Idézet (Boscorelli @ 2012.03.25. 13:52)
Ez a nagyon jó kérdés. Senki se tudja, sose készülnek el időben az autóval, mindig anyagi gondokkal küzködnek, és rendre olyan pilótáik vannak, akik bár, lekörözöttek, mégis versenyezni akarnak az élpilótákkal.
Én azt vártam, hogy a nyilatkozatok közben jön egy "Megszakítjuk műsorunkat, exkluzív értesüléseink szerint Vettel a Paddock-ban leverte Karthikeyan-t!"
Valóban egy vicc, egy nagyon rossz vicc, amit az indiai a pályán művel. Komolyan mondom, csak neki be kellene építeni az autóba a terep rallyban használt Sentinel rendszert. Talán annak a jelzéseit észre venné, ha már a villogó kék digitális zászlót, illetve a lengetett kéket nem veszi figyelembe.
Sajnos ez kicsit a sport szégyenfoltja is, hogy, van pénzed, építesz egy Forma 1 B-s kocsit, hozol néhány fizetős pilótát, és máris Ők ott vannak a "királykategóriában". Ironikus, hogy Narain Karthikeyan befér az F1-es mezőnybe, 2012-ben, olyanok, mint Trulli, Fisichella, Sutil, Alguersuari, Buemi vagy Barrichello nem kapnak ülést.
Nekem alapvetően az a gondom ezzel az egésszel, amit az FIA erőltet nagyon, hogy a költségeket faragjuk még tovább. Véleményem szerint, aki be akar szállni ebbe a sorozatba, az baromi sok pénzt hozzon magával. Mert szép gondolat, hogy adjunk esélyt a kisebb csapatoknak is. De ha egy csapatnál, már az indulás évében azt mondják, hogy nincs pénz, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis mire gondoltak, mikor úgy döntöttek, csapatot indítanak az F1-ben?
Én is gratulálok neki, igazán mesteri volt. Nagyon szurkoltam neki, és örültem volna, ha lenyomja Alonso-t, simán benne lett volna. De azt is hozzá kell tennem, Alonso nagyon rutinosan csinálta az egészet, nem kapkodott, és megvárta, míg az ellenfele ront, ami be is jött. A rutin Őt igazolta, Perez, könnyen ott maradhatott volna, ha érinti a kavicságyat, mert elég nagy tempóval sodródott ki. Aztán persze visszajött Alonsora, de 5 körre 5 mp, elégnek kell lenni egy 2x világbajnoknak, bőven be lehetett osztani, felesleges kockázatokba nem is kellett belemennie.
Bár nagyon nem vagyok Alonso rajongó, elismerem, ez okos versenyzés volt részéről.
Alonso-nak ismét volt egy hatalmas mázlija. Ausztáliában Maldonado próbálta lelökdösni a pályáról, aztán sikerült lezúzni a Williams-et. Most Perez volt a lelkes játszópajtás, és neki sem sok hiányzott a nullázáshoz. Nem elég egy jó versenyző, és egy jó autó (itt most nem a Ferrari-ról beszélek, mert jelenleg a Ferrari nem bajnok esélyes autó, hanem úgy általában), hanem kell hatalmas szerencse is.
Nem akarom bántani Massa-t, de tényleg, de nagyon meglepne, ha ezt a szezont végig teljesíthetné, a Ferrarival. Ez a különbség, már korszakos, még csak hasonlóra sem emlékszem, élcsapatnál, pedig, 1995-óta nézem a versenyeket.
Massa - sajnos - soha nem lesz már a régi. Azt nem tudom, hogy a Ferrari tényleg lecseréli-e idény közben, de tovább csökkent az esélye arra, hogy jövőre is itt maradjon. Az egyetlen dolog, ami megmentené, ha a továbbiakban minden versenyen az első öt között kvalifikálná magát, és a versenyeken dobogóért, vagy győzelemért csatázna.
Kimi pedig továbbra is a régi, utolsó körök: leggyorsabb kör.
Örülök neki, hogy visszatért, neki tényleg itt a helye, és ma, szerintem kiválóan versenyzett.
Kimi, ha végre össze tud rakni egy gondmentes időmérőt, és az elején végez, mint ahogy Grosjean megmutatta, nem lehetetlen, akkor ő is felírandó a dobogóesélyesek közé.

2 felhasználónak tetszik: