és az a legjobb, hogy ahogy láttam õt így mosolyogni, ilyen boldognak...engem is mosolyra fakasztott
Michael Jackson
2009. október 06. 17:09
|
|
dijjanight elf™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 2384 Csatolások: 5685 Azonosító: 58643 offline
|
Jajj Éowyn ez a mosolygós videó nagyon szép volt
és az a legjobb, hogy ahogy láttam õt így mosolyogni, ilyen boldognak...engem is mosolyra fakasztott
bár el is szomorított kicsit, de én mosolyogva néztem végig
2009. október 06. 18:30
|
|
dijjanight elf™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 2384 Csatolások: 5685 Azonosító: 58643 offline
|
Idézet(Éowyn @ 2009. October 6. - 18:08)
Ja, mindaddig mosolygok én is, amíg kizárom az agyamból a tényeket. 
én nem is gondolok rájuk (mármint nem Mike-ra hanem a "tényekre")
2009. október 06. 18:50
|
|
Szilvia_91♥Michael Jackson Fan♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.06.14. Hozzászólás: 2773 Csatolások: 15865 Azonosító: 63660 offline
|
Én mindig arra gondolok, hogy mit hagyott itt. REngeteg kép, rengeteg videó, és a dalai ♥♥♥
2009. október 06. 19:57
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.22. Hozzászólás: 3295 Csatolások: 6266 Azonosító: 24869 offline
|
Nagyon szuper!
Sexy gangsta
--------------------------------------------------------
Ennek itt a helye.
Aki még nem tudná.
Vitiligo - Michael bõrszínének változása
A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a mûködõ melanociták. Az átlagos kor, amikor elõjön 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, hónalj, köldök és anogenitális rész körüli bõr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bõr. Az érintett bõrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo kezelése hosszadalmas, és gyakori a betegség visszatérése.
Vitiligo – pigmenthiány
A bõr színének elvesztése különféle okokból lehetséges, illetve elõfordulhat az is, hogy valaki teljesen pigmentsejtek nélkül születik - ez a közismert albinizmus. A szokásos pigmentációval született emberek elveszthetik bõrük színanyagát sérülések, illetve gombás fertõzés nyomán.
Él azonban minden emberi populációban nem kevés olyan személy, akik a fentiektõl eltérõ, jelenleg ismeretlen okból veszíti el bõrének pigmentációját. Ezt a pigmentvesztést nevezik elterjedt orvosi (és nemzetközileg használt) szóval vitiligónak. Magyarul (szerzett) pigmenthiánynak, vagy bõrfestékhiánynak nevezhetjük, német nyelvterületen „fehérfolt-betegség” (Weißfleckenkrankheit) néven is ismert.
A vitiligo során a bõr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tûnõ bõr marad. E fehér foltok bármilyen életkorban jelentkezhetnek, sõt elõfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. A foltok ritkán maradnak állandó méretûek. Általában lassú növekedést mutatnak, ami néha évekre vagy véglegesen megáll, néha rohamossá válik, ritka esetben a teljes testfelületen szétterjed és teljes pigmentvesztést okoz.
A foltok a test bármely pontján megjelenhetnek, de leggyakrabban kezeken, végbél- és nemi szerv környéken, arcon keletkeznek elõször, s mintegy onnan terjednek szét. A legtöbb esetben a foltok elhelyezkedése a test két oldalán nagyjából szimmetrikus. Nem ritka eset, hogy a pigmenthiányos foltban a szõrzet is elveszti színét.
A vitiligo kevéssel nagyobb arányban van jelen sötétebb bõr-alapszínû populációkban, de ez lehetséges, hogy csak amiatt tûnik így, mert náluk ez feltûnõbb. Ha valóban ez a helyzet, akkor azt mondhatjuk, hogy az emberek mintegy 2 százaléka érintett vitiligós pigmenthiányban. Fehér bõrûek között azonban jelenleg kb. egy-másfél százalék az ismert esetek száma.
Nem ismert egyetlen eset sem, amikor a vitiligo átterjedt volna egyik emberrõl a másikra (pl. házastársak között), ebbõl okkal következtethetünk arra, hogy a vitiligo nem fertõzés eredménye. Számos eset ismert viszont, amikor családon belül, vérrokonok körében többen is érintettek, ez pedig nyilvánvalóan arra utal, hogy a pigmenthiány, illetve az arra való hajlam bizonyos fokig örökölhetõ.
A vitiligóban szenvedõ emberek nagy része jó általános egészségi állapotnak örvend, ám maga a betegség - ártalmatlansága ellenére - másodlagos veszélyeket rejt (gyors leégés a napon, amely akár még bõrrák kialakulásához is vezethet), a hétköznapokban pedig nem csekély lelki terhet jelent a foltok elviselése. A foltok gyakran rendkívül elcsúfítják az érintetteket, s ez esetenként rendkívül megnehezíti személyes kapcsolatok kialakítását, az álláskeresést, stb.
A vitiligós foltokban a bõr színanyaga, a melanin nem csupán önmagában, hanem az ezt termelõ bõrsejtekkel, az ún. melanocitákkal együtt tûnik el (ahogyan cukorbetegség során az inzulintermelõ sejtek halnak el). A vitiligo tehát semmi esetre sem tekinthetõ egyszerû kozmetikai problémának, ez egy valódi megbetegedés (annak ellenére, hogy bõrgyógyászok jelentõs hányada szépséghibának tekinti s nem érzi semmiféle kezelés szükségességét).
Igen ritka esetben a vitiligo spontán gyógyul, anélkül, hogy a beteg bármit tett, vagy életvezetésén bármit változtatott volna ennek érdekében.
A vitiligo oka
A vitiligo oka nem ismert, és súlyosabb betegségekhez hasonló volumenû kutatása sehol a világon nem is folyik. Nem ismert olyan rendellenesség, amely mindig együtt járna a vitiligoval, így nem is lehet következtetéseket levonni vérvétel, vagy egyéb olyan vizsgálati eljárások alapján, amelyeket bõrgyógyászok vitiligós beteggel találkozva általában „jobb híján” javasolni szoktak.
Ha a betegség oka nem is ismert, létezik néhány feltételezés erre vonatkozóan:
* A legszélesebb körben elfogadott hipotézis szerint a vitiligo autoimmun-betegség, vagyis a test védekezõrendszere maga pusztítja el a melanocitákat, valamilyen okból idegennek ítélve õket.
* Megfigyelték, hogy a vitiligo gyakran jelenik meg komoly lelki trauma után, vagy hosszabban tartó súlyos lelki terhelés során. Ehhez kapcsolódik az az elképzelés, hogy abnormálisan mûködõ idegsejtek olyan mérgezõ anyagokat termelnek, amelyek károsítják a melanocitákat, s így azok mintegy „mérgezésben” pusztulnak el.
* Következõ feltevés szerint a melanint elõállító sejtekben a pigment-elõállítás melléktermékeként keletkezik a sejteket belülrõl tönkre tevõ méreg.
A pigmenthiány kezelésére számtalan anyaggal, számtalan módon, számos eljárás ismert, de ezek hatásfoka, illetve tartóssága általában rendkívül alacsony. Egy-egy folt eltûnik, de másutt jön helyette egy (gyakran több) másik.
A vitiligo kezelése
* A vitiligo pontos oka egyelõre ismeretlen. Csak feltételezések vannak ezzel kapcsolatban.
* A vitiligo jelenleg nem gyógyítható.
* Kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt.
* Egyes esetekben semmilyen kezelési módszer nem javít a beteg állapotán.
Bõrgyógyászok által alkalmazott kezelési módszerek
Vitiligonál a különbözõ bõrgyógyászok különbözõ kezelési módszereket alkalmaznak vagy részesítenek elõnyben. Bizonyos kezelési módszereket egyes bõrgyógyászok nem alkalmaznak, illetve elutasítanak.
Megoszlik az orvosok véleménye a Protopic, a PUVA kezelés és a Melagenina megítélését illetõen.
Vannak egymással kombinálható kezelések is.
Lényeges, hogy a betegek pontosan tisztában legyenek a legfontosabb tényekkel, mivel így elkerülhetõ vagy legalábbis csökkenthetõ az esetleges csalódottság érzése.
A kezelés hatékonysága 0-tól 100%-ig terjedhet.
Elõre nem lehet tudni, hogy az adott betegnél használni fog-e a kezelés, és ha használ, akkor milyen mértékben.
Testrészenként más és más lehet a hatékonysága akár ugyanannak a kezelési módszernek (arc, kéz, egyéb testrészek).
A vitiligós foltok bármikor visszatérhetnek a kezelés helyén.
Mivel csak tüneti kezelés létezik, a pigmenthiány a bõrfelületen máshol is megjelenhet.
Bizonyos kezelések káros mellékhatásokkal is járhatnak. Bizonyos kezelések nem alkalmazhatóak egyes betegségeknél, állapotoknál, gyermekeknél, terheseknél, azoknál, akik a közeljövõben gyermeket szeretnének vállalni.
A kezelések többnyire költségesek, és hosszú ideig tartanak.
Híres vitiligós emberek
* Lee Thomas - riporter, újságíró Könyvet írt a vitiligoról: Turning White: A Memoir of Change
* Krizz Kaliko - énekes/rapper
* Michael Jackson amerikai popsztár
* Sisqó - énekes
* Steve Martin - színész
* Dudley Moore – színész
* Eddie Panlilio - lelkész
* Fez Whatley - tv sztár
* Graham Norton
* Hedvig Lindahl - focista, svéd
* Holly Marie Combs - színésznõ
* J. D. Runnels
* Joe Rogan - komikus, színész
* John Henson - komikus
* Kara Louise
* Rasheed Wallace - kosárlabdázó
* Richard Hammond
* Rigo Tovar - énekes, mexikói
* Tempestt Bledsoe - színésznõ
* Thomas Lennon - színész, rendezõ
* Yvette Fielding - színésznõ
* Liam J. Holland - rendezõ, brit
* Amitabh Bachchan színész, indiai
* Bryan Danielson - pankrátor
* Doc Hammer - mûvész
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vitiligo
2009. október 06. 20:01
|
|
dijjanight elf™ |
|
Jah ezeket a képeket én is megmutattam keresztanyámnak mikor nem hitte el hogy Mike nem fehéríttette ki magát...fúú az az arc amit akkor vágott mikor meglátta ezeket
"
oké elhiszem!"
Gyõzelem!
"
Gyõzelem!
2009. október 06. 20:06
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.22. Hozzászólás: 3295 Csatolások: 6266 Azonosító: 24869 offline
|
Idézet(dijja @ 2009. October 6. - 19:01)
Jah ezeket a képeket én is megmutattam keresztanyámnak mikor nem hitte el hogy Mike nem fehéríttette ki magát...fúú az az arc amit akkor vágott mikor meglátta ezeket
"
oké elhiszem!"
Gyõzelem!

"
Gyõzelem!
Szegény Mike, még csak elképzelni sem tudom, milyen sz*r egy érzés lehet ez.
Azt tudom, nemrég mittoménhol (mj fórum, de hogy azon belül hol...) olvastam, hogy rühellte a sok sminket magán...
2009. október 06. 20:15
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.06.14. Hozzászólás: 2773 Csatolások: 15865 Azonosító: 63660 offline
|
Nem lehetett könnyû ezzel együtt élni.
De valjuk be, hogy azért jól állt nek az a smink
De valjuk be, hogy azért jól állt nek az a smink
2009. október 06. 20:26
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
|
Idézet(Szilvia_91 @ 2009. October 6. - 19:15)
Nem lehetett könnyû ezzel együtt élni.
[youtube=Michael Jackson - Vitiligo (magyar felirattal)]7C2Z5tJCpvs[/youtube]
2009. október 06. 21:13
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
|
Itt még csokibaba
Bár, ahogy a topikban is írom, takarja az ujjait ...
http://starity.hu/forum/topik/120658-michael-jackson-michael-jackson-bobby-holland-photoshoot-1981/
Itt meg folyik le róla az alapozó, nézzétek a mellkasát, meg a nyakát.
(Hogy kifekszik a színpadon
2009. október 06. 21:47
|
|
Éowyna Nazgúlok Réme |
|
A 2. képen meg az arca ... az álla sötétebb pl.
Innen csóó....... izé, SZEREZTEM ezeket a képeket, a korbisz oldaláról, eredeti fotók
http://pro.corbis.com/Search/SearchResults...ac=null&dr=1981
Innen csóó....... izé, SZEREZTEM ezeket a képeket, a korbisz oldaláról, eredeti fotók
http://pro.corbis.com/Search/SearchResults...ac=null&dr=1981
2009. október 06. 22:26
|
|
|
Édes, nincsenek rá szavak (L) ♥♥♥
Kapcsolódó sztárok
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Meghalt Chuck Norris - 86 éves volt
Meghalt Chuck Norris - 86 éves volt
Sokak kedvence volt, a mémeket is uralta.
Miley Cyrus akarta Hannah Montana visszatérését
Miley Cyrus akarta Hannah Montana visszatérését
Ő szorgalmazta a dolgot.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.

0 felhasználónak tetszik: