Hú... ti tényleg tehetségesek vagytok, úgyhogy kicsit félve írok ide... Életem első regényébe általánosba kezdtem bele, a főszereplője egy 16 éves modell volt aki megold valami gyilkosságot. Már nem emlékszem a pontos sztorira és félnék is elolvasni de anno lekötött, és már a huszadik oldalnál rá lehetett jönni, hogy ki tette
Azóta több próbálkozásom is volt, melyeket a mai napig szégyellem. Bár midig tele voltam regényötletekkel (most is van a fejemben vagy 3 - egy thriller, egy fantasy és egy vicces), egy időben áttértem a fanficekre - főleg Harry Potter és Once Upon a Time dominált, de írtam Twilight paródiát is. Mindegyik befejezetlenül maradt idő/kedvhiány miatt. Ezt a
Doktor Szöszi fanficemet tegnap találtam meg (igen, nem vagyok normális), ez is egy regénynek indult és egy fejezetet élt meg; aki gondolja, olvassa el (néhány éve írtam, bocsássatok meg a helyesírás az egyéb pontatlanságok miatt, higgyétek el, ez volt a legnormálisabb a régebben írt sztorijaim közül):
Első fejezet
A rengeteg fotós és riporter gyűrűjében ott állt ő. Aranyszőke haját hátradobva, rózsaszín rúzsos életvidám mosolyával folytatta a legújabb ügye kimenetelét Elle Woods ügyvédnő, alias Doktor Szöszi.
- … Az árulta el Miss Caine-t, hogy ápolatlanok voltak a körmei, nyilvánvaló munkagyűlöletből. Amikor először megpillantottam, ezt tűnt fel először, hisz a három legfontosabb bőrápolási törvényből kettő megvolt.
Az egyik férfi riporter megkérdezte:
- Mit ért ez alatt?
- Ezt minden Cosmo girl tudja – sóhajtott Elle. – Az első a bőrápolás, például arcpakolással, a második a hajápolás, mondjuk egy jó kis samponnal, a harmadik pedig a körmök ápolása.
- És hogy hogy ezt tűnt fel önnek elsőként?
Doktor Szöszi türelmes mosollyal válaszolt:
- Láthatólag nem tudják. Courteney Caine-ről van szó, Beverly Hills legjobb manikűröséről. Így ezt rögtön észrevettem. Miután ezt jeleztem a rendőrkollégáknak, ügyfelemet, Michael Davidsont azonnal felmentették, mert Miss Caine körme alatt megtalálták az áldozat DNS-mintáit. Nagyon csúnya ügy volt. Persze ez engem nem érint. Kiváló manikűrösöm van, Paulette Bonifante, csak ajánlani tudom őt mindenkinek. De most, ha nem haragszanak, akkor mennem kell, mert ma Brooke Taylor ma popsi-tapsi tornát tart
két órán keresztül, arról pedig nem maradhatok le ugyebár, az alakom karbantartása miatt. Na, a viszontlátásra – mondta Elle, és mosolyogva távozott a zsúfolt teremből.
Amikor kilépett az ajtón, az újságírók és a fotósok tátott szájjal bámultak utána. Amikor pedig Elle kitette rózsaszín nyitott orrú szandiját a kovácsoltvas kapun, beleült saját, kék, nyitott fedelű Mercedesébe, aminek a rendszáma 57 BLOND. Elle elővette az iPhone 5-ét, és felhívta élete szerelmét, Emmettet, hogy helyzetjelentést adjon.
Eközben Emmett Richmond, a Harvard Egyetem professzora éppen órát tartott. Az ő órái voltak a leglazábbak, de a tanulók így is tiszteletben tartották, annak ellenére is, hogy Emmett eléggé nevetséges látványt nyújtott, miközben a telefonját kereste, ugyanis a férfi egyetlen szerelme, Elle, folyton átállította a mobilján a csengőhangot. Amikor mégis megtalálta, beleszólt.
- Drágám, erről igazán leszokhatnál! A hülye csengőhangjaid...
Elle ezt meg se hallotta, mint mindig.
- Szívem, most végeztem a bíróságon, hazaszaladok a sportcuccomért, aztán Brooke-nál leszek popsi-tapsi tornán úgy hatig... Nálad minden rendben?
- Igen, szívem. Én négyig tanítok, aztán hazamegyek. Este elmehetnénk abba az olasz étterembe, ami nem rég nyílt meg a sarkon. Mit gondolsz?
Elle belenevetett a telefonba:
- Hogy rögtön vissza is hízzam, amit Brooke-nál leadtam? Inkább később megbeszéljük, oké?
- Jó. Na, mennem kell, szia, puszi.
- Szia - mosolygott bele a telefonba Elle, majd letette azt.
Elle, amint hazaért bostoni lakásába, felkapta a fehér jógatáskáját, és kikapta belőle a babarózsaszín pólót és a fehér Nike cicanadrágot, majd gyorsan átöltözött. A szerelését végül egy Nike sportcipővel egészítette ki. Mielőtt újra kocsiba ült volna, megnézte magát a tükörben, és kijelentette, hogy tisztára olyan, mint egy olimpikon. Ám szavára csak egyetlen kutyája, Gyilkos figyelt, aki éppen online vásárolt. Elle odalépett a csivavához.
- Gyilkosom, van kedved velem jönni popsi-tapsi tornára, vagy inkább még netezel egy kicsit?
Gyilkos egyfajta válaszként hozzádörgölődött szőke gazdijához.
- Jaj, Gyilkos, olyan aranyos vagy! - sikkantott fel Elle. - Ha holnap is ilyen jól viselkedsz, és nem pisiled le Emmett kabátját, akkor veszünk neked egy új Prada szandit. Várj most egy kicsit, szívem, még kikapcsolom a gépet.
Elle néhány kattintással véget vetett a számítógép működésének, majd rárakta Gyilkosra a kedvenc rózsaszínű pórázát.
Kisétáltak az ajtón, ezt követően Elle berakta csivaváját a kocsiba, az anyósülésre, becsatolta az övét (fő a biztonság). Ekkor Elle-nek beugrott, hogy az ajtót nem zárta be (fő a biztonság). Miután végzett a művelettel, beugrott a kocsijába, és beindította a motort. Ezt követően 200-as sebességgel száguldottak Boston utcáin. Ezt illetően maradjunk annyiban, hogy Elle vezetési stílusa nem éppen... a legbiztonságosabb. Eddig vagy százszor volt balesete, ám ezeket megúszta egy-egy műköröm-letöréssel, de hát tudjuk, hogy ez is a világot jelenti Doktor Szöszinek. Ezen balesetek oka nem szükségszerűen a sebesség volt: nagyon sokszor előfordult, hogy Woods kisasszony vezetés közben lelkesen magyarázott valamit, mondjuk Gyilkosnak, vagy Paulette-nek, a manikűrösének, és véletlenül nekiszaladt valaminek. De persze előszeretettel csüngött vadi új telefonján is vezetés közben. És olyankor annyira lefoglalták azok az események, amik Emmettel, Paulette-el, vagy például Margottal (Elle régi Delta Nus barátnőjével), hogy nem tudott az útra koncentrálni.
A sportcsarnokig, ahol Brooke Taylor tartotta a popsi-tapsi tornákat, az utat sikeresen vették, bár Elle, az egyik Prada-bolt előtt elhaladva megjegyezte Gyilkosnak, hogy tekintse meg az üzletet, ahova holnap fognak jönni, persze csak akkor, ha az eb jó lesz.
Amikor beszaladtak a csarnokba, kiderült, hogy még nem kezdték el a popsi-tapsi tornát, bár már néhányan gyülekeztek.
- Helló, Elle! - kiáltott rá kedvenc szőkénkre egyik legjobb barátnője, Brooke Taylor.
- Szia, Brooke! Mi lesz ma?
- Hát lesz egy kis atlétika, aztán majd meglátjuk... Mizujs? Nem voltált popsi-tapsi tornán vagy egy hónapja!
- Igen, egy ügyfelem belekeveredett egy gyilkossági ügybe, és őt védtem. De ugye, azért nem haargszol nagyon, mert nem jöttem?
- Ugyan, Elle, ne bolondozz! Még szép, hogy nem haragudtam. Azok után, amit értem tettél... - Elle itt lesütötte a szemét, és elpirult, merthogy egykor Brooke karrierje bukással fenyegetett, és Doktor Szöszi segített a aerobic-oktatónak. Azóta is jó barátok.
- Képzeld, tudod, ki hívott? Vivian Kensington. Azt mondta, hogy el akar jönni a mai edzésre.
- Komolyan? Nem hallottam felőle vagy nyolc éve...
- Én meg még több ideje. Úgyhogy tökre meglepődtem, de örülök neki. Kíváncsi vagyok, hogy néz ki most a kis Viv.
- Igen... Jaj, Brooke, hallottad, hogy Tom Cruise és Katie Holmes válik?
- Elle, erről ki nem hallott? Mellesleg szerintem Cruise volt a hibás... - kezdte Brooke, és jól elvitatkoztak az ügyön. Brooke indokait, hogy Tom Cruise volt a hibás a válásban, csak az zavarta meg, hogy több popsi-tapsi tornás is érkezett, akik aerobicozni akartak.
- Jó, akkor kezdjük - mondta kelletlenül Brooke. - Hölgyeim, fáradjanak beljebb, és oszoljanak szét. Mindenki egy karnyújtásnyi távolságra legyen a másiktól...
Ekkor egy zilált, barnásfekete hajú hölgy toppant be a terembe. Vivian Kensington volt az. Elle, mit sem törődve szőke barátnője parancsaival, odafutott Vivianhez.
- Szia, Viv! - kiáltotta, és megölelte a lányt.
- Helló, Elle - mosolygott a másik.
- Úgy eltűntél, miután végeztünk a Harvardon!
- Igen, bocsi, Elle, keresni akartalak... csak... csak történt valami...
- Még is mi?
- Majd torna után elmondom. Most Brooke idegesnek tűnik - mondta Vivian, és a lányok hozzáfogtak a bemelegítéshez.
Két és fél órával később Elle és Vivian Kensington már egy kávézó teraszán beszélgettek.
- Mit akartál nekem elmondani, Viv? - érdeklődött Ele, egy bögre cappucinót szürcsölgetve.
- Hát... hogy én... én és Warner... miután végeztünk, mégis....
- Mégis mi?
- Összeházasodtunk... - Vivian mindenféle reakciót várt Elle-től, csak azt nem, hogy elmosolyodik.
- Tudtam - közölte a szőke.
- Öö... mégis honnan?
- Jaj, Vivian! Előttem nincsenek titkok. Mindent tudok.
- Igazán? Azt is, hogy miért akartam veled találkozni? Mert akkor megspórolnál nekem egy hosszú monológot.
- Velem akartál találkozni?
- Igen. Azt hittem, ez egyértelmű - mondta Vivian, és belekortyolt az esszpresszójába. - Azért akartam veled találkozni, mert... Mert az az igazság, hogy belekeveredtem egy... egy gyilkossági ügybe.
- Egy mibe? - kérdezte kiáltva Elle.
- Jól hallottad, Elle. Egy gyilkossági ügybe. Nem is akárki gyilkossági ügyébe - Viv még egyet kortyolt a kávéjából, mielőtt hozzálátott elmesélni a történetét. - A volt harvardi professzorunk, Callahan ügyébe. Ugyanis megölték.
- Igazán? - sikkantott fel Elle. - Erről nem is hallottam.
- Pedig tele van vele a sajtó. Na, mindegy. Ugyebár, téged még végzős korunk előtt szerződtetett egy nagyon jó bostoni ügyvédi iroda. Engem viszont nem. Én ottmaradtam Callahan vállalatánál. Egészen egy évvel ezelőttig, ugyanis nem kaptam jobb ajánlatot. Ám végül felmondtam. Ugyanis Callahan a felesége halála után megpróbált megerőszakolni engem. Ezt te érezheted a legjobban át, hisz veled megpróbált kikezdeni, a ha jól emlékszem. Így végül otthagytam az állásom, talán Emmett mondta is.
Elle bólintott.
- És most engem gyanúsítanak azzal, hogy megöltem Callahant, emiatt. Pedig, esküszöm, Elle nem én voltam! - Vivian hangja itt átváltott sírósba. - Ugye hiszel nekem, Elle, ugye, hiszel?
Elle ismét bólintott, majd átvette a szót.
- Komolyan, nagyon sajnállak, Vivian, de nem tudom, hogy jövök a képbe én.
- Hát úgy, hogy ügyvédre van szükségem.
- De, hát Viv, te is ügyvéd vagy!
- Igen, de nem olyan jó, mint te! És nekem most a legjobbra van szükségem. Rád, Elle Woods. A sajtó folyton olyanokat hoz le, hogy "Doktor Szöszi ezt az ügyet is megoldotta!", meg hasonlók. Kérlek, Elle, segíts nekem! Nagyon-nagyon kérlek! A régi barátságunk emlékére.
Elle, őszintén szólva nem akart belemászni egy ilyen ügybe. De elnézve Vivian könnyes szemét, megenyhült.
- Na, jó... Legyen.