Idézet (Boscorelli @ 2011.05.31. 15:14)
Semmi gond Joe. Nem vagyunk egyformák, valaki a McLaren-t szereti, és valaki a Ferrari-t. Általában a két csapat szurkolói nem szokták szeretni a másik csapatot, nem is értem miért
Azt azért nem mondom, hogy Barca-Real érzése van a dolognak, de két nagy riválisról van szó, és, bevallom én pedig a Ferrari-t nem szeretem. Amikor Kimi ott volt, neki szurkoltam, mert őt kedveltem, teljesen mindegy milyen overálban versenyezett, de egyébként, magát, az olasz csapatot, nem szívlelem.
Ne ezen biztos nem veszünk össze.
Nyilván nem fogjuk soha megtudni a pontos okot. Viszont nekem két dolog is feltűnt ebbven a videóban. Egyrészt ugye nem egy tipikus előzési pont, így nem is nagyon vannak felkészülve rá, de itt Lewis egyszerűen beszúrt, úgy, hogy fél autóval hátrébb volt a teljes kanyaríven. A másik, ami miatt itt véleméynem szerint büntettek, az annak a lehetősége, hogy ha az a két forgó kerék összeakad, akkor Lewis megmássza Massa bukósisakját, és ez azért kicsit sem lett volna vicces. A szög meg volt hozzá. (14 és 19 másodperc között)
Nem mondom, hogy Hamilton nem hibás, de itt, ahogy én látom, arra számított, hogy Massa kívülről kezdi meg a Lowes kanyart, és hírtelen bekanyarodott elé, nagyon hová nem is tudott volna menni. Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy Massa nem látta, hogy ott jön, vagy nem számított rá, pont ezért gondolom ezt egy ártatlan átlagos versenybalesetnek. Utána meg látszik, hogy Massa meg sem kísérli az alagútban a jó ívre terelni a kocsit, szinte feladja az ívet, ez nem tudom miért lehetett…
Egyébként ezen a videón, bár nem a legjobb minőség, de az is látszik, hogy a Ferrari eleje is sérül, mikor rápaszírozódik a Red Bull hátuljára. És egy ilyen pályán úgy tűnik ez is sok.
Az pedig, hogy miért adta fel az ívet, szerintem ott már tényleg sérült volt az autó, és megpróbálta elengedni, csak az a baj, hogy ezek a Pirelli gumik jobban morzsálódnak, és egy olyan felülről zárt részen, mint az alagút, ahol nem puhul fel a hőtől, úgy viselkedik, mint az apró szemű kavics. Ha erre ráhajtasz, onnantól utazol, és tízből kilencszer korlát a vége.
Ezt én elfogadom joe. Csak mi van akkor, hogyha, te előzni akarsz, szabadon is hagyják neked az utat, majd időben fékezel a kanyar előtt, előbb, mint az ellenfeled, hogy ne menj neki, de még mellette vagy kb. fél autóval, de az ellenfeled tudomást sem vesz rólad, és rád húzza az autót. Egyértelműen te vagy csak a hibás? Nem hinném
Ilyenkor van az, hogy valaki számára rossz döntést hoznak a felügyelők. Azt mondjuk hozzátenném, hogy Lewis cak tavaly is csinált annyi meredek dolgot, amennyiért többször is megbüntethették volna, de elmaradt a regula. Most nem jött ki neki ez, és egész versenyen szívott is, mint a torkos borz. De ilyen sajnos mindenkinél van/volt.
Gondolom itt is azt látták a felügyelők, hogy ez közel nem volt tiszta előzés. mondjuk büntetés ide vagy oda, ezzel nem veszített semmit Lewis. Maximum frusztálhatta, hogy egész hétvégén ki volt pécézve.
Egyszerűen nem volt helye Hamiltonnak, mert nem hagytak neki. Márpedig, az ilyen, nem csak egy emberen múlik. Most persze, nem mondom, hogy Lewis ártatlan, csak azt, hogy nem csak Ő hibás ezért. Ha hátulról kitorpedózta volna, akkor azt mondom rendben, az övé, de bent volt mellette. Az ütközés két módon lehetett volna elkerülni:
1, Hamilton levágja az egész kanyart, de ő meg nem számított rá, hogy Maldonado nem hagy helyet neki
2, Maldonado helyet hagy Hamiltonnak, ő meg arra nem számított, hogy ilyen közel van Hamilton.
Versenybaleset ez is. Láttunk már ilyet másoktól is.
A legnagyobb gondom nekem a tükrökkel van. Tehetik akárhová, de mindig lesz olyan szög, ami holttér, és mivel ez verseny, itt nincs idő azon agyalni, hogy mi van, ha van mellettem valaki, csak nem látom. Befordítom, és vagy tovább tudok menni, vagy jön a csattanás.
Így igaz, ez címeres hülyeség, de, ha visszagondolunk, nem sok piros zászlós periódus volt az elmúlt években, szóval, magát a szabályt ritkán alkalmazzák. Most ez pont rosszul jött ki, mert megölte a finálét. Sajnos ez van. Ugyanakkor egyetértek, szerintem is meg kell változtatni.
Viszont ez is mutatja, hogy túl van szabályozva az egész. A szabálynak van főszabálya, alszabálya, mellékszabálya, kiegészítése, pontosítása...
Akkor egy tizeddel gyorsabb vagy nálam
Hagytam még benne.
Nem biztos, hogy tetszeni fog, amit írok, de én valahogy a következőképp látom a Ferrari csapat helyzetét...
Kénytelen vagyok egyetérteni, és reménykedni, hogy hamarosan lesz valami előrelépés. De komolyan mondom álmomból felébresztve jobb taktikát tudnék összerakni, mint amivel időnként a Ferrari előáll. Az autóra korábban kitértem. Vagyis drasztikusan át kellene építeni, csak év közben egy új padlólemezt cak akkor érdemes bevetni, ha vagy akkora az előnyöm, hogy már megengedhetem a következő évre való fejlesztést, vagy annyira esélytelen vagyok, hogy teljesen mindegy.
Én már csak egy dologra leszek kíváncsi, a Ferrarival kapcsolatban. Mégpedig, mi lesz, ha szegény Massát elküldik (remélem nem így lesz, mert csak Őt tartom valamire az egész csapatból - sorry) mondjuk a szezon végén, ki jönne a helyére? Esetleg, ha valami erős toppilótát kapna Alonso, akkor mi lenne házon belül? Mert, azt már láttuk, hogy Alonso nem nagyon szereti, hogyha a csapattársa jobb tőle, ezt sajnos nagyon nehezen tudja kezelni, lásd 2007
Szóval a lényeg a lényeg, én Alonsot/Ferrarit nagyon nem komálom, de, persze elismerem én is, ha ők a jobbak
Csiripelik a benzingőzt szagolgató madarak, hogy ha Massa-t elküldik, akkor nagyon nagy esélye van, hogy Webber fog átöltözni pirosba, Alonso-val úgyis évszázados pajtások. És fordítva is igaz, elvileg Massa-t is nagyon szivesen látnák a Red Bull-nál. Nekem az a véleményem, hogy se a Red Bull, se a Ferrari nem akarja azt megkockáztatni, hogy két világbajnokot versenyeztet, mint a McLaren. Az, hogy a két McLaren-es nem tépi állandóan egymás haját, az annak köszönhető, hogy Martin Whitmarsh nagyon jól tudja őket kezelni, Button egy rettenetesen szimpatikus, kulturált, és rugalmas ember, igazi angol, és hogy Lewis-nak alig van haja...

0 felhasználónak tetszik: