El laberinto del fauno / A Faun fabirintusa (2006)
2009. május 09. 22:52
Cast: Ivana Baquero, Sergi López, Maribel Verdú, Doug Jones, Ariadna Gil
1 felhasználónak tetszik:
Marina Salvatore
2010. június 04. 09:51
|
|
rheuska-- anti-paparazzi --- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.18. Hozzászólás: 1748 Csatolások: 7732 Azonosító: 24717 offline
|
nekem is, az egyik legnagyszerűbb film szerintem, legalábbis azok közül, amiket én láttam
bár szinkronosan nem szeretem, spanyolul viszont még varázslatosabbnak hat
2010. június 04. 13:39
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.02.18. Hozzászólás: 1748 Csatolások: 7732 Azonosító: 24717 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.04. 09:52)
Ez spanyol film?
az bizony ._____. Guillermo DelTorro eredetije, saját írás, saját rendezés, és nagyszerű színészek *___*
Arról szól, hogy a spanyol polgárháború idején egy kislány és az anyukája vidékre utaznak, mert az édesanyja feleségül ment Vidal kapitányhoz, aki az ellenállást próbálja megtörni a hegyekben. De a kislány, aki nagyon mélyen hisz a tündérmesékben, találkozik egy faunnal, aki küldetést bíz rá, amit teljesítenie kell.
Ami szerintem a legcsodálatosabb benne, az a zenéje, és az, hogy a komor, polgárháborús valóság, és a kislány által látott világ sosem találkozik, mindig érezhető közöttük a határ. Egyszerűen... gyönyörű film.
2010. június 04. 13:41
Idézet (rheuska @ 2010.06.04. 13:39)
az bizony ._____. Guillermo DelTorro eredetije, saját írás, saját rendezés, és nagyszerű színészek *___*
Arról szól, hogy a spanyol polgárháború idején egy kislány és az anyukája vidékre utaznak, mert az édesanyja feleségül ment Vidal kapitányhoz, aki az ellenállást próbálja megtörni a hegyekben. De a kislány, aki nagyon mélyen hisz a tündérmesékben, találkozik egy faunnal, aki küldetést bíz rá, amit teljesítenie kell.
Ami szerintem a legcsodálatosabb benne, az a zenéje, és az, hogy a komor, polgárháborús valóság, és a kislány által látott világ sosem találkozik, mindig érezhető közöttük a határ. Egyszerűen... gyönyörű film.

A Bika Vilmos (Guillermo del Toro)?
2010. június 04. 13:43
|
|
nozso13 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.12.30. Hozzászólás: 7208 Csatolások: 72041 Azonosító: 47795 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.04. 13:41)
Hát akkor ezt sürgősen be kell szereznem. Remélem spanyol hang is van hozzá! 
Én csak úgy találtam (mondjuk nem kerestem máshogy), de angol nyelvterületen is spanyolul ment a mozikban, úgyhogy nem hiszem, hogy nehéz lesz eredetiben megtalálni.
Remek, imádom del Torot.
Köszönöm
2010. június 04. 13:47
Idézet (rheuska @ 2010.06.04. 13:46)
viszont nem egy gyerekeknek szóló film, vannak benne durva dolgok, de nagyon <3
spanyol nyelvű előzetes:
angol előzetes:
spanyol nyelvű előzetes:
angol előzetes:
Köszi, otthon megnézem.
2010. június 04. 13:52
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.04. 13:47)
Köszi, otthon megnézem. 
hajrá
és ez egy tipikusan olyan film, amit a legjobb egybe végignézni
2010. június 04. 13:58
Idézet (rheuska @ 2010.06.04. 13:52)
hajrá
szval ne tessék pisiszünetet tartani, meg kimenni popcornért 
Én ilyeneket nem is szoktam film közben.
Hát ezért nem véletlen, hogy szinte sosincs időm végignézni egy filmet... egyszer elhatározom, hogy leülök a gép elé és végignézek egy 10 perces videót, rögtön vagy szól a telefon, vagy elhívnak...
2010. június 04. 16:36
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.06.04. 13:58)
Én ilyeneket nem is szoktam film közben.
Hát ezért nem véletlen, hogy szinte sosincs időm végignézni egy filmet... egyszer elhatározom, hogy leülök a gép elé és végignézek egy 10 perces videót, rögtön vagy szól a telefon, vagy elhívnak...

megoldás: telefon kikapcs, lakás bezár, villany leoltva, hogy még véletlenül se hihesse senki, hogy otthon van valaki
2010. december 26. 13:24
Végre sikerült megnéznem a filmet is (karácsonyra megkaptam DVD-n), kettős benyomásom van róla: egyrészt szerintem nagyon jól sikerült ahhoz képest, hogy spanyol (nem az a tipikus vontatott film, amilyet általában csinálni szoktak, hogy egész végig szinte meg sem szólalnak benne); másrészt viszont jobbra és változatosabbra számítottam (az egész egyetlen helyszínen játszódik). De alapjában véve jó volt, egy percig nem unatkoztam alatta.
2010. december 27. 10:08
Megnéztem eredeti nyelven (spanyolul) is, hát basszus, voltak olyan részek, melyeket jobban értettem, mint a magyar szinkronnal (nem meglepő, hogy időnként hülyeségeket fordítanak)...
Pl. annál a résznél, amikor lemegy abba a föld allati oszlopcsarnokba, ahol az az élő hullaszerűség van, előtte a magyar szinkronban azt mondja neki a faun, hogy "akik ott vannak, nem emberek" (vmi ilyesmi), közben csak egy "valaki" volt ott (csodálkoztam is), hát persze, mert eredeti nyelven azt mondja, hogy "ami ott van, az nem emberi (lény)", mindjárt sokkal több értelme van... hát ennyit a magyar szinkronokról. Meg aztán többször elhangzik benne, hogy "ba***+", erre lefordítják úgy, hogy "a szentségit".
Pl. annál a résznél, amikor lemegy abba a föld allati oszlopcsarnokba, ahol az az élő hullaszerűség van, előtte a magyar szinkronban azt mondja neki a faun, hogy "akik ott vannak, nem emberek" (vmi ilyesmi), közben csak egy "valaki" volt ott (csodálkoztam is), hát persze, mert eredeti nyelven azt mondja, hogy "ami ott van, az nem emberi (lény)", mindjárt sokkal több értelme van... hát ennyit a magyar szinkronokról. Meg aztán többször elhangzik benne, hogy "ba***+", erre lefordítják úgy, hogy "a szentségit".
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.