Borzasztó unalmas volt ez a rész..ohh istenem!
Annyi dologgal lehetne foglalkozni, ott van Silas and The Cure (ami ebben az epizódban meg se jelent, pedig megszerezte magának és simán folytathatná ördögi tervét, d nem..ő vár, hogy egy újabb idegesítően borzalmas eseményszál bontakozhasson ki.pfúj
), Salvatore fivérek és Elena, Az Originals, Bonnie depressziója és hatalma-(mert, hogy legyük őszinték, ez a ány nemhogy saját magát, de úgy mindenkit a környezetében lassan kinyír), szerencsétlen Tyler..(amik lehet szintén elcsépelte, de még mindig jobb sztorik)
Meg mi ez már, hogy Klausnak lesz gyereke?! Jaaa és a kedvencem, amikor Carolinenak hagyott egy édes romantikus üzenetet. Félre ne értsetek, Joseph tündéri pasi, az akcentusáért megveszek, és a mosolyáért odáig meg vissza vagyok, de..mi ez?! Hol van az a Klaus, aki magasról tett mások véleményére, emberek, vámpírok..tucatjait ölte meg lelkiismeret furdalás nélkül, kinyírt egy fontos szereplőt, de csak felhajtotta az ingujját és ment tovább.
Ő hol van, mi lett vele?! Ez az új boszis szál kicsit hirtelen jött szerintem, mellesleg ez a Sophie tiszta
Isabelle Fuhrman 
Igazából semmivel nem volt rosszabb, mint a bálozós rész, csak várnánk, hogy végre a régebbi jelenetekkel történjen már valami, és ne újakba kezdjenek, mert a végén még belegabalyodnak a sok eseményszálba. Ami aztán kellemetlen és ellentmondásos lesz.
Az elkaszálásról pedig annyit, hogy: kétlem! :/
Szerintem ezt is úgy el fogják húzni, mint a Supernaturalt, pedig követhették volna pl. a Merlin példáját, akik a remekül működő, 'a csúcson kell abbahagyni' elvet alkalmazták.
Nem hiszem, hogy befejezik a sorozatot, mert még mindig ez az egyik legnépszerűbb széria, az unalmas vontatott cselekmény ellenére is. Az emberek, többek között én is, reménykednek, és ragaszkodnak a kedvenceikhez. Én is így vagyok vele, és baromira a szívemhez nőtt ez a sorozat, a sok csalódás ellenére is, mert ez volt az első sorozat, amit az elejétől kezdtem el nézni, a megjelenéstől párhuzamosan, ráadásul a középiskolai éveim kezdetén indult, így gyakorlatilag eléggé meghatározta 4 évemet. Nem vagyok egy magának való ember bár az tény, hogy kicsit otthon ülős,

de nem érdekel, nekem mindig megvoltak a szent péntekeim, amikor megnéztem az új VD részemet. Ennek ellenére lehet tényleg jobb ötlet lenne befejezés, n rontsuk már tovább a színvonalat! Vagy folytassák, de kössék fel rendesen a nadrágot!