: 98820
Sajnos már nagyon csúnya volt az arca, de azért sajnálom, hogy így ért véget az élete. sad.gif
161 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok