Starity

Formula 1

62 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. május 31. 16:13 #841
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)

Semmi gond Joe. Nem vagyunk egyformák, valaki a McLaren-t szereti, és valaki a Ferrari-t. Általában a két csapat szurkolói nem szokták szeretni a másik csapatot, nem is értem miért biggrin.gif
Azt azért nem mondom, hogy Barca-Real érzése van a dolognak, de két nagy riválisról  van szó, és, bevallom én pedig a Ferrari-t nem szeretem. Amikor Kimi ott volt, neki szurkoltam, mert őt kedveltem, teljesen mindegy milyen overálban versenyezett, de egyébként, magát, az olasz csapatot, nem szívlelem.

Ne ezen biztos nem veszünk össze. beer.gif

Nyilván nem fogjuk soha megtudni a pontos okot. Viszont nekem két dolog is feltűnt ebbven a videóban. Egyrészt ugye nem egy tipikus előzési pont, így nem is nagyon vannak felkészülve rá, de itt Lewis egyszerűen beszúrt, úgy, hogy fél autóval hátrébb volt a teljes kanyaríven. A másik, ami miatt itt véleméynem szerint büntettek, az annak a lehetősége, hogy ha az a két forgó kerék összeakad, akkor Lewis megmássza Massa bukósisakját, és ez azért kicsit sem lett volna vicces. A szög meg volt hozzá. (14 és 19 másodperc között)

Nem mondom, hogy Hamilton nem hibás, de itt, ahogy én látom, arra számított, hogy Massa kívülről kezdi meg  a Lowes kanyart, és hírtelen bekanyarodott elé, nagyon hová nem is tudott volna menni. Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy Massa nem látta, hogy ott jön, vagy nem számított rá, pont ezért gondolom ezt egy ártatlan átlagos versenybalesetnek. Utána meg látszik, hogy Massa meg sem kísérli az alagútban a jó ívre terelni a kocsit, szinte feladja az ívet, ez nem tudom miért lehetett… 

Egyébként ezen a videón, bár nem a legjobb minőség, de az is látszik, hogy a Ferrari eleje is sérül, mikor rápaszírozódik a Red Bull hátuljára. És egy ilyen pályán úgy tűnik ez is sok.
Az pedig, hogy miért adta fel az ívet, szerintem ott már tényleg sérült volt az autó, és megpróbálta elengedni, csak az a baj, hogy ezek a Pirelli gumik jobban morzsálódnak, és egy olyan felülről zárt részen, mint az alagút, ahol nem puhul fel a hőtől, úgy viselkedik, mint az apró szemű kavics. Ha erre ráhajtasz, onnantól utazol, és tízből kilencszer korlát a vége.

Ezt én elfogadom joe. Csak mi van akkor, hogyha, te előzni akarsz, szabadon is hagyják neked az utat, majd időben fékezel a kanyar előtt, előbb, mint az ellenfeled, hogy ne menj neki, de még mellette vagy kb. fél autóval, de az ellenfeled tudomást sem vesz rólad, és rád húzza az autót. Egyértelműen te vagy csak a hibás? Nem hinném wink.gif

Ilyenkor van az, hogy valaki számára rossz döntést hoznak a felügyelők. Azt mondjuk hozzátenném, hogy Lewis cak tavaly is csinált annyi meredek dolgot, amennyiért többször is megbüntethették volna, de elmaradt a regula. Most nem jött ki neki ez, és egész versenyen szívott is, mint a torkos borz. De ilyen sajnos mindenkinél van/volt.

Gondolom itt is azt látták a felügyelők, hogy ez közel nem volt tiszta előzés. mondjuk büntetés ide vagy oda, ezzel nem veszített semmit Lewis. Maximum frusztálhatta, hogy egész hétvégén ki volt pécézve.

Egyszerűen nem volt helye Hamiltonnak, mert nem hagytak neki. Márpedig, az ilyen, nem csak egy emberen múlik. Most persze, nem mondom, hogy Lewis ártatlan, csak azt, hogy nem csak Ő hibás ezért. Ha hátulról kitorpedózta volna, akkor azt mondom rendben, az övé, de bent volt mellette. Az ütközés két módon lehetett volna elkerülni:
1, Hamilton levágja az egész kanyart, de ő meg nem számított rá, hogy Maldonado nem hagy helyet neki
2, Maldonado helyet hagy Hamiltonnak, ő meg arra nem számított, hogy ilyen közel van Hamilton.
Versenybaleset ez is. Láttunk már ilyet másoktól is.

A legnagyobb gondom nekem a tükrökkel van. Tehetik akárhová, de mindig lesz olyan szög, ami holttér, és mivel ez verseny, itt nincs idő azon agyalni, hogy mi van, ha van mellettem valaki, csak nem látom. Befordítom, és vagy tovább tudok menni, vagy jön a csattanás.

Így igaz, ez címeres hülyeség, de, ha visszagondolunk, nem sok piros zászlós periódus volt az elmúlt években, szóval, magát a szabályt ritkán alkalmazzák. Most ez pont rosszul jött ki, mert megölte a finálét. Sajnos ez van. Ugyanakkor egyetértek, szerintem is meg kell változtatni.

Viszont ez is mutatja, hogy túl van szabályozva az egész. A szabálynak van főszabálya, alszabálya, mellékszabálya, kiegészítése, pontosítása... omg.gif A Felét ki lehetne vágni a francba, és egy épeszű szabálykönyvet írni a csapatok hathatós közreműködésével. Így nagyon sok kiskapu, és félreértelmezés elkerülhető lenne.

Akkor egy tizeddel gyorsabb vagy nálam biggrin.gif beer.gif

Hagytam még benne. biggrin.gif rohog.gif

Nem biztos, hogy tetszeni fog, amit írok, de én valahogy a következőképp látom a Ferrari csapat helyzetét...

Kénytelen vagyok egyetérteni, és reménykedni, hogy hamarosan lesz valami előrelépés. De komolyan mondom álmomból felébresztve jobb taktikát tudnék összerakni, mint amivel időnként a Ferrari előáll. Az autóra korábban kitértem. Vagyis drasztikusan át kellene építeni, csak év közben egy új padlólemezt cak akkor érdemes bevetni, ha vagy akkora az előnyöm, hogy már megengedhetem a következő évre való fejlesztést, vagy annyira esélytelen vagyok, hogy teljesen mindegy.

Én már csak egy dologra leszek kíváncsi, a Ferrarival kapcsolatban. Mégpedig, mi lesz, ha szegény Massát elküldik (remélem nem így lesz, mert csak Őt tartom valamire az egész csapatból - sorry) mondjuk a szezon végén, ki jönne a  helyére? Esetleg, ha valami erős toppilótát kapna Alonso, akkor mi lenne házon belül? Mert, azt már láttuk, hogy Alonso nem nagyon szereti, hogyha a csapattársa jobb tőle, ezt sajnos nagyon nehezen tudja kezelni, lásd 2007 wink.gif
Szóval a lényeg a lényeg, én Alonsot/Ferrarit nagyon nem komálom, de, persze elismerem én is, ha ők a jobbak beer.gif Szerencsére, idén, ilyenről még nincsen szó wink.gif

Csiripelik a benzingőzt szagolgató madarak, hogy ha Massa-t elküldik, akkor nagyon nagy esélye van, hogy Webber fog átöltözni pirosba, Alonso-val úgyis évszázados pajtások. És fordítva is igaz, elvileg Massa-t is nagyon szivesen látnák a Red Bull-nál. Nekem az a véleményem, hogy se a Red Bull, se a Ferrari nem akarja azt megkockáztatni, hogy két világbajnokot versenyeztet, mint a McLaren. Az, hogy a két McLaren-es nem tépi állandóan egymás haját, az annak köszönhető, hogy Martin Whitmarsh nagyon jól tudja őket kezelni, Button egy rettenetesen szimpatikus, kulturált, és rugalmas ember, igazi angol, és hogy Lewis-nak alig van haja... rohog.gif
2011. június 12. 19:59 #842
Emily O.
Emily O.
Osminator™
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2577
Csatolások: 676
Azonosító: 139156
Na hát nagyon kihalt a topik,de jöttem ma! Elég nagy zuhé van ott, nem csodálom, hogy lefújták egy időre a versenyt!
1 felhasználónak tetszik: BarcaFan
2011. június 12. 20:02 #843
Fanni00
Fanni00

Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
Hozzászólás: 4116
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 19:59)
Na hát nagyon kihalt a topik,de jöttem ma! Elég nagy zuhé van ott, nem csodálom, hogy lefújták egy időre a versenyt!

Igen tényleg kihalt,gondoltam beírok már én is. Így gép közbe figyelem a futamot,és hát,nem tudom mi lesz ebből.
2011. június 12. 20:03 #844
matessz
matessz

Státusznem
Hozzászólás: 1014
Csatolások: 22
Azonosító: 95461
Akkor már én is írok egy kicsit : sajnálom hogy Hamilton kiesett, nemtudom okolni egyikőjüket sem (sem Buttont, sem őt).
Legjobban akkor örülnék ha nem folytatódna ez a szenvedés... unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: Fanni00
2011. június 12. 20:03 #845
Emily O.
Emily O.
Osminator™
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:02)
Igen tényleg kihalt,gondoltam beírok már én is. Így gép közbe figyelem a futamot,és hát,nem tudom mi lesz ebből.

Hát én se tudom, lehet, hogy lefújják, de ez még a jövő zenéje!
2011. június 12. 20:04 #846
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5972
Csatolások: 135718
Azonosító: 67913
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 19:59)

Nem halt ki, csak meg kell várni, hogy lemenjen egy verseny, hogy tudjunk róla utána dumálni. Most, ilyen időmérőről szabadedzésről nem lehet annyit beszélgetni. smileeee.gif

Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy... blink.gif
2 felhasználónak tetszik: Emily O., Fanni00
2011. június 12. 20:06 #847
matessz
matessz

Státusznem
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.12. 20:04)
...Czollner az agyamra megy...  blink.gif

HAJRÁ VETTEL, elképesztő... dry.gif
2011. június 12. 20:07 #848
Emily O.
Emily O.
Osminator™
Nem halt ki, csak meg kell várni, hogy lemenjen egy verseny, hogy tudjunk róla utána dumálni. Most, ilyen időmérőről szabadedzésről nem lehet annyit beszélgetni. smileeee.gif
Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy...  blink.gif

Hát érdekes az biztos ez a mai verseny! És még hátra van 45 kör!Itt még bármi lehet!
2011. június 12. 20:08 #849
- törölt felhasználó -    
Remélem nem baj ha írok ide én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt rolleyes.gif Vettel meg ha a verseny újra indul tuti megint nyer blush.gif
2011. június 12. 20:09 #850
Emily O.
Emily O.
Osminator™
Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:08)
Remélem nem baj ha írok ide én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt rolleyes.gif Vettel meg ha a verseny újra indul tuti megint nyer blush.gif

Nem baj, legalább van téma és nincs fagyás! Hát az viszont biztos, hogy a McLaren sokat veszített, de Vettel! Mindig csak ő nyer! Ez ma se lesz szerintem máshogy!
1 felhasználónak tetszik: Fanni00
2011. június 12. 20:10 #851
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Kerekeken guruló hajót még nem láttam, de lehet, hogy gyorsan kellene venni 22 darab gumicsónakot, és szólni a srácoknak, hogy lapátolva játszák le... rohog.gif biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Emily O., zsófi1997, Fanni00
2011. június 12. 20:10 #852
Fanni00
Fanni00

Amúgy igen, tényleg nagy eső van, és a Czollner az agyamra megy...  blink.gif

meghajolo.gif
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó. meghajolo.gif
Amúgy azért már durva ez a sok eső. Azért Alonso-nak nagyon örültem,hogy megszerezte az időmérőn a 2. helyet. Remélem nem esik vissza futam végéig,sőt,hátha még javítani is tudna.
Emelett nektek mi a véleményetek a 2 McLaren-es balesetről?
2011. június 12. 20:11 #853
- törölt felhasználó -    
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 20:09)
Nem baj, legalább van téma és nincs fagyás! Hát az viszont biztos, hogy a McLaren sokat veszített, de Vettel! Mindig csak ő nyer! Ez ma se lesz szerintem máshogy!

Ja de majd legközelebb, Vettel meg már kicsit idegesít hogy folyton ő nyer rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: Emily O.
2011. június 12. 20:12 #854
Emily O.
Emily O.
Osminator™
Idézet (Fanni00 @ 2011.06.12. 20:10)
meghajolo.gif 
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó.  meghajolo.gif 
Amúgy azért már durva ez a sok eső. Azért Alonso-nak nagyon örültem,hogy megszerezte az időmérőn a 2. helyet. Remélem nem esik vissza futam végéig,sőt,hátha még javítani is tudna.

Én is ebben bizakodok.!
Hát a McLaren balesetnél először nem tudtam eldönteni ki a hibás, de a visszajátszásnál már láttam , hogy inkább Button.
szerk.: zsófi1997: engem is már zavar
Azta most nézem! A pályáról lapátolják a vizet! ohmy.gif
1 felhasználónak tetszik: zsófi1997
2011. június 12. 20:14 #855
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif 
Én annyira nem szívlelem ezt a pasast. Palikot sokkal jobban szeretem,na ő volt jó.  meghajolo.gif 

Szerintem Button hibája volt Hamilton csak versenyzett rolleyes.gif
2011. június 12. 20:17 #856
Emily O.
Emily O.
Osminator™
Szerintetek ezt a futamot lefújják vagy előreláthatatlan idő múlva folytatják, de remélem inkább az utóbbi!
2011. június 12. 20:18 #857
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5972
Csatolások: 135718
Azonosító: 67913
meghajolo.gif 

Ja igen, hát kezdem én is visszasírni a Palikot. Ez a Gyula már helyenként rettenetesen fárasztó, az elméleteivel, meg mindent elmond 36x egymás után. És, ha történik egy apróság, máris kiabál.

Buttoné. Szerintem. Eleinte, az első visszajátszáson nem volt ennyire egyértelmű, de a többin igen.

Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:08)
én nagyon sajnáltam Hamiltont ez most tényleg Button hibája volt

Ja igen, hát csóri ezt most megszívta. Ami azt illeti, az igaz, hogy lehetett volna türelmesebb, de akkora volt tényleg a lendület különbség, hogy, ha Button nem nyomja fel a falra, akkor megelőzte volna. Jobban megcsinálta az utolsó sikánt és az nagyon sokat számít, gyorsabb volt az egyenesben, előzni akart, a másik meg becsukta a kaput. smileeee.gif

Azért kár az egészért, mert mindkét tagot bírom, szóval, én inkább úgy mondom, hogy sajnálom hogy így úszott el a futam a Teamnek.
2 felhasználónak tetszik: Emily O., zsófi1997
2011. június 12. 20:19 #858
Fanni00
Fanni00

Idézet (zsófi1997 @ 2011.06.12. 20:14)
Szerintem Button hibája volt Hamilton csak versenyzett rolleyes.gif

Pontosan. Először nem is igazodtam el rajta,de ahogy visszajátszották észrevettem,hogy szemmel láthatóan Button a hibás. Hiszen Hamilton nem is tudom,előzni akart ő ott? De lényeg balra fordult,és Button és balra húzta a kocsit annak ellenére,hogy látta Hamiltont. Chh.. És utána még Button volt ideges a rádióban.
Meg azért sajnálom Hamiltont is,hogy véget ért számára a verseny.
1 felhasználónak tetszik: zsófi1997
2011. június 12. 20:19 #859
- törölt felhasználó -    
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 20:17)
Szerintetek ezt a futamot lefújják vagy előreláthatatlan idő múlva folytatják, de remélem inkább az utóbbi!

szerintem lefújják az eső egyhamar nem fog elálni blush.gif
2011. június 12. 20:20 #860
matessz
matessz

Státusznem
Idézet (Emily O. @ 2011.06.12. 20:17)

Szerintem fújják le. Rendes, értelmes verseny szerintem már ugyse lesz. Ki tudja, mikor kezd el megint zuhogni az eső, feltéve ha eláll.
3 felhasználónak tetszik: Emily O., zsófi1997, Fanni00
62 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!