Nem sokkal ezelõtt a Mercedes hivatalosan is megerõsítette, Nick Heidfeld lesz a 2010-es szezonban a tartalékpilótájuk.
Heidfeld boldog, hogy a Mercedes-hez szerzõdhetett.
Már tavaly sejteni lehetett, hogy Nick Heidfeld-ért 2010-ben nem fognak kapkodni a csapatok, ám azt talán senki sem gondolta, hogy a német versenyzõülés nélkül fog maradni.
Peter Sauber, a Sauber csapat tulajdonosa új lapot akart nyitni, és ebbe Nick már nem fért bele. A Renault is az esélyesek között szerepelt, de a franciák az orosz Vitaly Petrov-ot szerzõdtették Robert Kubica mellé.
Heidfeld sokáig harcban volt a Brawn GP-bõl lett Mercedes csapat második versenyzõüléséért. A németnek csalódnia kellett, hiszen Nico Rosberg csapattársa a 2006 után idén ismét a Forma-1-ben versenyzõ hétszeres világbajnok, Michael Schumacher lett.
Nem is oly rég a McLaren is kifejezte érdeklõdését Heidfeld iránt, de a woking-iaknak nemet mondott, akik az épp a Sauber csapathoz távozó Pedro de la Rosát szerették volna pótolni a tesztpilótai székben.
„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Mercedes GP Petronas Formula-1 Team-hez. Mindent meg fogok tenni azért, hogy támogassam Michael Schumacher-t, és Nico Rosberg-et a csapatnál. Mindenki elkötelezett a csapatnál, és én is ugyanezt érzem. Természetesen a versenyzõülést részesítettem elõnyben, de igazán büszke vagyok arra, hogy az új „Ezüst-Nyíl” csapat tagja lehetek.” – Nick Heidfeld.
„Nick és a Mercedes kapcsolata nem új keletû. A Mercedes és az õ kapcsolata egészen 1997-re nyúlik vissza, ugyanis akkor kezdtük el õt támogatni a fiatal versenyzõi programunkban.” – mondta Nobert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, aki egyúttal hozzátette, annak ellenére, hogy Heidfeld az elmúlt 10 évben volt fent és lent is, erõs tagja lesz a csapatnak.
„Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kaliberû versenyzõt, mint Nick Heidfeld-et a csapatunknál üdvözölhetünk, aki idén a harmadik számú versenyzõnk, és egyben a tesztpilótánk lesz. Szoros együttmûködést várunk vele, és bízom benne, hogy hozzá fog járulni az autó fejlesztéséhez. 10 éves tapasztalattal rendelkezik a Formula-1-ben, így fontos tagja lesz a Mercedes GP Petronas-nak.” – Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfõnöke.
forrás: f1-live.hu

0 felhasználónak tetszik: