Idézet (Miah008 @ 2011.06.13. 11:49)
Miért érzem úgy, hogy Button azért úszta meg a büntetést, hogy a Red Bull ne húzzon ez a pontversenyben és a világbajnokság kiélezettebb legyen?
Nem hinném. Szerintem azért, mert, ha Buttonnak időbüntetést adtak volna, egy koccanásért, amiben azért Alonso is benne volt, akkor hülyét csináltak volna az F1-ből. Button pályán előzött 3-at 2 kör alatt, majd akkor azt mondták volna, hogy mégse +25 mp büntetés, és akkor az első helyről visszaesik Petrov mögé, az 5.helyre. Nonszensz lett volna
Persze, Alonso fanok gondolom nem örülnek a döntésnek, de, Fernandonak is voltak már kétes helyzetei (ha nem is idén) amiket megúszott.
Egyébként a hivatalos indoklásban ezt írták:
"az 5-ös rajtszámú autó (Alonsóé) a bokszkiállása utáni első körében járt. Úgy tűnt, a 4-es rajtszámú autó (Buttoné) már a kanyar bejárata előtt egyértelműen elfoglalta a belső ívet, és ki kellett mennie a rázókőre is, hogy kívülről megpróbálja elkerülni a találkozást az 5-ös rajtszámú autóval."
Körülbelül ugyanez az én véleményem is. Ha már büntetést akartak volna kiszabni, akkor a Hamiltonnal való ütközés miatt inkább kaphatott volna Button, én úgy vélem. Ott nagyobb rész volt az Ő hibája, mint Alonsonál, de azt meg nem hiszem, hogy Hamilton örült volna annak, elvégre, nyert a csapat, ezek még fontos pontok lehetnek, ha ilyen jó tempója lesz a McLaren-nek a továbbiakban is, még nem biztos, hogy lefutott ez. Hát majd meglátjuk.